Barion Pixel

Kovács-Buna Tímea

amatőr fiatal meseíró

Kacifántos fiatal amatőr meseíró vagyok, (így hívjuk mi magunkat, mozgássérültek), így mozogni nem igazán tudok önállóan, ezért sok időm marad arra, hogy meséket alkossak, kedves történeteket találjak ki. Én diktálom a szöveget, anyukám pedig legépeli. Így készült el két mesekönyvem is. 

2008-ban születtem, 9-10 éves korom óta írok meséket. Több mint száz mesét írtam már, amelyek a számítógépen lapulnak.

2021-ben megszületett Répi, a kis hóember című könyvem, amelyből az Apor Vilmos Főiskola rendezésében papírszínházi előadás is készült.

2022-ben került kiadásra a Hívd Furulyácskát című könyvem, amelyben a mesék jórészt személyre szóló meseként jöttek a világra és abból alkottam egy kerek történetet. Az egyik általános iskola 4.osztályában fel is dolgozták az egész könyvet, így munkafüzet is készült hozzá.

Másik kedvenc időtöltésem a színházba járás, így meg is alkottunk egy inkluzív dráma csoportot, Kacagó Kaci Színház néven, amellyel már több érzékenyítő előadást, valamint író-olvasó találkozót szerveztünk óvodások és általános iskolások részére. Tagjai vagyunk az érdi Életfa Csoport Egyesületnek, sok élményprogramot szervez családom a hozzám hasonló, érintett gyerekek és családjaik részére.

 

Kiadott könyvek


Répi, a kis hóember, 2021, magánkiadás

Répi egy kicsi hóember, pici gombok vannak rajta, és az Ibolya utca 32-ben lakik. Répi legjobb barátja, Fotel uraság számos helyre elkíséri őt, és együtt próbálják megoldani a – legtöbbször általuk kialakult – kalamajkás helyzeteket. Idővel elválnak útjaik, és Répi a városi lét után a dzsungelbe megy szerencsét próbálni, ahol Tigőr, a dzsungel őre és családja helyettesíti számára Fotel uraság barátságát és szeretetét.
Egy hétköznapi hóember nem hétköznapi helyszínekre látogat el. Kacifántos kalandjai után végül megtalálja szerelmét, és családot alapít.

 

Hívd Furulyácskát, 2022, magánkiadás

Képzeljétek el, gyerekek, egyik nap nagyon meglepődtem! Tudjátok ki járt nálam? Furulyácska! Leszállt az ablakpárkányomra, kinyitottam az ablakot, és mesélni kezdett nekem a kalandjairól. Annyira ámulatba ejtett, hogy megígértem neki, megosztom veletek is az élményeit például Micinke Cinkével, Fecskendő Fecsivel és a kis kacagójancsi-fiókával. Azt kérte még, hogy mondjam meg nektek, ha szükségetek van rá, akkor nyugodtan keressétek őt a nagy bükkfánál! Hívjátok segítségül Furulyácskát!