Vándorút


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Az Albatrosz Fogyatékkal Élők Nappali Ellátásának /székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 55., beküldő: Utasi Hajnalka terápiás munkatárs, telefon: 30 479 5441 / közösen alkotott meséje:
 
Vándorút
            Volt egyszer egy legény, annak volt eg...

Kép forrása: pixabay.com

Az Albatrosz Fogyatékkal Élők Nappali Ellátásának /székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 55., beküldő: Utasi Hajnalka terápiás munkatárs, telefon: 30 479 5441 / közösen alkotott meséje:

 

Vándorút

            Volt egyszer egy legény, annak volt egy csoda paripája. Azt álmodta, hogy megtalálja vándorútja során a kacsalábon forgó kastélyt.

            Útra is kelt. Lovagolt éjjel-nappal, amikor találkozott az öreg királlyal és annak két fiával. Megörültek egymásnak és együtt mentek tovább. Ekkor Macskacicó kiugrott az egyik sötét bokorból és útjukat állta az Éj Erdőben..

  • Addig nem engedlek tovább Titeket, amíg nem találjátok meg testvéreimet, akiket hattyúkká változtatott a boszorkány! – kiáltotta a macska.

Szerencséjükre a fehér hattyúk éppen az Éj Erdő Arany Tavába szálltak le. Macskacicó megölelte testvéreit. Ekkor a két fehér hattyú gyönyörű hercegnővé, Macskacicó pedig herceggé változott. Az öreg király fiai, a hercegek beleszerettek a hercegnőkbe, és a hercegnők is beléjük. Azon nyomban összeházasodtak.

A lakodalomra eljött egy öregasszony is, aki csak szomorkodott és nem evett semmit. Az öreg király odament hozzá, és felismerte benne régen nem látott feleségét, akit öregasszonnyá változtatott a boszorkány. Megölelték egymást és az öregasszony visszaváltozott királynévá. Nagy volt az öröm.

Az esküvőn látomása volt a legénynek. Azt látta, hogy az ördög a kútba engedi le az aranyát, hogy senki se találja meg.

A lakodalom után együtt mentek tovább. A legény, az öreg király és a királyné, a két herceg feleségeikkel,  és a két hercegnő testvére, a herceg.  Ahogy mentek mendegéltek rátaláltak a boszorkány barlangjára. A boszorkány mérgében óriássá változott, hogy megijessze őket. De a legény nem ijedt meg, csoda kardjával megölte az óriást, így a boszorkány füstté vált.

És a távolban feltűnt a kacsalábon forgó kastély.De nem tudtak bemenni, mert a kacsalábon forgó kastély ajtajának lakatja tűzben égett, nem lehetett megérinteni, mert forró volt, A legény és a hercegek nem voltak restek, leengedték a kútba a vödröt. Amikor felhúzták a vödröt, az tele volt arannyal, az ördög aranyával. Gyorsan eltették az aranyat, majd leegedték újra a vödröt, vizet mertek bele, a lakat tüzét eloltották. Ahogy víz érte a lakatot, az leesett. A vándorok beköltöztek a kastélyba Boldogok voltak, mert nem kellett soha többé félni a boszorkánytól. Az ördög meg annyira szomorú volt, hogy eltűnt az aranya, hogy beleugrott a kútba. Többé őt sem látták. Így hát boldogan éltek, amíg meg nem haltak. A legény, az öreg király és a királyné, a két herceg feleségeikkel,  és a két hercegnő testvére, a herceg.

Albatrosz Fogyatékkal Élők Nappali Ellátása Jászberény, amatőr

Az Albatrosz Fogyatékkal Élők Nappali Ellátása Jászberényben, a Rákóczi út 55. szám alatt tevékenykedik. Enyhe-, középsúlyos értelmi nehezítettséggel, Down-szindróvával, autizmus spektrumzavarral élő fiatal felnőttek számára biztosítjuk meglévő képességeik szintentartását, fejlesztését,önellátási képességeik erősítésével, bővítésével, valamint önálló életre való felkészítésüket, továbbá, akinél ez lehetsége...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!