Ajánló: Mittli Éva - BabaLap


http://mocorgohaz.hu/
  • 3
  • 2023.
    dec.
A meséket, mondókákat nem lehet elég korán kezdeni, de sok szülő nem is tudja, hogyan is kellene a legkisebbeket bevezetni a mesék világába. Már baba korban is érdemes elkezdeni a mondókákat, verseket, a BabaLap pedig egy nagyon jó eszköz arra, hogy ne csak verbálisan, de vizuálisa is fejleszthessük a kicsiket.

Bár mi már kinőttünk a babázásból, hiszen a legkisebb csemetém is lassan iskolát kezd, de a családban, a baráti körben vannak kicsik, ami nekem néha komoly fejtörést okoz, ha ajándékozásról van szó. Szeretek kreatív, különleges dolgokat adni, olyanokat, amelyek kapcsolódnak a mesékhez, meséléshez. Nemrég ismerkedtem meg Mittli Éva BabaLapjával, amely kombinálja a mesekártyát a mondókázás élményével már a legkisebbeknek is.

A BabaLap kártyacsomag szépen illusztrált lapocskából áll, amelyek közül pár fekete-fehér, hogy akár már a baba pár hetes korától használni lehessen. A fekete-fehér képek már a legkisebbek figyelmét is felt tudják kelteni, a hátukon lévő Gryllus Vilmos vers segítségével pedig mondókázni, énekelni is lehet, mely jó kezdet, hogy a gyerekek megszeressék a mesék világát.

Személy szerint én nagyon szeretem az okosan felépített mesekártya csomagokat, és bizony a BabaLap is az. Ne tévesszen meg a neve, hogy BabaLap, mert bár valóban 0-12 hónapos babák számára készült, de a versek, dalok akár óvodás korig alapot adhatnak a lapokkal történő közös játékra.

És ismertek, én minden lehetőséget megragadok arra, hogy mesét szőhessek, a BabaLapok illusztrációi pedig erre is tökéletesen alkalmasak. Amíg pici a gyerek, mesélhet anya a lapokon látható képekről egy-egy mondatot, később egy rövid cselekményű mesét, később pedig maga a gyerkőc is kitalálhat egy-egy rövid története a képek segítségével.

Mivel közeleg a karácsony, biztos, hogy sokan kerestek ajándékot vagy a saját babátok számára vagy épp egy családtag, barát gyermekének. A BabaLapot csak ajánlani tudom minden olyan szülőnek, akik már egészen pici kortól szeretne közösen énekelni, mondókázni vagy játszani a csemetéjével. 

A BabaLap innen vásárolható meg, és én mondom, nagyon jó ajándék.  

 


http://mocorgohaz.hu/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este ...