Barion Pixel

Meskete Illusztrátori és gyerekrajz pályázat 2024 - Lépésről lépésre

Elindult a Meskete 2024-es Illusztrátori és gyerekrajz pályázata! Mivel nagyon sok kérdés érkezett tőletek, ezért úgy gondoltuk, hogy összeszedjük nektek a főbb tudnivalókat, leírjuk lépésről lépésre hogyan pályázhattok, illetve a leggyakrabban feltett kérdésekre is választ adunk.

Elindult a Meskete 2024-es Illusztrátori és gyerekrajz pályázata! Mivel nagyon sok kérdés érkezett tőletek, ezért úgy gondoltuk, hogy összeszedjük nektek a főbb tudnivalókat, leírjuk lépésről lépésre hogyan pályázhattok, illetve a leggyakrabban feltett kérdésekre is választ adunk.

Augusztus 15-én nyilvánosságra kerültek a nyertes mesék, melyek a Varázslatos Mesketék 2. kötetébe, a MesePatak mesekönyvbe kerülnek be. A mesekönyv persze mit se érne gyönyörű illusztrációk nélkül, így elindult az Illusztrátori és gyermekrajz pályázat, hogy szebbnél szebb képekkel tölthessük meg a mesekönyvet. Az elmúlt napokban több kérdés is érkezett, és persze gyönyörű rajzokat is kaptunk már gyerekektől és felnőttektől egyaránt.

Lássuk a legfontosabb tudnivalókat a pályázattal kapcsolatban, és persze arra is kitérünk, hogyan is tudtok pályázni!

Fontos tudnivalók az Illusztrátori és gyerekrajz pályázattal kapcsolatban

Először is jöjjenek a legfontosabb technikai adatok a pályaművekkel kapcsolatban:

·         Képfelbontás: A képeknek legalább 300 dpi felbontásúaknak kell lenniük (Ajánlott: 2480px X 3508px)

·         Színek: CMYK

·         Elfogadott formátumok: pdf, jpg és png

·         Álló kép mérete: A4

·         Fekvő kép mérete: A5 (fél A4)

·         Kizárás: Mesterséges intelligencia és más képgeneráló használata TILOS!

Küldhetek állóképet és fekvőképet egyaránt, a különbség a képek méretében van. Míg a fekvő kép A4-es legyen, addig a fekvőkép csak a fel, A5-ös lehet.

Rendkívül fontos, hogy csak olyan képpel pályázhattok, amelyet TI készítettek, akár digitálisan, akár kézzel, a Mesterséges intelligencia és más képgeneráló használata TILOS!

Szintén fontos információ, hogy a pályázatra történő jelentkezős INGYENES. Egy meséhez teljesen ingyenesen küldhettek be pályaműveket. Amennyiben több meséhez is szeretnétek illusztrációt vagy gyerekrajzot küldeni, abban az esetben előfizetés szükséges, de ez NEM KÖTELEZŐ!

Illusztrátori és gyerekrajz pályázat 2024 - Lépésről lépésre

Lássuk, mit kell tennetek, ha pályázni szeretnétek az Illusztrátori pályázatra:

1.       Válasszatok ki EGY mesét a Mese és Versíró pályázat nyertes művei közül. ITT találjátok a nyertes műveket!

2.       Ha kiválasztottátok a kedvenc meséteket, jöhet a RAJZOLÁS! A mese témájához passzoljon a rajz, emellett idén egy plusz kritérium is van, minden rajzra valahova kerüljön fel egy apró katicabogár is!

3.       Az elkészült pályaműveket pdf, jpg és png formában küldjétek el a Meskete.hu Pályázat e-mail címére: palyazat@meskete.hu. Az e-mailbe kerüljön be a rajz, a pályázó neve, illetve annak a mesének a szerzője és címe, amelyikhez a rajz készült!

