Sün Soma Pulcsija


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Sün Soma Pulcsija

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy aranyos kis süni, aki egy ruhaszalon kirakata előtt ácsorgott és egy új, pihe-puha pulóveren állt meg a tekintete.
- Erre a pulcsira van szükségem, mert hamarosan jön a hideg-rideg tél és ez ...

Kép forrása: Saját illusztáció

Sün Soma PulcsijaEgyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy aranyos kis süni, aki egy ruhaszalon kirakata előtt ácsorgott és egy új, pihe-puha pulóveren állt meg a tekintete.

- Erre a pulcsira van szükségem, mert hamarosan jön a hideg-rideg tél és ez majd melegen tart! A színe is nagyon tetszik! - gondolta Sün Soma és határozottan belépett a boltba.

- Jó napot kívánok! Ezt a szép, vörös pulóvert szeretném megvásárolni - közölte elszántan Sün Soma. 

- Üdvözöllek! Ez a darab ma reggel érkezett, tökéletes választás! 10 pengő az ára - válaszolt Róka Rudó, az eladó.Sün Soma rögtön elő is vette tárcáját, és az aprókat számolva 5 pengőt talált benne.

- Sajnos nekem csak 5 pengőm van, meg tudnánk alkudni egy új árban?

- Mivel ez egy vadiúj darab, ezért nem tudok engedni az árából. Mi lenne, ha félre tenném ezt neked, és amint meglesz a 10 pengőd, gyere vissza az üzletbe, és a tiéd lehet ez az új pulóver - javasolta egy ravasz vigyorral a száján Róka Rudó.

- Rendben, legyen így! Csak teltek a napok, az időjárás egyre hidegebb lett. Sün Soma vágyakozva nézett ki szobájának ablakán, szinte minden nap csak arra tudott gondolni, vajon hogy fog kinézni az új pulcsiban, és, hogy milyen melegen fogja őt tartani a télen. Közel 2 hétig tartott, míg összegyűlt a 10 pengő az új pulcsihoz. Egy esős, borongós hétfő reggel izgatottan szaladt a ruha szalonba:

- Jó reggelt, szép napot! Megvan a 10 pengőm a félretett pulcsihoz! Szeretném megvenni! - lihegve közölte Sün Soma.

- Jó reggelt kívánok! Sajnos az a darab már elkelt. 

- Elkelt?! Hogy-hogy elkelt? Hiszen abban egyeztünk meg, hogy félreteszed nekem, amíg meg nem lesz a 10 pengő! - értetlenkedett Sün Soma.

- Valóban, viszont egy másik érdeklődőnek nagyobb szüksége volt rá, ezért eladtam neki - fennhangon közölte Róka Rudó - Üzletemben nagy a választék, tudok másikat ajánlani.

- Nekem nem kell másik, én abba a pulcsiba szerettem bele! - csalódottan távozott Sün Soma.Sün Soma annyira elkeseredett, hogy leült a legközelebbi padra kisírni magát. Épp arra járt Nyusz-Nyusz, a művész Nyuszi, aki óvatosan kérdezte:

- Ohh, mi a baj? Miért sírsz kedves kis süni? 

- Róka Rudó eladta a félretett pulcsimat! - felelt szipogva Sün Soma. 

- Jaj-jaj, Róka Rudóban nem szabad megbízni! Ő mindenkit megtéveszt, nagyon ravasz! Meg tudnád mondani, hogy nézett ki az a pulcsi?

- Nagyon szép vörös színe volt, kockásan mintázott, és pihe-puha anyagból készült.

- Aha, az igazán szép lehetett! - válaszolt megértően Nyusz-Nyusz, miközben a rajztábláját elővette a táskájából, hogy gyorsan lerajzolja Sün Soma pulcsiját. Pár perc elteltével megmutatta neki a rajzot, aki könnyes szemmel rácsodálkozott:

- De ügyes vagy! Pont így nézett ki!

- Van egy fantasztikus ötletem! Készítsd el a saját pulóveredet! Menj el Barbara Birkához, aki saját gyapjúból szőtt anyagot tud neked adni. Ő biztos szívesen segít, majd menj el Kelemen Gólyához, aki az anyagot méretre szabja és megvarrja a pulcsit. Ők mind kedves barátaim, csak említsd meg, hogy Nyusz-Nyusz ajánlott, és rögtön a segítségedre lesznek.

- Remek ötlet! Köszönöm Nyusz-Nyusz!

- Nagyon szívesen! Tessék, itt a rajz a pulcsiról, ezt is add oda a barátaimnak, hogy tudják, miről van szó - felelte lelkesen Nyusz-Nyusz, majd mindketten elköszöntek egymástól.


 

Sün Soma így is tett, először Barbara Birkához ment, aki nagyon szép anyagokkal rendelkezett, és volt neki olyan vörös kockás gyapjú szövete, amilyet Sün Soma keresett.Ezután Kelemen Gólyához vette az irányt, aki Nyusz-Nyusz részletes rajzát nézegette, majd Sün Somát méregetve elkészítette az új, pihe-puha pulóvert. 

