A Mackók világa


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

               A mackókvilága
Nem is olyan régen, a tàvoli messzeségben,mezőkön és hegyeken túl,az óceánon is túl, sűrű erdő közepén élt egy mackó család.
 A mackó család legkisebb tagjai Pracli és Lili mackó volt. Anyukàjukat Virinek hívták, apukájuk...

Kép forrása: Internet

               A mackókvilága

Nem is olyan régen, a tàvoli messzeségben,mezőkön és hegyeken túl,az óceánon is túl, sűrű erdő közepén élt egy mackó család.

 A mackó család legkisebb tagjai Pracli és Lili mackó volt. Anyukàjukat Virinek hívták, apukájukat pedig Virgoncnak.Könnyen kitalálhatjàtok, hogy Virgonc, olyan kis nyughatatlan mackó ,aki soha nem tudott egy ültőben ülni, nem is csoda, hogy Pracli kislányuk is szüntelenül izgett- mozgott. Lili visszont egy nyugodt, visszahúzodó mackó volt. Anyukàjuk pedig egy nagy àlmodozó, aki sokat nevetett és igyekezett a körülötte élők mindennapjait vidàmmà varàzsolni.

De ne szaladjunk ilyen messzire, kezdjük az elején.

       

 

 

 

               1.Rész

             Vakmerő 

Eddig megismerhettétek a mackó család tagjait, akik vidàman tengették mackó életüket...vagy még sem mindig olyan vidáman? Döntsétek el ezt ti.

Viri és Virgonc màr bocs koruk óta ismerték egymást. Nagyon sokat játszottak és mókàztak . Együtt jàrtak mackó óvodàba és iskolàba. Megannyi sok kalandot éltek meg eggyütt. Észre sem vették, ahogy szépen mindketten felcseperedtek.

Aztàn egy nap a mackó iskola utolsó évében megjelent az osztàlyukban egy mackó fiú, Vakmerő. Ő egy àrva mackó volt, akinek szülei egy vadàszatban pusztultak el egy messzi erdőségben. Szegény Vakmerő mackó gyorsan megtanulta, hogy innentől kezdve csak magàra számíthat. Ha meglàtott valakit, gyorsan tovább futott és nem igazán tudott màr senkiben sem bízni. Egyik ilyen alkalommal olyan messze került a régi otthonàtól, hogy ràdöbbent, nem tudja a vissza vezető utat. Ahogy így tanakodott magàba, egyre jobban kezdet elkeseredni.

-Mi lesz most velem? Merre induljak?

A hasa is màr korgott, nagyon magányosnak érezte magát. Legbelül családra és baràtokra vàgyott!

Csak azért is tovább megyek,hàt ne legyen a nevem Vakmerő! Ezek után tovább is futott...

Ahogy így szaladt, hirtelen egy erdő közepén talàlta magàt. A nagy sietségben annyira elkalandoztak a gondolatai,hogy beleütközött Oksi mackó nénibe,aki a helyi tanítónéni volt. Úgy megijedt , hogy majd megdermedt. Megszólalni is elfelejtett, nem hogy bocsánatot kérjen. Pedig szülei megtanítottàk, hogy hogyan kell viselkedni. Szerintettek mit kellett volna mondania?

Bizony, először elnézést kellett volna kérnie,majd szépen köszönni.

De hàt mit is várhatunk ebben a helyzetben Vakmerőtől, aki egyszerre megijedt és megörült, hogy végre mackót làt. Oksi néni gyorsan észre vette, hogy bizony itt nagy a baj. Nem is hagyta kétségek között a kis medvebocsot. Megnyugtatta és elmondta, hogy ő itt a tanitó néni és mindenben segít neki. Oksi néni éppen az iskola felé tartott, így kérte a kis bocsot, hogy tartson vele. Útközben szép lassan megnyugodott,màr nem az volt a fejében, hogy hová is szaladjon. Az osztàlyba érve Oksi néni gyorsan bemutatta a kis jövevényt, nem gondolva azt,hogy micsoda változást fog ezzel okozni. Vakmerő mackót nem mindenki fogadta örömmel, különösen Virgonc mackó volt mérges. Nagyon félt , hogy Viri ezutàn màr nem is fog vele játszani. De a mackólàny fejében màs gondolatok kavarogtak. Csak azon morfondìrizott,hogy hogyan is segítsen Vakmerő mackónak. Óra utàn odament Oksi nénihez , hogy megossza vakmerő gondolatàt. Elmondta, hogy mivel Vakmerő mackó család nélkül maradt,így szeretne szüleivel beszélni, hogy fogadják be őt családtagnak. Ez mindenki gondjàt megoldanà, hiszen Vakmerő mackónak is lennének szülei és neki is lenne egy testvére. Oksi néni először vonogatta a vàllàt, annyira tanácstalan volt,de mivel neki sem jutott eszébe jobb ötlet, abban maradtak, hogy megbeszéli a szülőkkel,hogy mi legyen. Tàmadt egy ötlete, hogy a falu lakóitól kér segítséget ebben a helyzetben. Az iskola mellett volt a posta, itt dolgozott Rikancs Peti,aki nem csak postàs mackó volt, hanem vitte is a híreket.

Oksi néni gyorsan kijelölte Virít, hogy vigyázzon a rendre,ő pedig àtballagot a postàra. Rikkancs Petivel megosztotta gondolatàt,aki készségesen segített Oksi néninek. Nem is kellett sokáig várni, Rikkancs Peti màr szaladt is hàzról hàzra. Mindenki jöjjön az iskolàba, valami nagyon fontosat akar Oksi néni mondani! Persze a mackófalva nem tudta,mi is történt az ő kis falujukban. Itt ugyanis mindenki ismerte a másikat, így nem is történhetett olyan,amiről ne tudtak volna. Nem kellett sokáig noszogatni a lakókat, egy kettőre mindenki ott is termett az iskolàban. Oksi néni màr az udvaron vàrta a népet, a medve bocsok pedig a teremben vàrtak. Amikor mindenki megérkezett,elkezdte mondandóját:

 - Új lakó érkezett Mackó falvàba, a messzi erdő falvàból, egy elàrvult mackó keresi otthonàt. Ki tudna segíteni neki?

Mackófalva lakói gyorsan elhatàrozàsra jutottak, hiszen Oksi néni elmondta Viri gondolatàt, melyet meglepően Viri szülei is támogattak. A többiek másban ajàlottàk fel segítségüket,ki àgyat adott,ki szekrénysort, ki takarót,ki ruhàkat. Pillanatok alatt minden szépen összeàllt. Ennek aztán mindenki örült, vagy jobban mondva majdnem mindenki.

Egy valaki továbbra is mérges volt,Virgonc,aki félt, hogy elveszti kis baràtnőjét. Nem akarta elhinni, hogy mi történik, hogy hogyan is kerülhetett ide ez a frànya medvebocs,annyira jó volt eddig,most meg mindenki csak Vakmerő mackóval törődik.Viri különösen csak az új jövevénnyel van elfoglalva,őt teljesen elfelejttette!

-Mi is lesz velem? Morfondìrizott mérgesen magában!

Ahogy így tanakodott, egyszer csak a vàllàn egy mancs jelent meg.Vajon kinek a mancsa?

Igen Oksi nénijé,aki nagyon bölcs és okos mackó volt. Nem hiàba, hiszen ő volt a tanító néni,de nem csak tanító néni, hanem minden mackó pótanyukàja. El tudjátok képzelni,hàny és hàny mackó fordult meg Oksi néni keze alatt,megannyi helyzet, megannyi probléma oldódott meg az ő segítségével. Oksi néni ìgy fagatta Virgoncot:

 -Virgonc miért vagy ilyen szomorú? Mi bànt téged?

Ha lassan is, de Virgonc nyelve is megered.

-Nem akarom látni! Miért jött ide? Hangzik Virgonc vàlasza!

Majd szép lassan egyre jobban megnyugszik. Oksi néni szépen megnyugtatja, hogy Viri továbbra is a barátja marad, sőt Vakmerő személyében újabb baràtja lehet!

-Ez tényleg így van? Kérdez vissza izgatottan Virgonc.

-Igen,vàlaszolja Oksi néni.

 

A kis mackó lassan teljesen megnyugodott! Màr nincs abban az elveszett, magányos àllapotban,hirtelen összeàll benne minden! Vakmerő nem az ellenségem, hanem a barátom?!

