Barion Pixel

A lány, aki átváltozik tökéletessé


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2023.
    aug
  • 31

Stella Taylor egy harmadik osztályos gimnazista lány. Jó tanuló, mondhatni kissé már stréber, de nem éppen a suli legnépszerűbb tagjai közé tartozik. Kiskorától kezdve csúfolták az iskolában és óvodában, mire majdnem mindig sírva ért haza délutánonké...

Kép forrása: pixabay.com

Stella Taylor egy harmadik osztályos gimnazista lány. Jó tanuló, mondhatni kissé már stréber, de nem éppen a suli legnépszerűbb tagjai közé tartozik. Kiskorától kezdve csúfolták az iskolában és óvodában, mire majdnem mindig sírva ért haza délutánonként. Még ma is néha megszólják vagy csak simán semmibe nézik, de már nem érdekli. Megtanulta, hogy az emberek ilyenek és folyton csak keresztbe próbálnak tenni neki, de mióta nagyobb lett és rájött erre, már nem foglalkozik a sok kritikával, ami mindig rajta csapódik, hanem elengedi azokat a füle mellett. Sosem volt igazi barátnője, mert eddig mindegyik elárulta, kibeszélte a háta mögött és mindenkinek szétosztották a titkát, hogy például kibe szerelmes, azóta nem is próbálkozik a barátkozással. Jól elvan ő egyedül, legalább a családjára számíthat és a kiskutyájára, aki mintha a legjobb barátja lenne. Minden délután a kis szőrös pamacsának, Lizzynek, meséli el a nap történteit és mindent vele beszél meg.

A suliban sokszor kiszorítva érzi magát, míg körülötte mindenki nagy csapatokban vannak összegyűlve, beszélgetnek és nevetnek együtt, míg ő senkivel nem tud szóba elegyedni. Ilyenkor mindig egy könyvbe bújik, ami neki sokkal többet jelent, de nem pazarolja másokra az időt (főleg már most, hogy rájött milyenek a barátok).

Szabadidejében nem a városba jár mozikba, meg bulikba, hanem a saját dolgát végzi otthon, ami számára sokkal hasznosabb is. Buliba járás is, inkább csak szórakozás, de közben, ha irigy barátnőkkel és emberekkel vagy körbevéve, akik például, ha neked bármi rossz dolog történne, akkor titokban örülnének, az sem igazi szórakozás. Míg a gimnáziumban az összes diák suli után csapatostul vonulnak el valahová, addig ő egyedül hazaballag és azt csinálja, amit szeret. Vagy csak leül olvasni, zenét hallgat, de tornázni és táncolni is szeret. Van egy instagram profilja emellett, ahova szokott feltölteni néha képeket. Pár hete eléggé megemelkedett a követői száma és kapott már néhány felkérést is ruha vagy cipőboltosoktól, hogy ők küldenek neki cuccokat szponzorálásra azzal a feltétellel, hogy ő azt hirdesse a profiljában a követőinek. Nem értette miért pont neki küldenek ilyeneket, mikor a közösségi médiában még olyan sok ember van, akiknek sokkal több követői bázisuk van. Vagy épp a suliban tipegő „barbie” babáknak, akik minden nap egy fél kiló sminkkel érkeznek a fejükön.

Mióta elkezdték küldözgetni neki ezeket a szponzorálós ruhákat, valószínűleg más is láthatta a bejegyzéseit, így a suliban most már különös oknál fogva, érezhette Stella magán a kíváncsiskodó tekinteteket, de nem igazán érdekelte. Gondoljanak amit akarnak.

Teltek az idők, egyre több ruhadarabokat és már bőrápoló krémeket és sminkes dolgokat is küldtek neki mindenfelől ajándékba, hogy reklámozza a bejegyzéseiben a márkákat megjelölve a posztjaiban.

- Nem értem, miért pont egy ilyen libának küldenek cuccokat, mikor egy senkiházi – súgtak össze sokan mögüle az osztálytársai és régebbi barátnői, de épp olyan hangosan, hogy maga Stella is halhassa. A lány tudta, hogy nem szabad hagynia, hogy újra rossz közérzetet hozzanak rá az emberek. Már sokan bántották szavakkal, épp elégszer érezte magát emiatt szarul.

