Barion Pixel

Cserni András

publikáló író, költő

Cserni András vagyok, 19 éves érdi fiatalember, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem joghallgatója. Az írást hobbiként kezdtem 6-7 évvel ezelőtt, s mára életem szerves részévé vált. Első regényem 2022-ben jelent meg, s már előtte közölték verseimet, prózáimat folyóiratokban, antológiákban, egyes költeményeimmel díjat is nyertem. Szeretem a változatosságot, ezért az írás minden területébe örömmel vetem bele magam: regényt, verset, novellát, színdarbaot, újságcikket is írtam már, a mesék területén még új vagyok.

Kiadott könyvek


Cserni András: Sötét sorsok 1.: A farkasfalka (Antikvárium Balatonkenese, 2022)
Műfaj: fantasy
Korosztály: 12-13 éves kortól felfelé bárkinek ajánlott (olvasói visszajelzések alapján is)
Rövid összefoglaló (a kötet fülszövege): Mistaria titokzatos hely. A mágia mindennapos, az állatok királyságokban élnek és értik az emberi beszédet, az emberek, törpék, manók és más lények pedig megragadtak valahol a középkor és a kora újkor határán. Létezéséről nem tudnak az evilágiak, bár csak egy karnyújtás (és az Álca vékony rétege) választja el egymástól a két világot.
Itt él a tizenhat éves Roland, a Mistariában Meredély-hegységnek, az Evilágban Zemplénnek nevezett vadregényes tájon az erdőben, egy óriási farkasfalka társaságában. Hogy miért? Mert csordásfarkas, vagyis farkasember. És az avilágiak nem tűrik meg maguk közt a fajtáját. Az egyetlen ember, akivel kapcsolatot ápol, a Vadon vénséges Varázslója, a táltos Wlottenill – egészen addig, míg egy napon (miközben egy „apró szívességet” tesz az öreg varázslónak), találkozik az elbűvölő evilági lánnyal, Szandrával. Kapcsolatuk gyorsan mélyülni kezd, ám ezt se a farkasok, se Wlottenill nem nézi jó szemmel. S ha mindez nem lenne elég további bonyodalmak adódnak: a ravasz, kíméletlen és gazdag előkelő család, a rossz hírű Marothanok egyre nagyobb érdeklődést tanúsítanak a Meredély-hegység felé, s nem kétséges, ennek középpontjában Roland áll. Budapestről pedig útnak indul egy tinédzsertársaság, hogy kempingezzenek a Zemplénben – köztük Kristóffal, Márkkal és Patrikkal, akik nyakig belekeverednek az eseményekbe.
Létezhet-e bármilyen kapcsolat két külön világban élő ember között? Roland valóban olyan mogorva és borúlátó, mint első látásra tűnik, vagy csak színjáték az egész? Ki az a titokzatos lány, akit Kristóf megpillant a hajnali Zemplénben? Mik laknak a Nyírerdőben? És legfőképp: miért érdekli a Marothanokat egy árva, nincstelen csordásfarkas?

Sütibeállítások