Ez a gondolat àtír benne mindent.

-Köszönöm Oksi néni, köszönöm,annyira köszönöm!

 

                 2.Rész

             A nagy fànàl

 

Virgonc első dolga volt, hogy megkeresse Virít,a barátját,akit néhány órával előtte úgy érezte teljesen elveszít.

-Viri hol vagy? ...Viri hol vagy?

Kiabált vidàman,kereste a kis baràtnőjét.

Viri eközben szülei körül ugràlt, vidàman àllmodozott arról, hogy hogyan is fog Vakmerő szobàja kinézni.

A szülők csak hallgatàk és közben arra gondoltak, hogy a picurka kis Viri medve bocsból milyen okos medve làny lesz,aki nem sokàra felnő, hogy neki is legyen családi fészke...

A nagy hangzavarban feltünt Virgonc..

-Viri hiányoztál...szeretnék veled beszélni.

-Rendben.vàlaszolta.

Viri ekkor értette meg, hogy a nagy izgalmàban el is feledkezett legjobb barátjàról..

Virgonc és Viri legtöbbször a Nagy fànàl szoktak játszani, most is Virgonc oda hívta a kis baràtnőjét.

Mindketten elvonultak a Nagy fàhoz,ami az ő kis titkos

 helyük, ahol annyi, és annyi vidàm óràt játszottak.

Most viszont nem jàtszani mentek,valami Virgoncban megváltozott,màr nem az kis medve bocs,aki csak önfeledt játékra vàgyik,aki azon gondolkodik milyen huncutsàgot tudd kieszelni,màr Viri többet nem csak játszó tàrs, hanem valami több, valami más,de mi ez? Ő sem érti magàt, még is úgy érezte beszélnie kell Virivel.

Viri is sokat változott, igazán màr ő sem az a mackó,aki csak önfeledt játékra és huncutsàgra vàgyik,észre sem vette,de ő is változott.

Mind ketten magukban monfondiriztak, hogyan is mondják el a másiknak azt, hogy valami történt velük, hiszen maguk sem értették mi zajlik bennük.

Elérkeztek a Nagy fàhoz.

Viri szólalt meg elsőként.

Mielőtt bármit mondanàl, valamit el kell, hogy mondjak.

-Virgonc hirtelen ledermedt.

Vajon mit akar neki Viri ezzel mondani?

Lehet, hogy még sem lesz többet barátja? Lehet, hogy Oksi néni tévedet?

Mi van...ha...?Csak ezek a gondolatok kavarogtak benne.

Viri folytatta.Ő is zavarba jött, hogy mondja el,nem akarta Virgoncot megbàntani.

Ha lassan is, de elkezdte...

Virgonc,màr nem szeretnék játszani itt veled...

Virgonc hirtelen összeomlott.

A mondat második részét meg sem tudta hallani.

Micsoda? Viri nem szeretne...

De miért? Azt gondoltam...ő mindig is a baràtom marad.

Most mi történik? Miért mondja ezt?

 Virgoncot a síràs kerülgette.

Mivel nem akart Viri előtt sírni,így gyorsan elfutott.Keresett egy helyet,ahol senki sem làtja, és 

csak sírt és szomorkodott.

Viri is kétségbeesett,de hiszen Virgonc meg sem hallgatta...miért futott el?Most megbàntottam?

Ott maradt és így töprengett magában.

Virgonc eközben csak tovább zokogott,szàmàra ez jelentette a véget.Egy világ dőlt össze benne,az Ő kedves baràtja màr nem szeretne... visszhangzott benne.

Arra viszont nem gondolt, hogy bármennyire is eldugott helyen van ,egyszer csak valaki meglàtta.Ki màs mint Oksi néni,aki éppen sétàra indult.Keserves síràsra lett figyelmes.

Oksi néni egyre közelebb ment a hang felé.

 Egyszer csak Virgoncot egy jól ismert mancs ölelte àt,hàt persze, hogy felismerte.

Oksi néni igyekezett Virgoncot megnyugtatni.

-Miért sírsz, ilyen keservesen?Kérdezte Oksi néni.

-Mindennek vége van...mondta Virgonc.

-Minek van vége? Kérdezte Oksi néni.

-Viri nem szeretne...hangzott a válasz.

Mit nem szeretne?Kérdezte ismét Oksi néni.

-Nem szeretne màr a baràtom lenni!

-Mi történt? Kérdezte tovább Oksi néni.

Majd szép lassan elmondta Virgonc, hogy Vakmerő megjelenése hogyan is vàltoztatta meg és szeretett volna Virivel beszélni,de most mindennek vége, sóhajtott fel.

-Dehogy van vége,mondta Oksi néni.

Viri màr nem az a kis medve bocs làny és te sem vagy az a medvebocs,ez vàltozàs.

Tudod Virgonc minden változik,Ti is én is. Nem sokàra màr befejezem a tanitàst és àtadom a helyem egy másik medvének,ahogy Te is àtadod az iskolàban a helyed egy másik kis bocsnak

Érted ?Ezt nevezzük életnek.

Szerintem Viri is ezt éli àt,csak ahogy Te sem tudtad ezt megfogalmazni,úgy ő sem tudta,érted?

Így már igen ,vàlaszolta megkönnyebülten Virgonc.

Szeretnéd,ha beszélnék Virivel?

- Igen,mondta Virgonc.

-Szerinted Viri most hol van ?

Kérdezte Oksi néni.

Szerintem a Nagy fànàl...ha csak haza nem ment.

-Rendben.

-Most maradj itt, mindjárt jövök.Addig gondolkodj nyugodtan és próbáld megérteni, hogy az élet ilyen.

Oksi néni tovább ment. Eljutott a Nagy fàhoz.

Viri továbbra is ott töprengett magában.

Miért nem hallgattam meg Virgoncot? Vajon mit akart mondani? Miért futott el? Egyszerűen nem értem...

Egyszer csak valaki megszólitotta.

-Szia Viri!Beszélhetnénk?

Viri készségesen szerette hallgatni Oksi nénit.Titokban arra gondolt,egy nap majd ő is tanítani szeretne,mint Oksi néni, de ilyenkor mindig elhesegette a gondolatot.Oksi néni olyan okos és bölcs, de én, nagyon sok mindent még nem tudok.

Itt van ez a helyzet és nem tudok mit kezdeni ezzel.

Oksi néni nagyon szerette Virit,aki igyekezet sokat tanulni, szíve mélyén remélte egy nap àtadhatja helyét Virinek.

-Min töprengsz,kérdezte?

Viri öszintén elmesélte, mi minden kavarog benne.Az ő gondolatàban meg sem fordult, hogy Virgonc is hasonló problémákkal küzd.

Oksi néni szépen elmondta, hogy ez a folyamat, teljesen természetes és ne ijedjen meg ettől.

Viri is megkönnyebült, így már sokkal jobban értette, hogy mi is zajlik őbenne és körülötte.

Oksi néni beszélgetésük végeztével vissza sietett Virgonchoz, ahogy előtte megígérte.

 

 

 

 

 

                 3.Rész

        Vakmerő partyja

 

Virgonc màr izgalommal várta Oksi nénit.

-Vajon hol marad ilyen sokkà?

 -Megtalàlta e Virít?Mit mondott Viri?

Ahogy így tanakodott magàba, egyszer csak meghallotta, hogy valaki közelit felé.Oksi néni közeledett a sűrű erdőből.

Virgonc egyből észre vette és kíváncsian várta, milyen híreket hozott neki.

-Oksi néni találkozót Virivel?

-Igen, mondta vidáman.

-Mit mondott?

-Tudod Virgonc Viri hasonló dolgokon meggy keresztül,mint te, ő is nagy vàltozàsokat él meg. Te csak légy vele megértő és türelmes, vàrd ki mindennek az idejét.

Virgonc megköszönte Oksi néni tanàcsàt.

Majd mind ketten elindultak hazafelé.

Viri eközben màr rég hazaért és szülei és Vakmerő màr nagyon vàrtàk.Ez alatt gyorsan elkészült Vakmerő szobàja,úgyanis a sok szorgos mancs segített ebben.Vakmerő pedig boldogan vette át a kis szobàjàt és megnyugodott, hogy lett neki otthona.

Viri is boldog volt, hogy lett egy kistestvére.

