Barion Pixel

Nyomozás, nyereményjáték és változékony időjárás: a budapesti Gyerekszigeten jártunk

  • 24
  • 2024.
    jún.
A hétvégén, június 21-23. között volt a Gyereksziget a budapesti Hajógyári szigeten, ahova a Meskete Gyermek Alapítvány és a Meskete.hu is kitelepült. Kalandos hétvégén tudhatunk magunk mögött, tele élményekkel és játékkal.

A hétvégén, június 21-23. között volt a Gyereksziget a budapesti Hajógyári szigeten, ahova a Meskete Gyermek Alapítvány és a Meskete.hu is kitelepült. Kalandos hétvégén tudhatunk magunk mögött, tele élményekkel és játékkal.

A Gyereksziget nem ismeretlen a Meskete.hu számára, ugyanis már tavaly is részt vehettek/vettünk rajta. Igaz, 2023-ban csak egy roll up és pár szórólap társaságában, illetve egy mesekötény mese formájában, de annyira jó élmény volt, hogy úgy döntöttünk, ebből precedenst teremtünk, és évről évre visszatérünk, ezúttal a Meskete Gyermek Alapítvánnyal karöltve. És így is lett!

Élmények az első napról

Ahogyan az már lenni szokott, nagyon korán útra keltem a családommal, hogy időbe érkezhessünk Budapestre, legyen időnk kipakolni, rendezkedni. Az utazás kalandosabb volt, mint általában, ugyanis kb. 40 km-re Budapest előtt az autónk rendetlenkedni kezdett, mi pedig nagyon izgultunk, hogy el is érjen a Hajógyári szigetig.

Szerencsére 9 órára meg is érkeztünk, ugyanoda, ahol tavaly is voltunk, és nekiláttunk az előkészültekre. Fél 10-kor csatlakozott hozzánk Bokó István és Apor Kata is, így csakhamar el is készült az illusztrátori kiállítás, felcsendült az első hangosmese, és kikerültek a nyomozólapok, és a nyereménykönyvek is.

Pénteki nap lévén viszonylag kevesen voltak kint, de ezen igazából nem csodálkoztunk. Június 21-én még sok helyen volt iskola, óvoda, sőt, ballagás is, de ettől függetlenül azért többen is jöttek hozzánk nyomozni.

Változékony időjárás, sok nyomozás és újabb sorsolás

A 22-ei nap esővel indult, és kb. 10 óráig el sem állt. Bevallom nagyon aggódtam, hogy ez a nap egyáltalán nem lesz sikeres, de szerencsére a félelmeim alaptalanok voltak. Bár egyszer-egyszer megtréfált minket az időjárás, nagyrészt napos idő volt, így sokan kilátogattak a szigetre, így hozzánk is.

Nyomozókból nem volt hiány, de nézelődő is akadt bőven, aki nem játszani tért be hozzánk, csak azért, hogy a Meskete.hu illusztrátorainak munkáját megcsodálja.

A szombatin napon István mellett csatlakozott hozzánk Sulyok Bernadett meseíró, aki könyvjelzővel kedveskedett a velünk nyomozó gyerekeknek. Sajnos mesefelolvasásra nem volt lehetőségünk, viszont a Meskete.hu hangosmeséi többször felcsendültek.

Fél hatkor újabb sorsolást tartottunk, amire többen vissza is tértek hozzánk. A nyerteseknek ezúton is gratulálunk, és a Meskete.hu csapata felveszi velük a kapcsolatot.

Ezúton szeretném megköszönni Apor Katának és Sulyok Bernadettnek a segítséget és a részvételt. 

Reméljük, jövőre újra visszatérhetünk a Gyerekszigetre!

 

Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este e...

Sütibeállítások