Családias volt az első Meskete.hu rendezvény


http://mocorgohaz.hu/
  • 26
  • 2023.
    jún.
Mivel az egész rendezvényt sok száz kilométerre a fővárostól, Mórahalomról szerveztem, bevallom, nem volt mindig egyszerű dolgom. Noha a videóst, az italokat, nasikat, ajándékokat, az ételt, a furvart és a vendégeket simán le tudtam szervezni, a helyszínnel azonban gondban voltam.

Hosszú ideje szerveztem már június 24.-ét, amikor is leforgathatjuk Budapesten a Meskete.hu promóciós kampányvideójának oroszlán részét. A legelső részt még sok-sok héttel ezelőtt leforgattuk az Apacuka együttes énekesnőjével, Pálfi Krisztával, majd néhány hete Kunszentmártonon is jártunk, ahol egy egész óvoda biztosította a projektünket a támogatásáról. 

Bár a korábbi forgatásokon is nagyszerű élményekkel lettünk gazdagabbak, a fővárosi alkalom mégis különlegesnek számított, hiszen nem csak a családtagjaink, de a cég vezetősége, a csapattagok, írók és illusztrátorok is tiszteletüket tették az eseményen.

A szervezés örömei

Mivel az egész rendezvényt sok száz kilométerre a fővárostól, Mórahalomról szerveztem, bevallom, nem volt mindig egyszerű dolgom. Noha a videóst, az italokat, nasikat, ajándékokat, az ételt, a furvart és a vendégeket simán le tudtam szervezni, a helyszínnel gondban voltam. Szerencsére segítségemre sietett Apor Kata írónő, aki egy nagyon jó kis helyszínt ajánlott és össze is kötött a helyszínen dolgozó kollégákkal.

Noha úgy tűnt, hogy lebeszéltük a dolgot, az utolsó napokban mégis egy másik kolléganő engem vett elő, hogy mégis mit gondolok én, hogy oda szervezek valamit. Még Dorina nagyon szimpatikusan, kedvesen beszélt velem telefonon, ez a másik kolléganő lekezelően mondta le az egészet. Így kénytelen voltam másik helyszín után nézni.

Megérkeztünk a helyszínre

Végül aztán mégis belementek az eredeti helyszín dolgozói, hogy ott rendezhessük meg az eseményt, így a kedvünkért Dorina fáradt be, hogy az egyébként akkor zárva tartó Kikötő Ifjúsági Sziget kapuit kinyissa számunkra és végig a rendelkezésünkre álljon. Ezúton is köszönjük Neki ezt a csodálatos napot és a rugalmasságot, segítséget, amit a helyszínen tanusított. Kár, hogy a kolléganő közjátéka megzavarta az egész szervezést mert egyébként egy nagyon pozitív véleményünk lenne az egész helyzínről, viszont a másik hölgy ügyfélkezelésből sajnos elégtelenre vizsgázott nálunk - még ha azok amiket mondott helytállóak is voltak, én nem tudhattam, hogy esetleg egy ebben nem illetékes kolléganővel beszéltem előtte...

Irány Budapest!

Mivel a saját autómnak valami megmagyarázhatatlan elektronikai baja támadt, kénytelenek voltunk egy személyszállító céget fogadni, hogy ötünket felszállítsanak Budapestre, a helyszínre, majd pár óra múlva hozzanak is vissza. Sok árajánlat közül, a legkedvezőbbnek a FullTrans Személyszállítás ajánlata tűnt és már a megbeszélés alatt is rendkívül kedvesnek és rugalmasnak tűntek.

Kis családommal 7 órakkor indultunk útnak Mórahalomról, hogy 8-ra már Krisztiánnál, a videósunknál pakolhassunk át a másik járműbe. Sok-sok holmink volt. Nem csak a felvételek készítéséhez vittünk technikai eszközöket, de az összes eszközt és italt is otthonról szállítottuk a helyszínre. Többet előre hűtött hűtőtáskával. 