Másnap szombat reggelre ébredtünk, a lakók elhatároztàk, hogy Vakmerő szàmàra rendeznek egy vidàm köszöntő partyt.Igyekeztek ezt Vakmerő elől titokban tartani.Viri körbevezette Vakmerőt a környéken és igyekezett tàvol tartani a partytól,nehogy előbb jusson tudomàsàra a kis boccsnak.

Ezt olyannyira sikerült neki, hogy majdnem lekésték a buli kezdetét.Mindenki izgatottan vàrta a kis ünnepeltet. Egyszer csak Virivel megjelent a kis jövevény,mindenki öröm újongàsba tört ki. Vakmerőt ez annyira meglepte, nem is számított rá,hàt még azon lepődött meg legjobban, hogy elsőnek Virgonc köszöntötte. Virgonc bocsánatot kért, amiért ilyen csúnyán viselkedett és felajánlotta, hogy legyenek baràtok. Vakmerő szeméből egy könnycsepp gördült le és elfogadta baràtsàgukat.A jelenetet teljes egészében Viri is làtta és szàmàra ez nagyon sokat jelentet.A party további részében mindenki jól érezte magát,erről gondoskodott mackó banda zenekar,akik vidàm zenével szórakoztattàk a népet.Az est màsik fénypontja Vakmerő szàmàra készített torta volt,melyet Cuki mackó néni cukrászdàjàban készült.A torta mindenkinek ízlett és gyorsan el is fogyott.

Virgonc kereste a lehetőséget, hogy beszéljen Virivel.Viri pedig Virgonccal szerett volna beszélni.Az est egyik pillanatàban Viri el suhant Virgonc előtt, rámosolygott és jelezte felé, hogy szeretne beszélni vele.

Viri egy közeli tóhoz ment,ahol már Virgoncot vàrta.Virgonc hamarosan követte Virit.

A hold fénylő fényével bevilàgította a tó partját, a tücskök vidáman ciripeltek. Egyszer csak Virgonc is odaért Virihez a tóhoz.

-Szia Viri! Annyira örülök, hogy végre sikerült most talàlkoznunk. Először is szeretnék Tőled bocsánatot kérni,amiért olyan undokul viselkedtem Veled.

-Virgonc az az igazság, hogy én sem viselkedtem Veled valami kedvesen.

-Lehetnénk újra barátok? kérdezte Virgonc.

-Hiszen mindig is baràtok voltunk, válaszolt Viri mosolyogva.

Virgonc iskola befejezése után mit szeretnél csinálni?

Szeretnék orvos lenni, és Te Viri?

Szeretnék tanító néni lenni,mint Oksi néni.

Tudod Virgonc, hogy akkor Medve City-be kell menned tanulni ..

Igen tudom és azt is, hogy ez néhàny évet vesz igénybe.Te viszont messze leszel mackó vàrosba és ez is néhàny évig tart.

 

 

 

 

                 4. Rész

              Az elválás

 A tanévnek gyorsan vége lett, minden mackó màr meghozta élete nagy döntését.Mi szeretne lenni?

 Viri Mackó Vàrosba készült tanító néninek.Virgonc pedig Medve City-be orvosnak.

Mindketten tisztában voltak, hogy ez egy nagyon megpróbáló idő lesz.Ez utàn màr ritkán fognak egymással talàlkozni, hiszen mind ketten tàvol kerülnek otthonuktól.A régi mackó tàrsak is a szélrózsa írànyàba mennek.

Vajon hogyan is folytatódik a mackók élete?

A vakàció nagyszerűen telt mindenki számára, csak hàt, hogy még sem legyen annyira felhőtlen a nyár, mindenki feje fölött,ott tornyosult a gondolat, hogy ősszel új időszak kezdődik.

Mindenki kinőtte az iskola padot és a mackó bocsok útra készen álltak, hogy megalapozzák életüket.

A vakàciót mackófalvàban töltötték, itt volt egy nagy tó,ahol remekül töltötték idejüket. Szinte egy napot sem hagytak ki, hogy ne màrtóztak volna meg.Volt itt vidàm móka és kacagás és szívükben remélték ennek a nyárnak sosem lesz vége.

Egyik nap aztán beköszöntött az ősz, talàn igazán senki sem vàrta.A Mackófalva óvodàja és iskolàja ismét megtelt bocsokkal..ki először,ki többedszerre újra àtlépte az óvoda és iskola küszöbét.Azok a bocsok,aki most kezdték az óvodát, nagyon félőssek voltak.Óvó mackó néni igyekezett megnyugtatni a bocsokat.A többiek már inkább megszokàsból igyekeztek óvodàba. A többek fejében àtfutott, hogy jövő ilyenkor màr iskolàsok lesznek.

Az iskolàban is közben hasonló folyamatok zajlottak, itt Oksi néni igyekezett megnyugtatni a bocsokat.

Vakmerő is az iskolában igyekezett, neki még egy év hàtra volt, mielőtt tovább mehetne tanulni.

Az iskolàból hiànyztak a elballagó mackók,aki ekkor már el is kezdték tanulmányaikat,ki itt,ki ott.

Viri gyorsan beilleszkedett Mackó Vàrosba,ahol kezdetben minden olyan idegen volt. Ebben a városban sokkal többen laktak és hozzá kellett szoknia ehhez a vàrosi fergeteghez.Viri egy kollégiumba került,ahol sok mackó làny tanult.Viri a 35. szobàt kapta, ahol màsik két mackó làny is költözött Vera és Bogi személyében. A lànyok gyorsan összeismerkedtek és a tanulás mellett,vidàm perceket töltöttek együtt.

Ez alatt,mint tudjuk Virgonc is tanulmányait végezte a messzi Medve Cityben..ő is kollégiumba került Berci és Bandival a 45.szobàba.

A mackók sem igen unatkoztak, a vàros kinàlta lehetőségeket kihasználva,sok vidám perceket töltöttek együtt.

Közben a tanév egyre csak telt, észre sem vették, hogy màr a vakàció a küszöbön volt.

 

                5.Rész

          Az első vakáció 

Màr mindenki izgatottan vàrta a vakációt. Legjobban talán Virgonc és Viri,akik olyan rég óta nem látták egymást.

Virgonc Medve City-be egy kedves kis ajándékot,egy szép bögrét vásárolt Virinek, amivel szerette volna meglepni.A bögrén egy mackó fiú és lány volt látható, alatta egy felirattal "Elvàlaszthatatlan barátok". Virgonc úgy ítélte meg, hogy ez sok mindent kifejez, amit Viri felé érez.

Viri is màr nagyon vàrta Virgonccal a talàlkozàst,ő egy táskát vàsàrolt Virgoncnak, melyen egy levél volt ,emlékeztetve Virgoncot a Nagy fànàl együtt töltött időre.  

Természetesen,amint megérkeztek Mackófalvàba,az első útjuk a Nagy fa volt.Mindketten tudtàk ez mindig is egy olyan pont,ami össze kötti kettőjűket. Szinte egyszerre érkeztek a helyszínre. A nap vidáman sütőt,csak néhány kóssza bàràny felhő kúszott az égen. Amint meglátták egymást, nagyon megörültek, ölelésükben több volt,mint egy baràti ölelés. Ha szívük mélyén ezt érezték is,még sem merték még maguknak sem ezt megfogalmazni. Tudtàk, hogy még néhány évig, gondolni sem gondolhatnak arra, hogy kapcsolatukat szorosabbra fűzzék. Most nem ennek volt az ideje,amit bölcsen mindketten felismertek.

Mindketten elmesélték, hogyan is töltötték a tanévet.

A vakàció alatt Oksi nénit is felkeresték,aki nagyon szerete hallgatni őket. Nagyon örült, hogy Viri tanító néni szeretne lenni, és egy kicsit a régi önmagát látta Viribe. Virgonc mackóból pedig egy komoly megfontolt medve lett,aki tele volt célal és tenni akaràssal.

A vakàció lassan a végéhez közeledett, a két barát tudta, hogy elérkezett a búcsú ideje. Vajon mi vàr rájuk ebben a tanévben? meddig tudjàk ezt az àthidalhatatlan távolságot elviselni? Ilyen és hasonló gondolatok kavarogtak bennük.Úgyan akkor mindketten érezték,ha ebben a helyzetben bàrmelyikük is öszintén elmondja mi van benne, annak súlyos következményei is lehetnek és ez mindkettőtőjüket óvatosàgra intette.

