Barion Pixel

Podcast interjún voltunk

  • 6
  • 2024.
    aug.

Nemrégiben meghívást kaptunk Szeles Nórától, a Tőkeportál vezetőjétől, hogy Pászti Aminával vegyünk részt az egyik Podcast felvételükön. Mi pedig örömmel mondtunk igen. 

Az interjú szerintem nagyon jól sikerült és alig volt elég az egy óra, így valószínűleg még lesz folytatása is.

Az interjú elején Pászti Amina mesélt mesekönyvéről a Glóbi kalandjairól és annak születéséről. Bár a mesekönyvből 3.000 példány kelt el, mégsem érzi úgy, hogy ezért az akkori kiadója sokat megtett volna. Elmondta, hogy milyen kiszolgáltatott a kortárs meseírók helyzete és milyen nehéz és költséges egy saját mesekönyv kiadása.

Ezután elmondta, mennyire örült, amikor rábukkant a Meskete portálra, ahol rövid idő alatt tudott ő is igen nagy olvasottságra szert tenni. Egy hiánypótló, meseíróknak szóló platformot látott bennünk és mivel volt rálátása az online marketingre és social mediára, tudta, hogy ez egy igazán sikeres projekt lesz. Ezért is kapott az alkalmon, amikor meghirdettük, hogy bárki lehet részvényese a Meskete mögött álló Zrt.-nek. 

Végül mesélt arról is, hogy milyen feladatokat fog ellátni a csapaton belül és hogyan fogja ösztönözni vezető befektetőként a vezetőséget, hogy az üzleti tervben foglaltakat megfelelően betartsák. Kihangsúlyozta, hogy a közösségnek milyen nagy szerepe van abban ebben a projektben és, hogy az oldal üzemeltetői milyen lelkesen és profin egyengetik ennek a szerelem projektnek az útját.

Ezután Gutási Gáborral beszélgetett Szeles Nóra. Gábor elmondta, hogy ő maga is meseíró és, hogy mindent a kisfiának köszönhet, ami erre az útra rátérítette. A meseírás szereplőivel való ismerettség pedig igényeket szült, amire ő, a 15 éves webfejlesztői múltjával megoldásként létrehozta a Mesketét. A probléma ugyanis az volt, hogy hiába írnak a meseírók, nem érik el a célközönségüket, nem tudnak követőket, olvasókat szerezni maguknak. Ez a platform azonban összeköti az írókat és az olvasókat.

Gábor mesélt a leendő keresőről, szűrő rendszerről, az oldal fejlesztéséről és az éppen futó mesekönyv kiadásról is. Először mesélt részleteket a hordozható zenedobozról és részletezte a Meskete bevételi "lábait". Célként tűzte ki, hogy 200-250 ezer taglétszám és 4 millió havi oldalletöltést fognak pár éven belül elérni, amivel már jelentős bevételt fognak tudni termelni a reklámokkal, webshop eladásokkal, az előfizetői tagságokkal és a különböző díjköteles szolgáltatásokkal.

A közel egy órás interjú nagyon gyorsan eltelt és még bőven maradt a riportalanyokban mondandó, így valószínűleg még lesz folytatása a podcast-nek. 

Ha pedig publikálásra kerül a hanganyag, meg fogjuk Veletek is osztani!

 

 

Gutási Gábor, meseíró

Ezt a cikket írta: Gutási Gábor meseíró

Webfejlesztő, vállalkozó és nem utolsósorban; családapa. Egy 7 éves kisfiú és egy 3 éves, csöppnyi kislány boldog apukája. „Életem során jelentős szerep jutott kedvenc időtöltésemnek, az írásnak. Már kisiskolás korom óta esszéket és verseket küldtem a helyi újságba, majd felnőttként éveken át vezettem saját apukás blogomat, mellette pedig szülővárosom heti lapjában vezettem a rendszeresen megjelenő infor...

Sütibeállítások