Mese – mese – meskete - Apa mesélj még!


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 26
  • 2023.
    már
Mesélni jó - Ki meséljen mesét? Legyen ez meglepetés!  
A társadalom előszeretettel kapcsolja az esti mesemondást és a gyerekek körüli teendőket az anyához. Mára ez kezd halványulni és egyre nagyobb hangsúlyt kap, az apai jelenlét is.  Lényeges momentum, az az öröm és meglepetés a gyermek számára, mikor apa hangján életre kel, a mesék varázslatos világa. A lakás levegőjét megtölti egy izgalmas kalandokkal teli világ, ahol a szülő és a gyermek együtt élik át a mesevilág minden aspektusát.

Mese – mese – meskete - Apa mesélj még!

Mesélni jó - Ki meséljen mesét? Legyen ez meglepetés! 

A társadalom előszeretettel kapcsolja az esti mesemondást és a gyerekek körüli teendőket az anyához. Mára ez kezd halványulni és egyre nagyobb hangsúlyt kap, az apai jelenlét is. Lényeges momentum, az az öröm és meglepetés a gyermek számára, mikor apa hangján életre kel, a mesék varázslatos világa. A lakás levegőjét megtölti egy izgalmas kalandokkal teli világ, ahol a szülő és a gyermek együtt élik át a mesevilág minden aspektusát. A női-férfi mesemondás közti különbségek lelki kötődést erősítő hatásai kiemelkedőek. Az anyák a mondanivalóra koncentrálnak, míg az apák humorizálva ragadnak ki egy-egy részletet a meséről való beszélgetés során, ami nemcsak tanító jelleggel bír, hanem szórakoztat is. Ebből is látszik mennyire nélkülözhetetlen a gyerekek számára a mesélés, a meghitt közeg, a szülőkkel együtt töltött minőségi idő.

A bűvös mesék tárházának esszenciája a meskete, egy mesesziget az internet labirintusának óceánjában, amely megteremti annak a lehetőségét, hogy így legyen. A meskete megalapítója és az írók, illusztrátorok egy olyan mesésközösséget alkotnak, amely csodálatos példája az emberi összefogásnak, mint követendő minta szolgál, és mostanra a meseportált látogatók élete része lett.

Légy részese ennek a csodának lelkes nagykövete a meseportálnak, hisz közös a cél. Tegyünk meg mindent gyermekeinkért! Legyen öröme a legnagyobb kincsnek az életben. A boldog gyermekkor - boldog felnőttkort eredményez.

S, mikor az álom valósággá válik, gyermeked minden egyes szívdobbanásában érezni fogod, minden egyes megtett lépésed visszhangját.

Ezt a csodálatos érzést kívánom Mindenkinek! 


http://mocorgohaz.hu/
Szolnoki Eszter, amatőr író

Ezt a cikket írta: Szolnoki Eszter amatőr író

Üdvözöllek! Az írás és a videó alkotás, olyan érzéseket kelt bennem, mint a legmámorítóbb szerelem, s ekkor nem létezik számomra sem tér, sem idő. Mindig szerettem a meséket, mikor megszületett a kislányom Angyalka, akit nem a Jézuska hozott, hanem a tavasz első napsugara megírtam életem első meséjét. Ő örömtől sugárzó arccal csodálkozva hallgatta, kedves mosolya köszönetajándékként, aranyozta be a napomat. A szeretet cso...