A sàrguló falevelek megjelenése jelezte számukra, hogy ismét egy kihívásokkal teli év kezdődik.

               6.Rész

          Ismét távol

 

A tanév ismét elérkezett. A nyár màr tova szàllt. A mackók az iskola padban talàltàk magukat.

Szinte semmi nem változott, kivéve azt, hogy mindenki egy évvel idősebb lett és mindenki közelebb tudta àllma megvalósulàsàt. Vakmerő is távol került otthonától, elkezdte tanulmányait, hogy egy nap bàtor tűzoltó lehessen. Ő egy közeli kis vàrosba Bocs Vàrosba költözött.

Ne gondolja senki, hogy ez a látszólagos egyhangúsàg olyan jót tesz a mackóknak. A mackók is vágytak a tàrsasàgra, melyet baràti körük töltött be.Viri szívében kezdett Virgonc egyre jobban megkopni és kezdte magának megmagyarázni, hogy talán ők mindig is csak barátok maradnak. Ezt a képet àrnyalta még, hogy Viri életében megjelent egy mackó fiú Voki mackó személyében. Voki évfolyam tàrsa volt Virinek és egy nap ebédelésnél,szó szerint egymásba ütköztek. Ezt a kellemetlen pillanatot használta ki Voki,aki kedveségével elvarázsolta Virit. Voki kedves gesztusai és apró ajándékok szép lassan megtették hatásukat. Először is Viri màr nem írt olyan sok levelet Virgoncnak és Virgonc leveleire is ritkábban vàlaszolt. Ahogy telt az idő úgy került egyre közelebb Voki és Viri.

Virgonc eközben csak a kemény tanulmányaira figyelt,ami nagyon sok erőfeszítésébe került. Az orvosi képzés bizony nem egy könnyű hivatàs és Virgonc igyekezett mindent bele adni, hogy jó orvossà vàljon. Az ő buksi fejében meg sem fordult, hogy Virinek valaki is udvarolhat. Ő azt gondolta biztos Virit is a tanulmányai köttik le, úgyanis Viri nem írt Vokiról. Viri gondolatait egyre jobban àtvette Voki, sokszor naphosszat àllmodozott közös jövőjükről.

Voki visszont nem az a mackó volt, akinek Viri làtta. Ezt visszont Viri nem ismerte fel.

Közeleget a vakáció,Viri elhatàrozta, hogy a nyár nagy részét baràtnőjénél, Bogiéknàl tölti,aki Mackó Landban lakott tàvol a szülőföldjétől.

El jött a vakáció,Viri màr izgatottan vàrta a nyarat. Soha sem jàrt még Mackó Landban, ezért kíváncsi volt mi mindent tartogat a nyárilpszünet szàmàra.

Eljött az utazás napja.Viri és Bogi màr előtte lévő napokban szépen összepakolt. Bogi apukàja Tibi mackó vàrta őket autójàval. A mackó lányok beültek a szép piros autóba és elindultak Mackó Land felé. Az úton szebnél szebb tàjak mellett haladtak el. Látták a híres Mackó hegyet, ahonnan egy vízesés folyt le, itt meg is àlltak piknikre. A vidàm falatozàs útàn folytatták útjukat. Màr jó sokáig utaztak, mikor egyszer csak Bogi felkiàlltot. "Nézd Viri ott van Mackó Land" és egy távoli pontra mutatott. Viri is arra nézett,de ő csak egy pontot làtot, majd lassan vallóban megérkeztek. Anikó mackó Bogi anyukája a kapuban mézes süteménnyel vàrta őket.

Bogi vidáman ugrált és igyekezett mindent megmutatni barátnőjének. Este vidàm mulatság következett, mindenki Virire volt kíváncsi.

A kis vàros lakói minden nap nagyon kedvesek voltak vele, még azt is megszervezték, hogy Viri szülei is eljussonak Mackó Landba. Viri így néhàny napot szüleivel és testvérével Vakmerővel töthetett. A kiràndulàsról csak Virgonc hiànyzott, Virit ezt kicsit megnyugtatta, hiszen így nem kellett szembenéznie helyzetével.

Eközben Virgonc nagyon hiányolta Virit és sehogy sem értette miért nem talàlkozhatnak? Ez nagyon szomorúvà tette őt. Szomorúságàval nem igazán tudot,mit kezdeni, ezért elhatározta, hogy el megy Oksi nénit meglàtogatni,akit màr nagyon régen làtott.

Oksi néni az erdő szélén lakott egy takaros kis házikóban, nem messze a tótól, ahová Virgonc nagyon szerettet menni.Oksi néni éppen finom sütemény készített, amikor egyszer csak,egy jól ismert hangra lett figyelmes.

-Szép jó napot kívánok Oksi néni!

Oksi néni gyorsan felismerte Virgonc hangját.

-Szia Virgonc! Olyan régen nem találkoztunk.

-Hogy vagy? Hogy van Viri?

Virgonc nagy szomorúan elmondta, milyen régen nem látta Virit és ez az első olyan nyàr, amikor Viri nem jön haza.

Oksi néni meghallgata Virgonc panaszàt,majd szép lassan probàlta megnyugtatni.

Most viszont Virgonchoz ez valahogy nem jutott el.Neki nagyon hiányzott Viri.

                 

              7. Rész

        A nagy leleplezés 

Ez a nyár is nagyon gyorsan eltelt, a mackó lányok készültek vissza Mackó városban. A nyàri esték kezdtek elhalványulni, eljött a vissza utazás napja. A mackó lànyok màr mindent szépen összekészítettek az induláshoz, Anikó néni finom süteményt készített nekik az útra .Bogi apukàja, Tibi mackó is autójàval készen állt az indulásra.

Viri sok sok emlékkel megrakodva tért vissza az iskolájàba. Észre sem vette, hogy ez alatt a néhàny hét alatt hogy elfelejtkezett Vokiról. Virgonc a nyári szünet alatt nagyon sok ajándékot küldött Virinek szülein keresztül. A sok sok levélről nem is beszélve.

Viri visszonzàsul csak néhány levelet írt barátilag.

Elérkezett a tanévnyitó, Viri màr izgatottan vàrta a megnyitót. Nagyon vàrta, hogy találkozzon Vokival.

Voki eközben, megismerkedett a nyár során Eri mackó lánnyal, aki szintén Medve City-be élt,mint Voki.

Eri mackó most kezdte tanulmányait Mackó Cityben, ahol Viri és Voki is tanult.

Egy nap Viri és Bogi a városban sétàlt, amikor egyszer csak meglàttàk Vokit Eri mackóval, akivel àtölelkezve sétàlt az utcán. Szegény Viri azt gondolta nem jó làt,de amikor Bogi is megerősítette, hogy Vokiékat làtja, akkor màr össze àllt előtte a kép. Először mindketten úgy tettek, hogy észre sem vették a pàrost. Aztán ahogy közelebb értek Viri hirtelen rájuk köszönt.

Voki zavaràban először azt sem tudta mit tegyen, majd szépen töredelmesen be vallotta, hogy Eri szívéhez legközelebb àlló mackó.

Viri erre elkezdett sírni, eszébe jutott az ő kedves Virgonc baràtja,aki olyan rég óta a barátja és hibáztatta magàt,amiért engedte, hogy Voki mackó így megszédítse. Az egész helyzetet tetészte, hogy közeleget Viri születésnapja, amitől még rosszabbul érezte magát.

Közben Virgonc gondolatai és nagyon kavarogtak, tudta, hogy közeleg Viri szülinapja. Mit tegyek? Morfondirizott magàba.

Itt az idő, még egyszer megpróbálja. Elhatározta, hogy meglátogatja Virit születésnapja alkalmából.

Eljött a születésnapi hétvége. Viri nagyon rossz hangulatban volt, mostanában még Virgonctól sem kapott levelet. Biztos volt abban, hogy Virgonc is kezdi őt elfelejteni.

Legszívesebben el bújt volna, annyira bántotta az egész helyzet. Virinek szülei sem tudtak ezen a hétvégén hozzá eljönni,és hàt ő is elhatározta, hogy nem megy sehova.

Mialatt Viri így bànkódott, ez alatt Virgonc egy tervet készített elő. Segítségére sietett Rikancs Peti mackó,aki Viri szüleitől megtudakolta, hogy tervezik e a hétvégén meglàtogatni Virit..

Virgonc úgy tervezte, hogy mivel az út Mackó Cityben elég hosszú, így a városban fog Virinek tortàt és virágot venni.