Lássuk, mit kell tennetek, ha pályázni szeretnétek az Gyerekrajz pályázatra:

1.       Válasszatok ki EGY mesét a Mese és Versíró pályázat nyertes művei közül. ITT találjátok a nyertes műveket!

2.       Ha kiválasztottátok a kedvenc meséteket, jöhet a RAJZOLÁS! A mese témájához passzoljon a rajz!

3.       Az elkészült pályaműveket pdf, jpg és png formában küldjétek el a Meskete.hu Pályázat e-mail címére: palyazat@meskete.hu. Az e-mailbe kerüljön be a rajz, a pályázó neve, életkora, illetve annak a mesének a szerzője és címe, amelyikhez a rajz készült!

Ha több meséhez is szeretnétek rajzot készíteni

Amennyiben több mese is felkelti az érdeklődésedet, és megmozgatja a fantáziádat, akkor természetesen arra is van lehetőség, hogy akár mindegyikhez rajzolj! Ehhez ELŐFIZETÉS szükséges, egyetlen rajz beküldés eseten azonban erre nincs szükség.

Ha azonban több rajzzal is pályázol, azzal növelheted a bekerülési esélyeidet a mesekönyvbe, ezért érdemes ezt a lehetőséget is kihasználni.

GYIK – Gyakran Ismételt Kérdések

1.       Hogyan lehet részt venni a pályázaton?

A pályázaton való részvétel nem változott tavaly óta, idén is a palyazat@meskete.hu címre kell elküldeni a kész műveket.

2.       Meddig tart a pályázat? Mikor lesz az eredményhirdetés?

A pályázat 2024.09.10-ig fog tartani a tervek szerint, tehát szeptember 10-e az utolsó nap, amikor még beküldhetitek a műveiteket. A pályázat lezárása után körülbelül 1 hetet kell majd várni az eredményhirdetésre.

3.       Mindenképpen elő kell fizetni, vagy ingyenesen is lehet pályázni?

Természetesen NEM kötelező előfizetni! Ha egy művel szeretnél indulni a pályázaton, akkor nem szükség előfizetésre, a pályázati nevezés INGYENES! Ha viszont növelni szeretnéd az esélyeidet, és több rajzot, illusztrációt is be szeretnél küldeni, ahhoz viszont már előfizetés szükséges.

4.       A nyertes művek szerzői kapnak-e tiszteletpéldányt?

Nem! Tavaly közel 100 ingyen mesekönyvet osztottunk szét azoknak, akik valamilyen formában megjelentek a könyvben, így a gyerekrajzok és az illusztrációk készítői is kaptak ingyen példányt, ám erre sajnos az idei évben erre nem lesz lehetőségünk.

5.       Digitális vagy kézzel készült rajzzal kell pályázni?

Mindkettővel lehet! Teljesen mindegy, hogy a rajz digitális technikával készül, vagy szabad kézzel rajzolod, fested, mindegyik esetben indulhat a pályázaton.

6.       Lehet-e külföldről pályázni?

Igen. A pályaműveket e-mailben várjuk, így mindegy, hogy a bolygó mely pontján tartózkodsz, elküldheted nekünk a művedet.

7.       Van-e korhatár a gyerekrajzoknál?

A pályázatnál nincs korhatár meghatározva, bárki részt vehet a pályázaton. Értelemszerűen azonban, a gyerekrajz pályázaton gyermekek indulhatnak, 18. év felett már az illusztrátori pályázat keretein belül bíráljuk el a műveket.

8.       A gyerekrajzoknál van-e arra lehetőség, hogy egy rajzot 2 gyerek készítsen el?

Természetesen nincs semmi akadálya annak, hogy egy testvérpár közösen készítse el a rajzot vagy kis barátok együttesen készüljenek a pályázatra. Ebben az esetben annyit kérnénk, hogy az e-mailbe minden kis művész neve kerüljön bele, aki a rajzon dolgozott.

 

Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este e...

Sütibeállítások