Vegyél részt Te is a Meskete.hu első Vers és Meseíró Kihívásán!


http://mocorgohaz.hu/
  • 6
  • 2024.
    márc.
A napokban elindult az oldalon egy izgalmas kihívás, mely leginkább az íróink számára lehet érdekes, ez pedig nem más, mint a márciusi vers és meseíró kihívás.

A napokban elindult az oldalon egy izgalmas kihívás, mely leginkább az íróink számára lehet érdekes, ez pedig nem más, mint a márciusi vers és meseíró kihívás, melyről szó esett a 4. Befektetői találkozón is.

Bár nap mint nap rengeteg mese és vers kerül fel a portálra, mégis ezzel a kihívással egy kicsit ösztönözni, és motiválni szeretnénk a kezdő, és profi íróinkat. A kihívás 4 héten keresztül fog tartani, és bárki részt vehet benne, aki szereti kreatív módon megoldani a feladatokat, és aki szeret gyerekmeséket, és gyerekverseket írni.

Így tudsz részt venni a márciusi Vers és Meseíró Kihívásunkban

Az új ötletek, és az inspirációk nem mindig akkor érkeznek, amikor egy író leül megírni egy történetet. A kihívás segítségével íróként kiléphetsz egy kicsit a komfortzónádból, kipróbálhatod magad akár egy teljesen új stílusban. A feladatok során kapsz néhány olyan instrukciót, mely által könnyen lehet, hogy egy olyan mesét fogsz megírni, amely korábban eszedbe sem jutott volna.
A kihívás a Meskete.hu íróinak szól, ezért ha eddig nem tetted, és új vagy nálunk, első lépésként regisztrálnod kell magad íróként az oldalon (ilyenkor lehetőséged van belépni a zárt Facebook csoportunkba, ahol az írók és az illusztrátorok között folyamatosan megy az eszmecsere, ötletelés, beszélgetés stb.)

Az új feladat minden héten hétfő délelőtt fog kikerülni, egy részletes leírással egybekötve. Ezeket a posztokat természetesen minden felületen megosztjuk (Facebookon, Instagramon, Tiktokon) annak érdekében, hogy minél több íróhoz eljusson. Túl hosszú mesét nem várunk el tőletek, a történet maximum 5000 karakteres legyen. Szeretnénk, ha mindenki megértené, hogy pontosan mi a feladat, hiszen csak azokat a meséket tudjuk elfogadni, amelyek valóban megfelelnek ennek a leírásnak. Ha az adott feladattal (vagy a kihívással) kapcsolatban bármilyen kérdés merül fel bennetek, nyugodtan írjatok üzenetet nekünk!

 

Hogyan kell feltölteni a kihívásra írt meséket az oldalra?

A meséket egész héten át várjuk tőletek, ezeket a műveket szombat éjfélig tudjátok feltölteni az oldalra. Ami fontos, hogy a mesefeltöltés során lent, a kategóriák között a „Márciusi kihívás” -kategóriát válasszátok ki, hiszen csak így tudtok a „játékban” részt venni.
Vasárnaponként átnézzük, átolvassuk az összes beérkező mesét és verset, majd a legjobban sikerült művek közül véletlenszerűen sorsolunk ki egy nyertest, akinek a nyereménye egy 5000 Forint értékű vásárlási utalvány lesz a Fejlesztem.hu  jóvoltából! Azt, hogy ki nyert, mindig vasárnap osszuk meg veletek, majd másnap (azaz hétfőn) ki is tesszük a Facebook, és az Instagram oldalunkra a nyertes mesét vagy verset, hogy minél többen eltudják olvasni.

Az első feladat hétfőn (03.04-én) kikerült, és örömmel látjuk, hogy elég sok mesét írtatok már a kihívásra. Az első héten a mesétek vagy a versetek főszereplője legyen a március, ezt a hónapot kell valahogyan megszemélyesítenetek a történeteitekben. Bővebb leírást Itt tudtok olvasni az eheti feladatról.

Reméljük, íróként tetszeni fog nektek ez a hónap, és vele együtt ez a játékos kihívás.
Bízunk benne, hogy szeretni fogjátok a következő heti feladatokat is!
Jó alkotást mindenkinek, legyetek kreatívak!


http://mocorgohaz.hu/
Gutási Gábor, meseíró

Ezt a cikket írta: Gutási Gábor meseíró

Webfejlesztő, vállalkozó és nem utolsósorban; családapa. Egy 7 éves kisfiú és egy 3 éves, csöppnyi kislány boldog apukája. „Életem során jelentős szerep jutott kedvenc időtöltésemnek, az írásnak. Már kisiskolás korom óta esszéket és verseket küldtem a helyi újságba, majd felnőttként éveken át vezettem saját apukás blogomat, mellette pedig szülővárosom heti lapjában vezettem a rendszeresen megjelenő info...