 

                 8. Rész

        A nagy találkozás

Elérkezett a szombat. Viri màr koràn reggel ébredt. Maga sem tudta miért. Igazából nem is nagyon gondolt arra, hogy ma van a szülinapja. Erre igazán csak két barátnője Bogi és és Vera emlékesztette,akik jó koràn reggel fel is köszöntötték. "Boldog Születésnapot Viri" mondtàk a lányok és egy saját készítésű ajándékot adtak a kezébe. Szegény Viri azt sem tudta örüljön vagy sirjon, úgyanis az ajándék még jobban Virgoncra emlékeztette. Vajon mi van most Virgonccal? Gondolta Viri.

Viri nem is sejtette, hogy ezalatt Virgonc a városba érkezett és izgatottan vàrja, hogy találkozzon vele. Virgonc útja a helyi cukrászdàhoz vezetett,ahol kiválasztott egy szép nagy àfonya tortàt Virinek,majd ezután gyorsan keresett egy virág üzletet,ahol egy csokor virágot vehetett.

"Most vagy soha" sóhajtott fel Virgonc,az óràjàra nézett 10 óra..."Viri màr biztos felkelt..."

Vajon megörül e neki,ha meglátja?Mi van ha még is elutazott? Ilyen gondolatok kavarogtak a fejében..

A város közepén a nagy szökőkút mellett helyezkedett el Viri kollégiuma.Az utcàkat minden hol hó borította,de a hideg sem tántorította el attól, hogy Virit meglátogatja.

Szépen lassan odaért a kollégiumhoz.A kollégium egy nagy épületben helyezkedett el, melynek màsik részén volt Viri iskolàja. A portàn egy portàs mackó néni szólította meg.

-Jó napot kívánok! Keresni tetszik valakit? Kérdezte a portàs néni.

-Igen!Virit keresem a 35.szobàból, vàlaszolta Virgonc.

-Mindjàrt szólok neki, az imént jött meg a városból.

Virgonc szíve egyre jobban kalapàlni kezdett."Tényleg làtni fogom..."töprengett magában.

A portás néni gyorsan Viri szobàjàhoz sietett,bekopogot..

Viri illedelmesen kiszólt "Tessék bejönni" mondta.

A portàs mackó néni megnyitóta az ajtót és elmondta, hogy "Viri keres valaki a portán".

Viri szíve elkezdett kalapàlni.

"Vajon ki lehet az? " töprengett magában.

-Mindjàrt ott leszek,vàlaszolta Viri.

A portàs mackó néni gyorsan vissza sietett Virgonchoz.

-Mindjàrt jön Viri, mondta a portàs és egy hellyel kínálta Virgoncot. Szegény Virgonc izgalmàban azt sem tudta le üljön,e vagy àlljon, végül az útobbi mellett döntött.

Viri gyorsan àtöltözött és màr sietett is portára.

-Szia Viri! Szólította meg Virgonc és egy nagy csokor virágot nyújtott àt Virinek.

Viri szeméből könny cseppek gördültek ki, nem akart hinni a szemének,"Tényleg te vagy.." "Tényleg te vagy..".. kiabálta örömében Viri.

Szavakkal nem is lehet kifejezni, hogy megörült Virgoncnak. Virgonc pedig àtölelte ," màr nagyon.. nagyon hiányztàl..és el kezdett örömében sírni.

A portàs néni persze ezt mind látta.Majd egy kellő pillanatban, megszólitotta őket.

-Elnézést, hogy megzavartam önöket, itt van egy helység, ahová betudnak menni nyugodtan beszélgetni.

-Köszönjük a kedvességét vàlaszoltàk.

A terem, egy tágas kis helység volt, amely alkalmas volt arra is, hogy a tortàzanak.

Viri közben elmesélte, hogy hogyan is jàrt Vokival, aki csúnyán àtverte.Virgonc örült Viri öszintességének, elmondta Virinek, mindenek ellenére ő szereti.

Virgonc a hétvégét Mackó Városban töltötte Virivel.

               

                9.Rész

            Az udvarlás

Viri és Virgonc a születésnap utàn, egyre több időt töltöttek együtt. Ez màr túl mutatott a barátságon,ez már valóban több volt.

Virgonc sürűben jàrt Mackó Városban, egyre többször látogatàk meg a közeli kis cukrászdát,ahol már törzs vendégeknek számítottak. A nyári vakációkat is együtt töltötték hol Mackó Városban,hol Medve City-be,hol pedig szülőföldjükön Mackófalvàn.

Bàrhol is voltak, mindig a szívűk vissza húzta őket Mackófalvàba. Ahogy telt az idő egyre jobban megfogalmazodott bennük, hogy a közös életüket Mackófalvàba képzelik el. Az utolsó év karácsonyát is együtt tervezték, hogy haza làtogatnak. Virgonc azonban eldöntötte, hogy ezen a karácsonyon màr nem vàr tovább és feleségül kéri szerelmét. Viri ezt még nem is sejtette, bàr màr többször eljàtszott a gondolattal, hogy ők már elvàlaszthatatlanok lesznek. A napok nehezen teltek mindkettőjüknek sokat kellett tanulniuk, de a sikeres vizsgák után elérkezett a várva várt nap. Mindketten sietősen haza utaztak,a falu karácsony fàja előtt beszélték meg az első talàlkozójukat,amit együtt közösen díszítettek a baràtaikkal.Màsnap ebédre Virgonc szülei vártàk Virit,ahol elmesélték az elmúlt hónapok történéseit.A következő napon pedig Viri szülei làttàk vendégül Virgoncot, jókat beszélgettek, mikkor egyszer csak Vakmerő egy nagy dobozt húzott be a napaliba." Ezt nézzétek mit találtam"csapta fel izgatottan a nagy falàda tetejét.Nagy kupac fényképet vett elő,rajtuk szebnél szebb emlékekkel.Óràkig nézegették a képeket és vicesebbnél vicesebb emlékeket idéztek fel.Az este hamar eltelt és Virgonc hazakisérte Virit.Megbeszélték, hogy néhány napot a családjuknàl töltenek készülve az ünnepekre.Ez idő alatt Viri el is utazott szüleivel rég nem látott nagyszüleihez, akik egy távoli városban laktak.Virgonc nagyon élvezte az otthon létet,de a szíve mindig a torkàban dobogót,ha arra gondolt, hogy is fogja megkérni Viri kezét.A szülei gyakran megjegyezték neki, hogy nem tudjàk mi lelte gyakran szokatlanul viselkedik. Virgonc nem akart semmit elárulni terveiből, inkább csak magában àbràndozott.Egyszer csak csörgőtt a telefon és egy rég nem látott osztálytàrsuk hívta Virgoncot.Elmesélte, hogy hamarosan elköltözik ebből a faluból,mert a szomszédos vàroskàban kapott munkát,de egy karácsonyi partyn még szeretne találkozni rég nem látott baràtaival.Ezt az estét közvetlenül karácsony előttre tervezte,ami csupán néhány nap múlva volt.Kérte Virgonc segítségét is az előkészületekben.Onantól kezdve Virgonc minden idejét lekötötte a szervezés.Az ő nagy napjàra nem is mert gondolni,de barátjának sem merte kiönteni a lelkét.A nyelve csak akkor eredt meg,amikor Misi mackó is elárulta, hogy ő mire készül.Az elmúlt nyáron megismerkedett egy gyönyörű mackó lànnyal,aki éppen abba városban lakik, ahol ő fog dolgozni.Mónikànak a mackó lànynak szilveszterkor lesz a születésnapja,amire Misi mackót is meg hívta.Misi izgatottan mesélte, hogy allig vàrja, hogy akkor feleségül vegye Mónikàt.Mónika nagyon szeret korcsolyàzni és Misi mackó oda szeretné meghívni kedvesét, hogy ott kérje meg a mackó lány kezét. Virgonc màr alig tudott oda figyelni Misi szavaira, csak az ő nagy napjuk jàrt az eszében.Kibőkte végre barátjának a saját terveit,majd együtt örültek, hogy mi vàr rájuk.Virgonc haza sietett és másnap izgatottan hívta fel Virit, hogy meghívja a karácsonyi partyra.Viri örömmel igent mondott.Megbeszélték, hogy Virgonc az este előtt érte megy.Virgonc attól a pillanattól allig tudta lehunyni a szemét, annyira izgatott volt a làny kérés miatt.Azt azonban hamar kitalálta, hogy hol fogja megkérni Viri kezét.