A FullTrans emberei nagyon kedvesek, segítőkészek és rugalmasak voltak, 100%-ig elégedettek voltunk velük. A helyszínre érve viszont megint egy kis félreértés akadt, ugyanis kiderült, hogy 10:30 helyett 11:00-re tudják csak kinyitni nekünk a bejárati ajtót. Szerencsére egy parkos, játszóteres környéken várakoztunk, ahol a gyerekek addig sem unatkoztak.

Összegyűlt a kis csapat

Bár, mint kiderült nem is mi voltunk az elsők akik odaértünk, Szabó Zsófia időközben fordult egyet, mert ő már 9:45 óta várta, hogy bejuthassom :) Szépen lassan gyülekeztünk a Kikötő bejárati ajtajánál, és öröm volt látni feltűnni az addig csak fényképekről vagy profilképekről látott arcokat. Mintha tényleg, ezer éves ismert társaságot köszönthettem volna.

Például Kőszegi Anitával már 6 éve dolgozunk együtt napi szinten, mégis ez volt az első alkalom, hogy személyesen is találkozhattunk vele és családjával. Ez számomra különösen nagy élmény volt. De örömmel láttam, hogy Szabó Zsófia mellett megérkeztek Werling Ildikóék, Bakos Földi Kingáék és a helyszínben segítkező Apor Kata is. 

A cégünk oldaláról megjelent Bokó István, Fülöp Szilárd és Simon Benjámin is. Végül pedig odaért Dorina is, hogy beengedjen bennünket. Közben még előkészültünk megjöttek Balogh Bettináék majd Dintsér Andrea és párja is. Addigra mi már birtokba vettük a kibérelt szobákat és belaktuk az előteret is.

Csoportkép a résztvevőkről

Számomra ez egy igen nagy esemény volt, hogy miattam és a Meskete miatt, az ország minden tájáról utaztak ide sokan sok száz kilométerről, komplett családok csak hogy elmondják a véleményüket az oldalról amit én alkottam. Nagyon megtisztelőnek éreztem magam és igazán hálás vagyok mindenkinek, aki eljött!

A forgatás

Németh Krisztián, a szegedi Videoproject - rendezvény videókészítő profi módon rendezte be a helyszíneket, állította be a fényket, hangokat és forgatta le az egyes jeleneteket minden helyiségben, én pedig az önkéntes riporter, segítő szerepét öltöttem magamra, majd sorra minden megjelent elmondta az ő kis beszámolóját és élményét az oldallal kapcsolatban.

Közben felvettünk egy mesefelolvasát is a gyerekekkel és István is előadott egy rövid prezentációt. Egyedül én voltam szétszórt és hiába töltöttem benn a legtöbb időt a kamera előtt, az én anyagom lett a leggyengébb. Ezen egyedül Andrea tudott segíteni, akivel újraforgattuk az egészet és miatta talán lesz az én riportomból is néhány épkézláb mondat, amit bevághatunk a teljes anyagba. 

A forgatások között a gyerekek színezhettek, a vendégek ismerkedhettek, üdítőt, kávét és nassolni valót fogyaszthattak én pedig mint egy megkerküld hegyi kecske ugráltam egyik helyről a másikra, hogy rendezzem a forgatást. Félidőnél néhány családi pizza társaságában szusszanhattam én is a többiekkel egy kicsit.


http://mocorgohaz.hu/
Gutási Gábor, meseíró

Ezt a cikket írta: Gutási Gábor meseíró

Webfejlesztő, vállalkozó és nem utolsósorban; családapa. Egy 7 éves kisfiú és egy 3 éves, csöppnyi kislány boldog apukája. „Életem során jelentős szerep jutott kedvenc időtöltésemnek, az írásnak. Már kisiskolás korom óta esszéket és verseket küldtem a helyi újságba, majd felnőttként éveken át vezettem saját apukás blogomat, mellette pedig szülővárosom heti lapjában vezettem a rendszeresen megjelenő info...