Földi Kinga

meseíró

Sziasztok!

 

Földi Kingának hívnak. 1984-ben születtem Zalaegerszegen. Amint megtanultam az ABC összes betűjét már papírt és ceruzát ragadtam, így elmondhatom, hogy első mesémet hétévesen írtam. S bár kislány koromat végig kísérte az írás, felnőttként távol sodrottam ettől a pályától. A meséim akkor kerültek újból előtérbe, amikor megszülettek a gyerekeim. A fiam és a lányom szívesen hallgatták őket lefekvés előtt.

2021-ben egy régebbi történetemet azzal a céllal kerestem elő, hogy kijavítsam és felolvassam nekik. Ekkor azonban a számítógépemen véletlenszerűen megjelent az Aranymosás Írástudó Íróiskola, Meseíró kurzusa. Jelnek vettem, így a javított írás végül felvételi anyag lett. A kurzus elvégzése óta több történetet írtam, amik sikeresen szerepeltek pályázatokon, és jelentek meg antológiákban. Közülük is a nagy kedvencem A nagylányos Cipő című történetem, mely a Varázslatos Mesketék 1. MeseErdő könyvben szerepel.

Első mesekönyvem címe Szofi és Lulu, mely 2024-ben jelenik meg a Helma Kiadó gondozásában, hangos és nyomtatott formátumban.