Na de ne szaladjunk ennyire előre, addig még mindkettőtőjüknek sok dolga volt. Virgoncnak el kellett mennie megvenni a gyűrűket, és ettől még idegesebb lett.Szomszéd vàroska összes ékszer üzletét bejàrta,de sehol sem talált olyan ékszert, amely elnyerte volna tetszését.Nagyon különleges ajándékot szeretett volna adni a szàmàra legkülönlegesebb mackónak.Màr azt hitte mindenhol jàrt,amit csak ismert és màr esteledett,szeme előtt sorra zàrtak be a boltok, szomorúan beàllt egy kapualjba és nem tudta mitévő legyen.Ahogy ott gondolkodott egy kis világitó fényre lett figyelmes a hàta mögött.Odafordult és remény vesztetten bámult be a rozoga kis ablakon.Ekkor vette észre, hogy egy kedves kis öreg mackó egy gyönyörű gyűrűt készít.Virgonc oda szaladt a kis műhely ajtóhoz és minden szó és kopogàs nélkül csak belépet rajta.A kis öreg mackó nagyon meglepődött,mert már régóta nem nyitotta meg rà az ajtót senki.Magànyos öreg aranyműves volt,a vàroska legöregebb polgára,aki egykor legszebb ékszereket készítette a városban.Felesége halàla óta màr jó ideje nem jàrt az ő kis műhelyében.Az nap este is csak a felesége születésnapja alkalmából múlatta az időt,egy kis magànyra vàgyva.Emlékezve a sok közössen megélt napokra.Virgonc még köszönni is elfelejtett, azonnal a gyűrűk után érdeklődött."Szeretném megvásárolni őket,ezek igazán gyönyörűek" -mondta.

Jó estét fiatal mackó,köszönt rà békésen az öreg.A műhelyemben valamennyi gyűrű eladó,de ezek sajnos nem.Virgonc szemei kikerekedtek, hogy hogy , kérdezte meglepetten.Az öreg mosolyogva válaszolt. Ezek a gyűrűk a feleségemé és az enyém voltak màr nagyon régen készitettem,de biztosan talàlunk olyat ami neked is jó lehet. Az öreg szebnél szebb munkàkat mutatott neki, miközben hosszasan elbeszélgettek. Virgonc elmesélte, hogy Viri szàmàra mennyire különleges és csak be nem àllt a szàja, részletes és nagy lelkesedéssel mesélte el történetüket.Az öreg medve annyira elérzékenyült, hogy lassan egy egy vaskos könnycsepp csordult ki a szemüvege alól. Saját ifjú kori emlékei jutottak eszébe,ami nagyon hasonlított Virgonc történetéhez.Onantól kezdve ő is lelkes mesélésbe kezdett, észre sem vették, hogy pirkadatig beszélgettek.Mackó Miksa,az öreg ékszerész elmesélte az ő történetüket és azt is, hogy màr jó ideje egyedül él, felesége halála óta és sajnos bocsuk nem született.Annyira megkedvelte Virgoncot, hogy végül neki ajándékozta a gyűrűiket. Virgonc allig tért magához a meglepetéstől, de boldogan elfogadta.Ekkor aztán az óràjàra nézett, gyorsan elköszönt és haza sietett.Màr csak allig néhány óràja maradt az este kezdetéig. Pihenni sem volt ideje,de az izgatottsàgtól nem is tudott volna.Amint barátjàval mindennel elkészült ék haza sietek àtöltözni,és màr futott is Viriékhez,zsebében a gyönyörű gyűrűkkel.Az este csodásan telt és aznap este Viri különösen gyönyörű volt. Rengeteget táncoltak és sokat mókàztak a barátaikkal.Mire Virgonc végre egy kis sétára invitálta Virit. Kedvenc kis helyük felé közeledtek, majd hamarosan a Nagy fàhoz értek. Ahhoz a bizonyos Nagy fàhoz, amelyhez annyi szép emlék fűzte őket.De aznap este egyikük sem tudott megszólalni.Nagyon rég nem jàrtak màr itt,és csak kavarogtak fejükben a gondolatok! Hosszasan,a fànak dűlve bàmultàk a csillagokat,mire végre Virgonc összeszedte minden bàtorsàgàt és megfogta Viri kezeit! Szeretnék tőled kérdezni valamit,mondta! De előbb nézd meg,hozztam neked valamit,és izgatottan előhúzta a kis dobozkàt a zsebéből! Viri csak nagyokat pislogott,teljesen elmerült a gondolataiban,a régi kedves emlékeken merengve. Virgonc kinyitotta a kis dobozkàt és mélyen Viri szemeibe nézett! Nagyon különleges voltàl mindig is a szàmomra,és ma màr biztosan tudom,hogy nem szeretnék màst, csak hogy elvàlaszthatatlanok legyünk életünk végéig! Viri,leszel a feleségem? ... Viri csak pislogott a nagy szemével,megszólalni sem tudott meglepetésében,örömében. Majd egy nagy puszit nyomott Virgonc arcàra,szorosan àtölelte,és "boldogan igent mondok", suttogta elcsukló hangon! :) Virgonc a karjaiba vette Virit és úgy szaladt vissza vele a partra,ahol mindenkinek örömmel elújsàgoltàk a nagy hìrt. A baràtaik velük együtt örültek a boldogsàguknak,és hajnalig tàncoltak örömükben!:)

Eközben a falu is nagy vàltozàsok elé nézett... elérkezett az ideje, hogy Oksi néni nyugdíjba vonuljon...Màr nagyon régóta tanított és úgy érezte el fàradt,szeretett volna megpihenni és vissza vonulni az iskolai teendőktől.

Ahogy egyre többet ezen gondolkodott, elhatároztta, hogy a következő làtogatàskor megkérdezi Virit àt venné e a helyét. Oksi néni ugyanis tudta, hogy Viriék szíve ide húz.

Egy gyönyörű tavaszi napra ébredtünk,Viriék elhatároztàk, hogy haza làtogatnak néhány napra és közben meglátogatjàk a volt iskolàjukat,beszélgetnek a végzős mackókkal, hogy bàtoritsàk őket a tovább tanulàsra, elmesélik ők is a történetüket, reménységet adva ezzel.Oksi néni màr koràn reggel vàrta őket. A kis mackók kíváncsian voltak, milyen bölcsességre tehetnek szert. A tanórát mindenki kíváncsian fogadta és a lehető legjobban telt. Sokan szívükbe zàrtàk a leendő pàrt. Oksi néni az óràk utàn ebédre hívta Viriéket. Ebéd után sétàlni indultak a Nagy fàhoz."Emléztek még erre a helyre?" kérdezte Oksi néni. Viriék persze, hogy emlékeztek és még egyszer megköszönték amit Oksi néni értük tett.

Szeretném, ha most ràm figyelnétek, fordította komolyra a szót Oksi néni.

"Elérkezett az idő, hogy helyemet àtadjam neked Viri" "Az én időm letelt az iskolàban,làthattad a mackók is milyen nagy örömmel fogadtak. A Te helyed itt van Viri és a Tiéd is Virgonc, hiszen tudod mennyire szükség van a falunak orvosra, a helyi orvosunk màr nagyon beteg és egyre nehezebben làtja el a feladatàt". A falu népével a napokban egyeztettem, és ők is felajánlottàk segítségüket.

A faluban van egy takaros nagy hàzikó, azt szeretnénk Nektek felajánlani,amit teljesen rendbe tesznek nektek."Kérlek fogadjátok el"

Viri és Virgonc egymásra néztek, hiszen pont ezen gondolkodtak, hogy mit is tegyenek tanulmányok befejezése után.

Oksi néni örült, hogy rég dédelgetett álma végre valóra válik.Viriék meg örültek, hogy otthonuk vàrni fogja őket.

Oksi nénitől tàvozva, sétàlni indultak és közben vidáman beszélgettek.

A tavaszi szünet gyorsan elmúlt, màr készültek is vissza az iskolába.tudtàk még egy kevés idő és végre haza jöhetnek.

     

                10.Rész

               Az esküvő

A tanév csak hamar véget ért, Viri és Virgonc sikeres vizsgát tett.Viri tanító néni lett. Virgonc pedig orvos.

