Beszámoló a Szakmai Elit 2023-as díjátadó gáláról


http://mocorgohaz.hu/
Idén is megrendezésre került, immáron 29. alkalommal Szombathelyen a Szakmai Elit Díjátadó Gála, amelyen az ország kiemelkedő szakembereit ismerték el. Idén pedig díjat kaptam én is (Gutási Gábor), mint a Meskete.hu portál megálmodója és a Meskete.hu portál mint szponzor is jelen volt a rendezvényen.

Idén is megrendezésre került, immáron 29. alkalommal Szombathelyen a Szakmai Elit Díjátadó Gála, amelyen az ország kiemelkedő szakembereit ismerték el. Idén pedig díjat kaptam én is (Gutási Gábor), mint a Meskete.hu portál megálmodója és a Meskete.hu portál mint szponzor is jelen volt a rendezvényen.

Dugonics András irodalmi díj

Nemrégiben értem el 2. helyezést a Dugonics András Irodalmi díjon mese kategóriában. Azonban ott egy közönség szavazás központú, rendezvény nélküli, online eseményről volt szó. Én magam is igyekeztem utána járni - mint a Meskete.hu portál tulajdonosa, hogy mégis mi alapján van súlyozva a pontozási rendszerük (pl. a Moly-os vagy Google űrlapos szavazatok többet érnek-e vagy aki több könyvet adott ki az több pontot kap-e egy-egy szavazás után) de erre sokszori megkeresésre sem voltak egyértelmű választ adni a kiírók. 

Számomra elég nagy csalódás volt a 2. hely, mivel sokat dolgoztam rajta, hogy minél több szavazatot gyűjtsek (mint ahogy a kiírásban is szerepelt, hogy ez a helyezések alapja), sőt messzemenőleg több szavazatom volt mint bármely más kategóriában bárkinek és az utánam következő, második helyezett is több, mint 650 szavazattal volt mögöttem a szavazás lezárásának időpontjában. Ezért is érdekelt, hogy végül hogy lettem második, de sajnos erre nem kaptam választ.

Hosszú levelezési bombázásaimat pár soros válasszal zárták, idézem:

"Az elmult 4 ev tapasztalata alapjan mindig a google szavazolistakra erkezik be a legtobb. Es sokat nyom a latban a jelolesek szamossaga is."

Ezzel mondjuk sokra nem mentem, mert a különböző platformokra beérkező pontszámokat sem árulták el, és azóta is hiába írogatok nekik, nem válaszolnak.

Bár nem vitatom, hogy vannak akik mögöttem végeztek és bőven elém is kerülhettek volna és az első helyezett is megérdemli a posztját, viszont a "verseny" tisztaságával vannak aggályaim. Miért írják ki, hogy szavazás alapján rangsorolnak, és miért nem tájékoztatnak a különböző platformokon beérkező szavazatszámokról vagy a pontozás súlyozásáról sokszori megkeresésre sem?! (figyelmen kívül hagyták sok-sok levelemet mint jelölt, nyertes és mint a Meskete közösség vezetője is...)

Az azonban örömmel tölt el, hogy a TOP 8 mese kategóriás nyertesből 6 tagja a Meskete.hu portálnak, így büszkén gratulálok mindenkinek!

Az első komolyabb elismerés

A csalódottságomat azonban gyorsan sikerült elfelednem, ugyanis 2023.10.28.-án, Szombathelyen átvehettem a Szakmai Elit Év Kiváló Szakembere 2023 díját. Szerencsére nem kellett magányosan ücsörögnöm a csillogó-villogó gálán, mert szintén díjat érdemelt ki a Meskete Gyermek Alapítvány kurátora és a csapatunk oszlopos tagja: Kőszegi A. Anita is, aki a Szakmai Elit Kultúra Márkanagykövet kinevezési okiratát vehette át a gálán.


http://mocorgohaz.hu/
Gutási Gábor, meseíró

Ezt a cikket írta: Gutási Gábor meseíró

Webfejlesztő, vállalkozó és nem utolsósorban; családapa. Egy 7 éves kisfiú és egy 3 éves, csöppnyi kislány boldog apukája. „Életem során jelentős szerep jutott kedvenc időtöltésemnek, az írásnak. Már kisiskolás korom óta esszéket és verseket küldtem a helyi újságba, majd felnőttként éveken át vezettem saját apukás blogomat, mellette pedig szülővárosom heti lapjában vezettem a rendszeresen megjelenő info...