Agnes Skolik Agnes Skolik ellenőrzött, megbízható szerző

hivatalos szerző

60 éves vagyok, Zala megyében egy kis faluban élek. Három felnőtt gyermekem van és két kis unokám.

A mesék, a könyvek szeretete egész kicsiny koromba nyúlik vissza. Eleinte persze csak hallgattam a meséket, aztán olvastam is, amennyit csak bírtam.

A gyermekeim megszületése után újra előkerültek a mesekönyvek, de akkor még csak nekik meséltem. Meséket írni később, 40 éves korom körül kezdtem.

A mesék témája nagyon sok esetben a természet, az állatok, növények élete, sokszor mesés, csodás elemekkel tűzdelve. Az ötletet általában a saját tapasztalataimból merítem, a falusi gyermekkori emlékek felhasználásával, vagy a felnőttkori események mesévé formálásával. A mesék egy része tanmese, amiből a gyerekek tanulhatnak az őket körülvevő környezetről. Néhány mesém az emberekről, a barátságról, az emberi kapcsolatokról szól, és vannak régies kifejezésekkel tűzdelt, népmesére hasonlító írásaim is.

A könyvekbe készült mesék mellett szoktam írni személyre szóló meséket. Kórházban fekvő beteg gyereknek, az óvó néni születésnapjára, vagy a nagymama kiállítás megnyitójára.
Szeretek így írni, szeretem a kihívásokat, és örülök, amikor a személyre szóló mesék, versek örömet okoznak a gyerekeknek, felnőtteknek.

https://ggwebsite.com

Kiadott könyvek


Az Első verseskönyvem a legkisebb korosztálynak, csupa színes oldalon, rövidke versekkel.
A Csibemese az óvodásoknak készült, mesék, és versek találhatók a könyvben, sok szép illusztrációval.
A csodatermő fa a 6-10 éves korosztálynak való,
Az Olasz vacsora pedig egy novelláskötet, vidám, könnyed írásokat tartalmaz.

Hamarosan megjelenik a negyedik mesekönyvem A mosolymadár címmel. A könyvről minden információ olvasható a weboldalamon!

Könyveim a könyvesboltokban is kaphatóak, a www.skolikagnes.hu oldalon bele lehet olvasni a mesékbe, és a skolikagnes@gmail.com címen meg lehet rendelni őket.