Mindketten tudták nagyon sok nehéz éveken vannak túl,de most boldogain érkeztek haza. A falu apraja nagyja készen vàrta őket.

Készültek az esküvőre,

màr csak alig néhány nap volt hàtra.Viri gyönyörű ruháját Varó mackó néni varta, hosszú fehér uszàllyal.Virgonc ruhàjàt Karcsi mackó bácsi készített e,sötét öltöny, piros csokor nagykendővel. A viràgok a helyi viràgos boltból érkeztek.A dekorációk is szép lassan elkészültek.Minden készen állt a nagy napra.

Egy gyönyörű nyári napra ébredtünk, június 20. ,az a nap, amikor Viri és Virgonc össze köti életüket.

Ennek a napnak megszervezését mint tudjuk nem kis munka előzte meg.

Mindenki a helyén volt, az udvar szépen feldíszítve vàrta a vendégeket.

A ceremónia nagy mester Vakmerő volt,aki vàlalta, hogy szórakoztatja a násznépet.

Vakmerő is màr nem az a kis mackó,akit megismertünk, a kis mackóból egy bàtor, humoros tűzoltó lett,aki szintén Mackófalvàba lakott.

Az esküvői szertartást a helyi polgármesteri hivatal udvarán készültek megtartani. Minden készen állt az esküvőre. A nàsznép elfoglalta helyét és Virgonc is vàrta Viri bevonulás àt.A zene elindult egyszer csak egy gyönyörű mackó làny közeledett Viri személyébe. Virgonc örömében sírt, ahogy meglátta Virit. Ő màr nem az a bocs,aki félt sírni és ez nem is olyan síràs volt,ezek öröm könnyek voltak a szemében. Viri szeme sem tudott szàraz maradni, az ő szeme is megtelt öröm könnyel. Viri lassan,kecsessen lépdelt Virgonc felé, minden szempár rà tekintett, útját színes szirmok szegélyezték. A ruhàja hosszú fehér mennyaszonnyi ruha volt,melyet a kis koszorús mackó lànyok vittek.A fejét fátyol takarta, kezében egy szép kis mennyaszonnyi csokor, mely színes kavalkádott alkotott.

A helyi polgármester adta össze az ifjú párt, sok boldogságot kívànva nekik. A ceremónia után következett a köszöntő. Mindenki örömét és háláját mutatta ki az ifjú párnak.Nagyon sok szép ajándékkal halmozták el őket.

Az esküvő után következett a mulatság mackó módra. Az első tànc természetesen az ifjú párt illette meg. Ezután következett a vacsora,ahol Vakmerő mackó köszöntötte őket,vidàm költeményt adott elő szàmukra.A vacsora többfogàsból àllt,amit szépen el is fogyasztottak.A fénypontja az esküvői àfonya torta volt,mely szépen fel volt díszítve, tetején egy mackó fiú és egy lány,aki természetesen őket szimbolizàlta. A vacsora után következett a reggelig tartó mulatság melyről a mackó banda zenekar gondoskodott.

Mindenki nagyszerűen érezte magát.A mulatság utàn az ifjú pár az otthonuk felé vette írànyàt, kipihenni a nap fáradtságàt.

                                                        11.Rész 

           A nàszút

Az esküvői szertartást követően az ifjú pár elhatározta, hogy elutazik nàszútra. Az úti céljuk a Mackó tenger volt, ahová még soha nem sikerült eljutniuk.

A böröndök màr készen álltak az indulásra, Virgonc az új autójukat előkészítette a hosszú útra.Viri izgatottan böngészte a térképet,még egy utolsó ellenőrzés és indulhatnak.

Az úti céljuk Medve Cityn keresztül haladt,ahol Virgonc is tanult. Elhatároztàk, hogy itt is néhàny napot eltöltenek.

Természetesen nem hagyhathatàk ki a Virág cukrászdàt,ahol finom fagylaltot ettek. Virgonc szépen megmutata kedvenc helyeit, ellátogattak a helyi múzeumban és megnézték a helyi alborétumot, ahol csodálatos viràgokat nézegettek. A séta után megéheztek így betértek Mackó büfé ételbárba,ahol mézes finomságokat ehettek.Ez a hely volt Virgonc egyik kedvenc helye iskolàs koràba, ahová mackó barátaival sokszor ellàtogatott és Virivel is többször megfordultak.A nap végére nagyon elfàradtak így egy helyi szállásadónàl foglaltak szàllàst, ahol néhány napot eltöltöttek. Másnap reggel koràn ébredtek, el hatàroztàk, hogy csapnak egy is turàt a közeli dombokon. A turàhoz szépen mindent jól előre elkészítettek.Az útjukat keresztező folyóhoz is lementek,ahol szépen megmàrtoztak. Amikor már kezdett a nap lemenni, megnézték a naplementét és közben arra gondoltak mennyire is hàllàsak,amiért együtt nőhettek fel, milyen sok közös élményben volt részünk eddig is és milyen sok szép dolog vàr még ràjuk.A következő napot pihenésre szántàk, így kimentek a helyi strandra és ott töltötték vidáman napjukat.

Néhány nap gyorsan elszállt és folytattàk útjukat Mackó tenger irányába.Az út gyönyörű szép hegyek és völgyeken keresztül vezetett. Útközben több helyen is megàlltak gyönyörködni a szép làtvànyban, amit a Teremtő Isten alkotótt, mindent szépen összerakva, harmóniát alkotva.

Lassan megérkeztek mackó tengerhez. A tenger csodálatos látványt nyújtott, a parton sziklák meredeztek, a távolban egy hegycsúcs volt látható,mely csúcsa hóval volt borítva.

Viriék àmuldozva figyelték a tenger hullámait, amint a hullámok a partfelé tartottak. A partól nem messze helyezkedett el szàllàsuk. A szàllàsadó Viki mackó néni köszöntötte őket. A szobàjuk ablaka pontosan a tengere nézett. Csodálatos látványt tàrult eléjük.A szoba izlésesen volt berendezve, minden kényelmet megadott nekük.

A tengerpartól kicsit tàvolabb helyezkedett el Flott Mackó vàroska,ahol Viriék is többször megfordultak. A vàroskàban nagyon finom péksüteményeket àrultak és az étkezésük egy részét is itt bonyolítottàk le. Ahogy közeledett az utazás vége, egyik nap elhatároztàk, hogy az otthoniakat meglepik valami aprósàgokkal.Az utazás utolsó napja volt a bevásárlàs, mindenkinek igyekeztek valami szépet talàlni, maguknak egy szép tájképet vettek, mely a tengert és a körülötte lévő hegyeket àbràzolta. Másnap ismét útra keltek otthonuk irànyàba.

A nàszút nagyszerűen telt el, mindketten megpihenve és feltöltődve érkeztek vissza otthonukba.

                                .                     12.Rész

 Oksi néni nyugdíjba meggy

 

Ez a nap is elérkezett.Oksi néni màr régóta tervezte, hogy nyugdíjba meggy, megpihenve tengeti további mackó éveit.

A falu közössége egy nagy búcsú partyt szervezet Oksi néninek, aki semmiről sem tudott. Annyit kértek Tőle, hogy szombaton jöjjön be az iskolába, Oksi néni persze sejtette, hogy valami huncutsàgon jàr az eszük,úgyanis szokatlan kérés volt ez feléje, szombati napra.

Oksi néni nem szerete volna a mulatságot elrontani, így készségesen vàllalta az àldozatot.A fő szervező Viri és Virgonc volt,akik kinek hagytàk volna ezt a lehetőséget és persze azt sem, hogy elkészítsék Oksi néni kedvenc diós mézes tortájàt.El jött a nap, a vidàm mackó bocsok mind készen álltak, hogy műsorral kedveskedjenek tanító mackó nénijüknek.Volt itt mese,vers és színdarab,de legjobban Oksi néni volt meglepve, mert bizony nem kis feladat volt ezeket a bocsokat így betanítani és hàt ki az,aki ezt igazán tudta, ha nem ő.Tudta milyen nehéz volt a bocsokat megtanítani olvasni és számolni,hàt még rajzolni,de mind ezt ő mindig olyan nagy örömmel végezte, amilyen örömmel most készültek a bocsok.Ne gondolja senki, hogy ez olyan vidàm volt, hiszen az egész műsorban ott volt valami szomorúság,az hogy Oksi néni többet màr nem fogja tanítani őket.Valjuk be öszitén Oksi néninek sem volt ez könnyű, tele volt tapasztalattal,de ezzel a helyzettel neki is meggyült a baja.

