Ma van a Gyermekkönyvek nemzetközi napja!


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
Bár sokan nem is tudják, de ma, április 2-án van a International Children's Book Day, vagyis a Nemzetközi Gyerekkönyv nap, amelyről természetesen mi is megemlékezünk.

Bár sokan nem is tudják, de ma, április 2-án van a International Children's Book Day, vagyis a Nemzetközi Gyerekkönyv nap, amelyről természetesen mi is megemlékezünk.

A gyerekkönyvek világa rendkívül széles és csodálatos. Talán nincs is olyan gyerekeket érintő téma, amiről ne lenne már legalább egy gyerekkönyv. A Gyerekkönyvek Nemzetközi Tanácsa (IBBY), amely nonprofit szervezet, 1967-ben tartotta meg először ezen a napon a Gyermekkönyvek világnapját, és tart különböző nemzetközi akciónapokat azóta is. A céljuk ezzel a nappal, hogy felhívják a figyelmet az olvasás szeretetére, illetve népszerűsítsék a gyermek- és ifjúsági irodalmat.

De miért pont április 2.? Nos, ez a nap több szempontból is kötődik a gyermekirodalom világához, és magyar vonatkozása is van. Ezen a napon született Hans Christian Andersen világhírű dán meseíró, de Csukás István ifjúsági író is.

Gyermekönyvek a Meskete szerzőitől

Aki már régóta követi a Meskete.hu-t, tudja, hogy saját mesekönyvünk, a MeseErdő is egy csodás kötet. Természetesen az oldalon számos olyan szerző is van, akik már adtak ki saját mesekönyvet, érdemes ezek között is szemezgetni:

Belányi József: HOL vagyok

Gyöngyösvári Mara: Pogi, a csavargó tacskó

Bombicz Judit - Mesék elalvás előtt

Kozma Cs. Andi - Makai D.M. Mici: Esős nap (interaktív mese)

Fodor-Nemes Erzsébet – Boszorkalandok

Várkonyi Kitty: Elő a macskával!

Bakos Földi Kinga: Szofi és Lulu

Gani Zsuzsa – A Bummbele nyuszicsalád kalanjai

Székely Lilla – Tappancs a tanyán

Apor Kata – Sarkantyús mesék

Fodor Gyöngyi - A királykisasszony fogyókúrája

 


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este ...