Barion Pixel

A karrier - Eszti-mami meséje


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

 -Napozok egy kicsit. -  gondolta Kukorica Jenci.
Kukorica Jenci, már akkor is menőnek érezte magát, amikor még a száron növekedett, és érlelődő kukoricaszemeit, a csuhé takarta. A szája folyton járt. Ami abból is látszott, hogy a csuhéból kilógó bajuszkája...

Kép forrása: pinterest

-Napozok egy kicsit. -  gondolta Kukorica Jenci.

Kukorica Jenci, már akkor is menőnek érezte magát, amikor még a száron növekedett, és érlelődő kukoricaszemeit, a csuhé takarta. A szája folyton járt. Ami abból is látszott, hogy a csuhéból kilógó bajuszkája mindig mozgásban volt.

- Szerintem én érek be elsőnek! Biztosan engem fognak először learatni! Tuti, hogy én leszek a legszebb, és a legnagyobb kukorica cső! A gazda engem fog elvinni kiállításokra! Akkor aztán bármit megtehetek majd, csak szabad lehessek! - hősködött a még éretlen kukoricacső.

   A többiek közül sokan már nagyon unták Jenci szövegelését. De voltak olyanok is, akik irigykedtek rá. És valóban, a legelső cső, ami beérett, az  Kukorica Jenci volt. A gazda leszüretelte, és megmérte. Mivel ő volt a legnagyobb, kiállításokra vitte. Jenci nagyon élvezte a szabadságot. Egyik verőfényes napon, döntött úgy, hogy :

- Napozok egy kicsit!

Nagyon jól esett a fény Kukorica Jencinek. Annyira, hogy elaludt. A nap egyre hevesebben tűzött. Jenci kukoricaszemei pirultak, izegtek mozogtak a helyükön, és úgy felhevültek, hogy nagy durrogás kíséretében sorra pattogtak ki a helyükről.  Mintha csak tüzijáték lenne. Erre a nagy durrogásra ébredt fel a mi sztár kukoricánk.

  És hát amit látott, az nagyon megdöbbentette! A saját szeme láttára forgácsolódott szét a karrierje. A mindig hősködő Kukorica Jencit egy piros csíkos papír dobozban szállították haza. Nem mehetett több kiállításra.Ennek ellenére mégis nagy híresség lett, mert egy különleges dolog fűződik a nevéhez: A pattogatott kukorica! Felvágósabb néven a Popcorn!

 

Eszti-mami, amatőr meseíró

PRÉMIUM Eszti-mami Prémium tag

Ezt a mesét írta: Eszti-mami amatőr meseíró

Üdv! Magamról: Már gyermekkoromban sokat meséltem a kisebb testvéreimnek, amit nagyon szívesen hallgattak.Majd a gyermekeimnek, és most a kis unokáimnak. Sokszor hallom, hogy " mami mesélj még"! Előfordult többször is, hogy ez volt a kérés: "meséld el újra " azt a régebbi mesét! Nos ezért elkezdtem leírni őket, hogy ne merüljenek a feledés homályába ezek a kis történetek. Bízom benne, hogy más gyermekeknek is mos...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások