Barion Pixel

Zümike szerencséje


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2024.
    jún
  • 28

 
A nevem Zümike. Egy kis, rendkívül kíváncsi méhecske vagyok. Szeretném elmesélni, hogy nemrég mi történt velem, milyen nagy szerencse ért.
Beköszöntött a pompás, színes virágokkal teli szép, napsütéses, nyári idő. Boldogan gyűjtögettem a virágport minden nap. ...

Kép forrása: saját felvétel

 

A nevem Zümike. Egy kis, rendkívül kíváncsi méhecske vagyok. Szeretném elmesélni, hogy nemrég mi történt velem, milyen nagy szerencse ért.

Beköszöntött a pompás, színes virágokkal teli szép, napsütéses, nyári idő. Boldogan gyűjtögettem a virágport minden nap. Az egyik napon a lakótelepi házak között röpködtem és érzékeltem, hogy egy erkélyen víz található egy vödörben. Mivel igazán megszomjaztam a nagy melegben, és mondanom sem kell, hogy imádom a vizet, főleg a langyos vizet, a hideg víztől megdermednék, kockáztattam, merészen leszálltam, de sajnos beleszédültem a vízbe. Minden erőmmel igyekeztem kimászni, azonban nem jártam sikerrel, és úgy éreztem, hogy hiába, a vesztembe rohanok. Azután érzékeltem, hogy nyílik az erkélyajtó – úgy tudom, hogy így hívják, hisz nagyon sokat mesélnek a társaim a lakótelepekről, sok rosszat is hallottam az emberekről.

Szóval kinyílt az erkélyajtó, nagyon féltem, egy hatalmas alak közelített felém, majd a vízhez hajolt valami óriási, fehér anyaggal együtt, talán valamilyen kendővel. Ez nekem épp kapóra jött, összeszedtem minden bátorságomat, nem teketóriáztam, mert szerencsére azonnal sikerült rácsimpaszkodnom.

Egy pillanat elteltével már lebegtem, azután egy csodálatos, zöld muskátlilevélen találtam magamat. Még kellemesen sütött a nap, meleget adott és egy ideig a potrohomat tartottam felfelé, majd a szárnyaimat meg a fejemet, hogy alaposan és minél hamarabb megszáradjak. Miután megszáradtam, kis ideig még pihentem és megfogadtam, hogy legközelebb ügyesebb leszek és lehet, hogy a mezőn fogok inkább inni. A megmentőmnek hálásan búcsút intve vidáman visszarepültem a méhkasomhoz. Miután hazaértem, minden társamnak meséltem erről, hogy tanuljanak a megpróbáltatásaimból és jobban vigyázzanak magukra.

Remélem, hogy tetszett a történetem nektek is, gyerekek. Figyeljétek meg a méhecskéket, lehetőleg minél többet és ha bajba jutott állatkát láttok, a szüleitekkel együtt segítsetek neki! Ültessetek rovarbarát virágokat, hátha egyszer mi is találkozunk! Kertes háznál hozzatok létre méhlegelőt! Nagyon szeretjük a facéliát. A képen épp szárítkozom.

Szép álmokat, jó éjszakát kívánok!

Merci, amatőr író

Ezt a mesét írta: Merci amatőr író

Amatőr író vagyok.


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások