A kuka


Biztos vagyok benne ha azt mondom

Kép forrása: Pixabay.com

Biztos vagyok benne ha azt mondom "kuka" akkor te is tudod mire gondolok. Egy kuka "hm". Mennyire jelentéktelennek hangzik.

Bizonyára nálatok is van otthon a konyhában, a mosdóban vagy a szobádban az iróasztal környékén. Egy séta alkalmával a szabadban szintén találkozhatunk vele. Tudod az a kis zöld vagy fekete. Esetleg lehet fa is a jàtszótereken. De léteznek színesek is a szelektív hulladékgyűjtéshez. A boltban is van. Legközelebb figyeld meg szépen, ha eddig nem vetted észre. Ott van az óvodában, iskolában és még szàmtalan intézményben. Lehet a kuka nem is olyan jelentéktelen? 

Nem bizony! A kuka nagyon is fontos! Gondolj csak bele. Ha nem lenne kuka például az utcán, akkor a szemetet mindenki eldobàlná. Egy idő után szemét kupac lepné el az utcát, és mi azon mennénk át.

Tárgyak és sok  minden más. Sok bacis zsepi és különböző flakonok. Mindenféle ragacsos dolgok. Fúj de undi lenne! Szemét kupacban élni senki nem szeretne.

Legközelebb ha egy kuka melett sétálsz, gondolj e kis mesére, hogy a kuka milyen hatalmas nagy szerepet tölt be. A kuka mostantól legyen a barátod, a sok- sok szemetet bátran beledobhatod.

Mariannka, Amatőr író

Ezt a mesét írta: Mariannka Amatőr író

Sziasztok! Mindig is érdekelt a vers és mese írás. Diák koromban gyakran írtam verseket. Most, hogy van 2 imádnivaló gyerkőcöm szeretnék mese írással is foglalkozni. Fogadjátok sok szeretettel amatőr írásaimat.

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!