Barion Pixel

Könyvajánló: Belányi József - Hol a városban

  • 2
  • 2024.
    júl.
HOL a csintalan tündérfiú a nagyváros fergetegében folytatja kalandjait. Ám hamar rájön, hogy itt nem érzi jól magát, ezért elhatározza, hogy haza fog jutni. Kalandjai során barátot is szerez, aki elkíséri őt az útra.

Belányi József tündéri verses meséjének már az első részét is imádták a kicsik és nagyok egyaránt! HOL, a tündérfiú történetének folytatása a HOL a városban címet kapta, és 2024. májusában jelent meg. 

Az első rész címe  HOL vagyok, melyben megismerhettük és megszerethettük HOL-t, aki a történet végén egy teherautó platóján találta magát. Mi is kíváncsian vártuk a folytatást, hiszen ennek a befejezésnek köszönhetően sok-sok kérdés maradt bennünk. Vajon hogyan folytatódik HOL története? 

Vajon a csalafinta tündérfiú mitévő lesz akkor, amikor egy zsúfolt nagyvárosban ébred? Olyan furcsa, hangos, és rémisztő neki itt minden! Sehol egy fa, egy kismadár, olyan idegen és rideg a környezet. HOL ebben a részben megismerkedik a Honvágy érzésével, és mivel a füstös-zsúfolt város egyáltalán nem nyeri el a tetszését, hamar elhatározza: Valamilyen úton-módon vissza fog jutni otthonába, az erődbe! 

Szerencsére a történet során társa is lesz, hiszen megismerkedik NEMSZÓLTAM-al, a kis boszorkánylánnyal. Nevéből adódóan, ez a boszi valóban elég hallgatag, de azért szót értenek, és hamar meg is kedvelik egymást a tündérfiúval. Belányi József kedves, pörgős verses meséjének folytatása remekül bemutatja azt az olvasóknak, hogy mi is az az igazi barátság! NEMSZÓLTAM ugyanis gondolkodás nélkül elkíséri HOL-t a kalandjaira. 
Együtt fedezik fel a várost, találkoznak emberekkel, méhekkel, kutyákkal és macskákkal. Néha bajba kerülnek, de szerencsére együtt minden problémára találnak megoldást! Rövid időn belül megtudják azt is, hogy ha az erdőbe akarnak visszajutni, akkor Bezzeg Urat kell előkeresniük. 

Bezzeg Úr egy igazán szerethető figura a történetben, aki természetesen szeretne segíteni HOL-nak és a kis boszorkánylánynak. Izgalmas út áll előttük, és bár az erdő volt az úti cél, a történet utolsó mondatából kiderül, hogy egész máshová indulnak: 

A kapitány hangja reccsent: "Gépünk indul New Yorkba."

A magával ragadó, izgalmas verskalandot természetesen ezúttal is Brunszkó László nem mindennapi illusztrációi elevenítették meg! 

 

A könyvbe beleolvashattok nálunk is:
https://meskete.hu/mese/hol-a-varosban-2-tunderi-verskaland-brunszko-laszlo-illusztracioival/6188

Infók, akciók és megrendelés: holvagyok.com
A könyv megvásárolható a Líra könyvesboltokban és az Írók Boltjában is! 

 

Gutási Gábor, meseíró

Ezt a cikket írta: Gutási Gábor meseíró

Webfejlesztő, vállalkozó és nem utolsósorban; családapa. Egy 7 éves kisfiú és egy 3 éves, csöppnyi kislány boldog apukája. „Életem során jelentős szerep jutott kedvenc időtöltésemnek, az írásnak. Már kisiskolás korom óta esszéket és verseket küldtem a helyi újságba, majd felnőttként éveken át vezettem saját apukás blogomat, mellette pedig szülővárosom heti lapjában vezettem a rendszeresen megjelenő infor...

Sütibeállítások