- Hű de gyönyörű és milyen kényelmes! - áhítozott Sün Soma.

- Örülök, hogy tetszik. Nagyon jól áll neked ez a szín!

- Igen! Hálásan köszönöm segítségedet! - örvendezve ment haza Sün Soma.Másnap Sün Soma arra ébredt, hogy nagyon fáj a torka, émelyeg és alig van energiája. Úgy döntött, hogy az ágyban marad és pihen még egy kicsit. Még a szomszéd Egérnét is felhívta, hogy főzzön neki meleg levest, amitől majd erőre kap.

Egy óra múlva megérkezett Egérné egy nagy tál levessel a kezében, és szépen megetette a kis Sün Somát. Nagyon aggódott érte, ezért felhívta dr. Huhut, a Biologikus Baglyot.Amikor dr. Huhu Bagoly megérkezett, alaposan megvizsgálta Sün Somát, közben kifaggatta, mi történt vele az elmúlt időszakban, ami megoldásra került. Egy “betegséget” mindig megelőz egy olyan esemény, amely érzelmileg kibillent harmónikus állapotunkból. Így hát dr. Huhu Bagoly azonnal tudta, mi baja van a kicsi Sün Somának. Megállapította a tünetek, és az elmesélt történet alapján, hogy mandulagyulladása van. 

 

Dr. Huhu Bagoly érthetően elmagyarázta: 

- Hu-hu, a mandula olyan szerv a testben, amely elkezd megnagyobbodni, amikor nem sikerül valamit megszerezni, ami nagyon fontos. A te esetedben, Sün Soma, ez a pulóver volt. Most, hogy végre megvan az új pulcsid, ez a problémád megoldódott, ezért a mandulák begyulladtak, hogy a megnagyobbodott rész eltűnjön. Képzeld, ilyenkor a testben iciri-piciri segédmunkások segítenek elbontani a megduzzadt részt. Ezek a segédmunkások nagyon szorgalmasak és pontosak, határidőre dolgoznak! Ez a folyamat bizony fájdalmas tud lenni, lázzal is járhat, és ilyenkor pihenni érdemes. 

- Szóval most azért fájnak a manduláim, mert nagyon bánkódtam amiatt, hogy Róka Rudó megtévesztett, és nem sikerült megvásárolnom a pulóvert?  - kérdezte Sün Soma

- Hu-hu, igen-igen! Olyat éreztél a kis lelkedben, ami nem esett jól, szomorú és csalódott voltál. Erre a tested biológiailag a lehető legjobb módon reagált - válaszolt dr. Huhu Bagoly

- Akkor most gyógyulnak a manduláim?

- Igen, így van! Megoldottál egy konfliktust. Gratulálok! - helyeselt dr. Huhu Bagoly

- Köszönöm. Azt hiszem, kezdem érteni - pislogott Sün Soma

- Sok pihenésre van most szükséged, ezért Egérné gondoskodására bízlak. 1 hét múlva újra meglátogatlak, addig is, jobbulást kívánok!

 

Így is történt, a kis Sün Somát egy hét után meglátogatta dr. Huhu Bagoly, ő akkor volt gyógyulásának a mélypontján, még láza is volt és nagyon fájt a feje. Dr. Huhu Bagoly a lázra és fejfájásra hideg borogatást ajánlott és még egy hét pihenést. 2 hét múlva Sün Soma arra ébredt, hogy az őszi napsugarak bevilágítanak a szobájába és csicseregnek a madarak.

- Milyen szép a mai nap! Már sokkal jobban érzem magam! A fájdalmaim elmúltak és a kedvem is jobb! - mosolygott Sün Soma és egy nagyot nyújtózkodott a felkelő nap sugaraiban.  

- Azt hiszem, legközelebb nem ragaszkodom egy új pulóverhez, nem élem bele magam annyira, hogy az az enyém lesz és bátran szembenézek Róka Rudóval! - megfontoltan gondolta ezeket Sün Soma, miközben felhúzta magára az új, pihe-puha pulcsiját. 

Vége

Írta és illusztrálta: Schreck Fruzsina

Schreck Fruzsina, amatőr meseíró

Sziasztok!Fruzsi vagyok, amatőr meseíró viszont profi illusztrátor, grafikus és fotós is vagyok. Szeretem a gyerekeket, és fontosnak tartom a mesélést, mert az fejleszti a képzelőerőt, empátiát, és ez egy tökéletes módszer a pozitív tudatalatti programozásnak is. Segít egy pozitívabb, szeretetteljesebb, tudatosabb, felszabadultabb és érzelmileg stabilabb énkép kialakításában.Ezért is kezdtem el Biologikus Gyer...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Mészárosné Szuda Melinda

2023-06-12 22:10

Kedves Fruzsina! Nagyon aranyos a mese! Melinda