Az első szerzőnk, aki 200 mesét töltött fel: Gani Zsuzsanna


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 21
  • 2023.
    aug.
Gani Zsuzsanna elsőként érte el, hogy 200 mesét és verset, valamint 100 hanganyagot töltött fel a Meskete oldalára, ennek apropóján készítettünk Vele egy interjút, hogy az oldalunk olvasói jobban megismerhessék őt.

Gani Zsuzsanna elsőként érte el, hogy 200 mesét és verset, valamint 100 hanganyagot töltött fel a Meskete oldalára, ennek apropóján készítettünk Vele egy interjút, hogy az oldalunk olvasói jobban megismerhessék őt.

1. Mesélnél egy kicsit magadról azoknak, akik esetleg még nem találkoztak a neveddel? Mióta
írsz, milyen mesék a kedvenceid és van-e már kiadott mesekönyved?

Természetesen, örömmel mesélek. Hét éve kezdtem el verseket, meséket, történeteket írni.  Találtam egy mese,- történetíró pályázatot, gondoltam kipróbálom magam rajta. Így kezdődött. Gyerekkorom óta szeretem a meséket, sokat olvastam: Illyés Gyula, Benedek Elek, Andersen és Grimm meséket. A saját meséimen kívül ezek állnak hozzám a legközelebb. Sokat kirándulok. Szeretem a természetet, és erre neveltem gyermekeimet, és a jövő nemzedékét, az óvodásokat is. Példamutatásommal és írásaimon keresztül szeretném segíteni a természet megszerettetését, megóvását, a környezettudatos magatartás kialakítását, a hagyományaink megismertetését, ezen felül lényegesnek tartom ékes magyar szavaink ápolását.
Megjelent könyveim: Katica Könyv Műhely gondozásában az Illemtudó mesék, illetve: A Bummbele nyuszicsalád kalandjai 1. Mindkettő rendelhető a kiadó weboldalán. 
Sajnos nem értek saját magam menedzseléséhez, ezért nem jelent meg magánkiadásban könyvem.

2. Szeretnénk gratulálni a Meskete.hu oldalán elért eredményeidhez, a feltöltött meséidhez,
hangosmeséidhez és az elért olvasottsághoz. Te hogyan éled meg ezeket a sikereket?

Köszönöm szépen a gratulációt. Bevallom, hogy jól esik. Örömmel tölt el, ha gratulálnak, ha írnak egy pár jó szót a meséimhez, verseimhez, ha látom, hogy olvassák őket azért, mert tetszik nekik. 

3. Mióta vagy tagja az oldalnak? Emlékszel még rá, hogy hogyan találtál rá a Meskete oldalra és
miért döntöttél amellett, hogy regisztrálsz?

2022. December közepe óta vagyok tagja az oldalnak. Akkor töltöttem fel az első mesémet az oldalra. Utána szinte folyamatosan a többit és hozzá a verseket is. 
Teljesen véletlenül találtam rá a Mesketére. Megpillantottam és beleolvasgattam. Nagyon megtetszett és eldöntöttem, hogy regisztrálok. A többi ment tovább magától.

4. Korábban hol és hogyan értél el olvasókat és milyen sikerrel?

Óvodás csoportomban gyakran meséltem a meséimből, történeteimből. Ők voltak azok, akik elsőkézből jelezték felém, hogy jó- e az, amit írok. Előfordult olyan is, hogy elalvás előtt és a szabadjáték alatt kérték, hogy mikor melyik mesét szeretnék hallani. Jó érzéssel töltött el, hogy gyakran kértek az én meséimből, vagy a történeteimből. 
Ezen kívül gyermekcsoportommal évente kétszer felléptünk különböző rendezvényeken. Megjelent könyveimből adtunk elő dramatizálásokat. A nézőközönség elsősorban óvodás és iskolásgyerekek, illetve pedagógusok és szülők voltak. Minden alkalommal nagy volt a siker, ami a kicsik örömteli, lelkes előadásának is betudható volt. 

5. Mit javasolnál a kezdő íróknak? Milyen bölcsességet vagy tapasztalati tanácsot adnál át nekik?

Üljenek le, ha jön az ihlet. Írják le gondolataikat, érzéseiket, mindent, ami szívből jön. Adják bele saját magukat és azt örömmel tegyék. 

Köszönöm szépen az interjú lehetőségét.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
Gutási Gábor, meseíró

Ezt a cikket írta: Gutási Gábor meseíró

Webfejlesztő, vállalkozó és nem utolsósorban; családapa. Egy 7 éves kisfiú és egy 3 éves, csöppnyi kislány boldog apukája. „Életem során jelentős szerep jutott kedvenc időtöltésemnek, az írásnak. Már kisiskolás korom óta esszéket és verseket küldtem a helyi újságba, majd felnőttként éveken át vezettem saját apukás blogomat, mellette pedig szülővárosom heti lapjában vezettem a rendszeresen megjelenő info...