Dukai Diri

amatőr író
Dukai Imréné vagyok, 67 éves. Kicsi koromban Nagyapám Dirikének becézett, azóta mindenki csak Dirinek, Diri néninek szólít. Családi vállalkozásunk mellett 25 évig voltam boldog óvónő, ma már élvezem a nyugdíjasok életét, és a mondás szerint: soha nem érek rá unatkozni!
A kultúra mindig fontos része volt az életemnak, legyen az egy jó könyv, színház,koncert,utazás. Mindig szívesen írtam, írom ki magamból gondolataimat versben, mesében, történetekben, ez egy szuper terápia számomra!
Rég vágytam unokára és amikor 2020 ban megszületett első kisunokám Kende, boldogságomat a neki címzett versekben éltem ki. A versek egyre gyűltek,később már nem csak neki, hanem a kis rokon és barát gyerekeknek is. Mindig, mindenhol rímekben kezdtem gondolkodni,így hamarosan megszületett első könyvem VARÁZSSZŐNYEG címmel,100 verssel, amiket 47 kisgyermek illusztrált, és 2022ben sikerült kiadni!
Valami “Diriset”szerettem volna létrehozni, és a visszajelzések késztettek a második könyv megírására, VARÁZSSZŐNYEGEN ÓVODÁTÓL A TÜNDÉRKERTIG címmel! 19 mesét tartalmaz, tele gyönyörű gyermekrajzokkal.
Időközben Olivia kisunokám is megszületett, természetes volt, hogy neki is írtam egy könyvet, ami 110 verset tartalmaz, 50 kisgyermek fantasztikus illusztrációjával.
Könyveim különlegesssége épp ezekben a csodás illusztrációkban rejlik!
Harmadik könyvem címe: VARÁZSSZŐNYEGEN EGY VIDÁM ÉVEN ÁT.
Ezt a könyvet 2023 őszétől vehetitek a kezetekbe.
Nagy öröm kapni, de még nagyobb adni, hisz ezek a kisgyermekek olyan boldogok, hogy szerepelhetnek egy, akár több könyvben is! Én pedig szüleikkal együtt nagyon büszke vagyok rájuk!
Az, hogy a kis unokáimnak pedig maradandót alkothatok, számomra a legnagyobb boldogság.
Könyveimmel szeretettel megyek bemutatókra, kiállításokra, rendezvényekre, de megrendelhetők a: varazsszonyeg2022@gmil.com oldalon is!
Köszönöm, hogy velem tartotok, repüljünk együtt a VARÁZSSZŐNYEGEN!!

Kiadott könyvek


1. kiadás : Varázsszőnyeg 

                Diréneusz könyvek 2022

2. kiadás: Varázsszőnyegen óvodától a Tündérkertig 

                Diréneusz könyvek 2023

3. kiadás: Varázsszőnyegen egy vidám éven át

                Diréneusz könyvek 2023