Könyvajánló: Földi Kinga – Szofi és Lulu


http://mocorgohaz.hu/
Mindig nagy élmény számomra, ha megjelenés előtt olvashatok el egy könyvet, Földi Kinga mesekönyvét pedig érdemes is megkaparintani, amint kikerül majd a nyomdából, legalább is óvodás gyerkőcöknek mindenképp!

Mindig nagy élmény számomra, ha megjelenés előtt olvashatok el egy könyvet, Földi Kinga mesekönyvét pedig érdemes is megkaparintani, amint kikerül majd a nyomdából, legalább is óvodás gyerkőcöknek mindenképp!

Az óvodás kor egyáltalán nem könnyű, hiszen ilyenkor is történhetnek a gyerkőccel olyan dolgok, amikor nem ért vagy egyedül nem is tud megoldani. Egy új közösségbe kerülés, a barátkozás vagy épp a csúfolódás bizony komoly fejtörést okozhat egy négy-öt éves gyerkőcnek is. Nagyon szeretem az olyan meséket, amelyek azon túl, hogy egy varázslatos-mesés világba kalauzolnak el minket, még segítenek is a gyereknek megérteni a körülöttük zajló világot. Földi Kinga mesekönyve, Szofi és Lulu kalandjai pedig pont ilyen.

De miről is szól a könyv?

„Az ötéves Szofi nagyon izgul, mert új óvodába fog járni. Ekkor bukkan fel Lulu, a kis pók, aki azt mondja neki, hogy a képzeletbeli barátja lesz. Szofi nagyon boldog, mert Lulu mindennap elkíséri őt a Pillangó csoportba.

A mesékben a kislány a legkülönfélébb óvodai gondokkal találja szembe magát:

  • Hogyan szerezzen új barátot?
  • Mihez kezdjen, ha valaki csúfolódik?
  • Miként győzhető le a honvágy?

A kis pók az ötleteivel segíti őt, hogy a helyes irányba terelődjenek a gondolatai.”

Szofi egy nagyon bájos kislány, Lulu pedig a képzeletbeli barátja, aki segít neki átlendülni az új közösség okozta nehézségein. Kinga rendkívül aranyosan, de mégsem szájbarágósan ad kapaszkodókat, hogy a gyerekek a mesén keresztül bátorságot nyerjenek, barátkozzanak, vagy győzzenek le olyan megfoghatatlan dolgokat, mint a honvágy.

Lulu nem épp egy hétköznapi pókocska, ő Szofi képzeletbeli barátja, aki bár csak a kislány képzeletében létezik, nagy segítséget nyújt neki abban, hogy az új óvodában is boldogulhasson. Biztos vagyok benne, hogy azok a gyerekek, akik olvassák a könyvet, bátorságot merítenek majd belőle.

Bár én csak e-könyv formájában olvashattam még a könyvet, de az illusztrációk így is csodálatosak voltak, melyeket Fehér-Kiss Bernadett készített. Bevallom, már alig várom, hogy kézbe vehessen Kinga könyvét.

Ajánlom minden kis és nagy óvodásnak Szofi és Lulu kalandjait, akkor is, ha épp új helyre költöznek, de akkor is, ha nem, hiszen úgy is sokat tanulhatnak belőle.

Köszönöm Kingának, hogy az elsők között olvashattam Szofi és Lulu kalandjait!

A könyvet itt tudjátok előrendelni, de hangoskönyvben és e-könyvben is megvásárolhatjátok!


http://mocorgohaz.hu/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este ...