Barion Pixel

Könyvajánló: Szabó Veronika – Ha kimentesz a békaságból


http://mocorgohaz.hu/
  • 15
  • 2024.
    feb.
Úgy látszik, hogy a február a verses kötetek hónapja, mert egy újabb gyerekverses könyvet hoztam nektek, melyet igazán megéri beszerezni a könyvespolcra.

Úgy látszik, hogy a február a verses kötetek hónapja, mert egy újabb gyerekverses könyvet hoztam nektek, melyet igazán megéri beszerezni a könyvespolcra.

Mióta elindult az ajánló rovat, már több verseskötet is landolt már nálam, amelyek igazán különleges helyet kaptak a szívemben, most pedig egy újabb érkezett hozzám. Szabó Veronika – Ha kimentesz a békaságból c. gyerekverses könyve rendkívül aranyos, kedves, vidám, vicces és színes, tehát mindent megad a kis olvasóknak, amit egy ilyen kötettől szülőként csak elvárhatunk. Bevallom, nekem külön kedvencem a pingvines vers (még nem tudjátok rólam, de gyűjtöm a pingvineket), de a többi rímbe szedett sor is igazi élmény olvasni.

De mit is rejt számotokra ez a kötet?

Ezek a versek neked szólnak, ha te is szereted az állatokat és szeretsz játszani. Találsz benne sok vidám költeményt az évszakokról és a hozzájuk kapcsolódó ünnepekről. Akkor is neked szól ez a versválogatás, ha folyton megkérdezik tőled, hogy Mi leszel, ha nagy leszel?, hiszen erről is írt Veronika néni.

Tudjuk, hogy te sem szeretsz orvoshoz járni, ezért erről is van vers a könyvben, hisz nagyon fontos a gyógyítók munkája, ugyanúgy, ahogy a postásé és a Mikulásé is, ezért róluk is írt a szerző néhány rímes sort.

És bizony ezek a versek nemcsak bájosak, de tanulni is rengeteget lehet belőlük. Állatos vers éppúgy helyet kapott a kötetben, mint ABC vers, szülinapi vagy farsangos.

Az illusztrációt is ki kell emelnek, mert nagyon igényes, szépen kidolgozott rajzok vannak a kötetben, Gyólai Gabriella nagyszerű képeket készített.

Ezt a kötetet is csak ajánlani tudom, óvodásoknak mindenképp, de óvó néniknek is jó választás lehet, mert sokféle ünnepre találhatnak benne pont passzoló, könnyen megjegyezhető verset.

Nagyon köszönöm Szabó Veronikának a kötetet, egy élmény volt olvasni a gyerekeimmel.

A könyvet innen tudjátok megrendelni.

 

 


http://mocorgohaz.hu/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este e...

Sütibeállítások