Nem éri meg, ők csak irigykednek” – gondolta magában és kizárta maga körül az érkező kritikákat, amikből minden egyes alkalommal többet és többet kapott, miközben a közösségi médiában csak emelkedett tovább a statisztikai nézők száma és a követői is.

Nem sokra rá kapott egy újabb felkérést, de ez sokkal másabb volt, mint az ezelőttiek. Meg is lepődött, mert nem számított rá. Egy több százezer követővel rendelkező modellügynökség kereste fel, hogy nem-e lenne kedve elmenni egy fotózásra, ahol szintén szponzor ruhákban kellene lennie a munka közben. Pár napig tanakodott rajta, de aztán felmerült benne a kérdés, hogy „Miért is ne?”, így hát elfogadta a felkérést. Ha nem fogadta volna el, lehet nem lenne több esélye ilyenre, most viszont izgatottan vágott bele, és úgy fogta fel, mintha egy új kalandot fedezne fel.

Jól is tette, hogy elment, mert minden nagyon szuperül ment, jól érezte magát és az elkészült fotóival is elégedett lehetett.

Ez ideig sokat szenvedett az önbizalom hiányával, mert előtte ő is többször csak a kritikát látta magában, mert eleve azt kereste. Nem volt megelégedve magával, utálta, hogy olyan „nagy” a hasa, amit egyébként csak ő látott annak. De ahogy a modell fotózás végéhez értek és meglátta a fotókat, mintha valami új életerőt nyomtak volna belé. Örült, hogy végre valamiben hasznosíthatja is magát.

Ebben csak az volt a különös, hogy a fotózás után az elkészült portrék kikerültek néhány honlapra és azóta a suliban mindenki sokkal kedvesebb lett hozzá. Beszélgetni mentek nyálasan és barátkozni próbáltak. Stella viszont hátat fordított nekik. Tudta, hogy ez mind a kétszínűség miatt van és az érdek, hogy tudják most neki összejött (és a jövőbe pillantva valószínűleg még lesz is) a modellkedés, emiatt szeretnének barátkozni, hogy hátha megkaparinthatnak rajta keresztül ők is valami sikert.

Stella arra is rájött, hogy a barátok csak kis ideig tartanak. Mert aztán ha veled bármi jó történik, akkor már irigykedni kezdenek és azt a megszerzett munkát, a sikert, ők csak el szeretnék kaparintani előled. Nem éri meg ilyen emberekre pazarolni az időt, helyette foglalkozz azokkal, akikre tényleg bármikor számíthatsz. Fordíts magadra több időt és ragyogj ki a közönség sorai közül. Légy más, mint a többi, hidd el az sokkal egyedibb! Nem kell beállni az aktuális divatba. A sok stílusos barbie, akik megmondják mi a divat, annak nem kell úgy lennie. Mindenkinek más a stílusa, neked is legyen saját divatod, ne pedig másokat próbálj leutánozni. Inkább légy egyedi, add magadat és ragyogj a saját stílusodban, ahogy neked jó! TE érezd jól magad a saját bőrödben, nem kell ahhoz mások tanácsa. A legfontosabb meg, hogy ne foglalkozz más emberek véleményével! Az csak az ő problémájuk, nem a Tiéd... :)

 

Helga, meseíró, versíró

Ezt a mesét írta: Helga meseíró, versíró

Sziasztok! A nevem Helga. Már kiskorom óta nagyon szeretek olvasni és hat éves koromban, mikor megtanultam írni az iskolában, már kezdett kirajzolódni egy álom a szemem előtt. Író szeretnék lenni. Akkor ott el is kezdtem írni egy történetet. Szintén nagyon szeretem az állatokat, így nem kellett sokat gondolkodnom, mi is legyen a téma. Persze most már teltek az évek, nagyobb vagyok, viszont a legelső kön...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!