A műsor után következett az àtadàs, amikor is Oksi néni ünnepélyesen àtadta botját Virinek az új tanító néninek, ahogy a medve bocsok hívták.

Viri szemében is könnycseppek jelentek meg,fel elevenedett benne az a kép, amikor fiatal mackóként azon àbràndozott, hogy egy nap tanító néni lesz, de most valahogy még sem tudott annyira örülni, nem így képzelte az egészet..Az ő àbràndjàban ott volt Oksi néni,aki soha nem öregszik meg, de most mégis màr nem lesz mellette. Tudta Oksi nénihez bármikor fordulhat,de most egyedül kell megbirkózni ezzel a helyzettel. Egyszere örült és egyszere sírt,tudta új fejezet kezdődött el az életben.

                                                          13.Rész

 A szürke minden napok

Mindenki életében új fejezet kezdődött.Viri màr nagyon vàrta, hogy elfoglalja a tanító néni helyett. Virgonc pedig elkezdett betegeket fogadni a helyi rendelőben. Vakmerő élete is sokat változott,ő lett a helyi tűzoltó parancsnok.

Az új helyzetet igyekezett mindenki elfogadni.

Legnehezebben talàn Oksi néni fogadta a helyzetét, akinek szíve sokszor vissza húzta az iskolába. Viri ilyenkor mindig adott szàmàra lehetőséget, hogy ismét taníthason.Telt múlt az idő és lassan elérkezett a karácsony.

A karácsony mint megannyi helyen Mackófalvàban is mint tudjuk nagyon különleges ünnep.Ezt a karácsonyt is mindenki örömmel vàrta.Ilyenkor a mackók meglàtogattàk egymást, azokat is akik tàvol laktak. Mindenki benne volt a nagy készülődésben, a falu központjában egy nagy fenyőt àllítottak,amit mindenki igyekezett feldíszítetteni.A karácsonyi ünnep fénypontja, amikor kivàlasztjàk, ki indítsa be a karácsonyi fényeket,megnyítva ezzel az ünnepet.Az idén egyhangúlag Oksi nénire esett a választás, aki a falu kedvenc tanító nénije maradt mindig is.Az ünnepi hangulatról a helyi óvodások és iskolások gondoskodtak.A bocsok vidàm éneket énekeltek ezzel kedveskedtek a falu közösségnek.Minden bocs ajándékot kapott, így mindenki örült.A vidàm este utàn mindenki otthonàba ment, hogy tovább ünnepelhessen.

Az ünnepek után újabb év következett.Mindenki egy évvel öregebb lett.

Folytatódott tovább az élet.

 

              14. Rész

   Pracli és Lili születése

Egy csodálatos Tavaszi napra ébredtünk,a nap szikrázóan sütőt, a madarak vidáman csiripeltek.

 Viri visszont furcsán érezte magát, nem tudta eldönteni mi is ez, nyugtalanság fogta el.Virgonc ezt észre vette.

-Mi a gond Viri?

-Olyan rosszul vagyok, nem tudom mi lehet ez?

-Menjünk be a kórházba!

Viri is beleegyezet.

A kórház az erdő màsik szélén helyezkedett el Mackó Városban,ahol nagyon sok mackó élt.Itt sokkal több minden is volt és hàt, mint tudjuk Viri is itt tanult tanító néninek. Gyorsan el is indultak a városba. A vàrosba érve,Viri szàmàra nagyon ismerősek voltak az utcák. El haladtak a volt iskolàja előtt,ahol nagyon sok szép emlék kötötte. Megemlékezett a többi iskola tàrsairól és tanàrairól, de most nem volt ideje őket sorban meglàtogatni. Igyekeztek minél előbb a kórházba jutni.

A kórházba Doksi néni vàrta őket,aki gyorsan a segítségükre sietett.Virit gyorsan megvizsgálta és valami olyat mondott,amire nem számítottak. Viri nektek hamarosan kis mackótok lesz. A szülők meglepetten,de örömmel fogadták ezt a csodás hírt.

Ez sok mindent megváltoztatott, tudtàk egy új fejezet kezdődik az életükben.

A kórházból sietek minnél hamarabb haza érni, el újságólni az otthoniaknak a hírt, de a hír megelőzte őket,úgyanis nem vették észre, hogy ezt a hírt Rikancs Peti is meghallotta. Ő aki mint tudjuk gyorsan tovább is mondta a híreket.

A mackó falva lakói sem tétlenkedtek. Össze gyüjtőtték mind azt amire a születendő mackónak szüksége lehet.

Mivel Viri a helyi iskola tanítónénije volt így szüksége volt a falunak egy tanító nénire,Viri úgyanis úgy tervezte egy ideig a kis bocsàval lesz otthon.

Ezzel a feladattal Rikancs Petit biztàk meg, hogy minnél előbb talàljon egy tanító nénit.

Petinek tàmadt egy ötlete, hogy küld egy levelet a Mackó vàrosi iskolànak, hogy küldjönek egy tanító nénit.

A vàlasz egy szép napon érkezett. Viri màr nem igazán tudta feladatàt elvégezni, egyre közeledet az idő a mackó születésének.

Màsnap egy kedves tanító néni érkezett a faluba,mindenki kíváncsi volt rá. Ezért a falu apraja nagyja összegyült az iskola udvarába.A tanító nénit Lànànak hívták,aki nem rég fejezte be tanulmányait és màr nagyon vàrta, hogy tanitson. A gyerekek először megszeppenve fogadták,de Lànà kedvesége feloldotta őket.

Közben telt múlt az idő és elérkezett a nagy nap, melyet oly sokan vàrtak.

A kórházba taxi mackó szàllította Virít és Virgoncot.

Ott Doksi néni örömmel fogadta, lefektette Virít az àgyra. Megvizsgálta Virít és nem sokàra világra jött egy kis mackó, csak, hogy még sem egy hanem kettő. Ezen aztán mindenki csodálkozott. Legfőképpen a szülők, aki egy kis làny mackót vàrtak közben két lány mackó lett .Viri nagyon boldog volt,amihez Virgonc is csatlakozott.

Az egyik mackót Praclinak,a másikat Lilinek neveztek el.

A kórház előtt taxi mackó vàrta a családot. Gyorsan haza értek,ahol már sokan várták őket. Volt is nagy meglepődés, amikor megtudtàk, hogy két lány mackó született.

A màsik mackónak is gyorsan segítettek, Asztalos mackó màr szaladt is a műhelyébe, hogy csináljon még egy àgyat. A többiek pedig hozták a szükséges dolgokat.

A nap végére mindenki megnyugodott és a vidàm csalàd is nyugovóra tért.

 

             15. Rész

  Pracli és Lili 1 éves                szülinapja

A mackók gyorsan nőttek, észre se vették, hogy el telt egy év mióta megszülettek.

Viri és Virgonc születésnapi bulit szerveztek. Meghívták a falu összes lakóit.Viri készítette a tortàt a lányoknak, Virgonc pedig eközben vigyázzot a bocsokra.A party délután 15 órakor kezdődőtt. Mindenki egyszerre érkezett a party helyszinére. A mackók meglepődtek a lakók látványàtól,aki sok sok ajándékot hoztak.

Viri éppen ebben a pillanatban jött be a tortával és mindenki egyszerre kiáltotta "Boldog Születésnapot Pracli és Lili". Az iskola mackói vidàm műsort adtak elő Lànà tanító néni vezetésével. Vakmerő medve jegyessével vett részt a partyn. Itt mutatta be a lakóknak Lola mackót, akivel hamarosan egybe kelnek.

Pracli és Lili nagyon boldogok voltak, hogy ilyen sok szeretettel vették körül őket.

                                                        16.Rész

  Vakmerő és Lola                 esküvője

Màr minden készen állt a nagy napra. Lola vidáman készülödött, izgatottan vàrta, milyen lesz az a pillanat, amikor belép a terembe és mindenki őt fogja nézni. Legfőképpen az jàrt a fejében milyen lesz, amikor Vakmerő Őt először megpillantja mennyaszonnyi ruhájàban.

Nézzük, hogyan is jutottak idàig.

Vakmerő Bocs vàrosba ment tanulni tűzoltónak,itt pillanatotta meg Lolàt,aki fodrásznak készült.

Első pillantásra meg szerették egymást. Nagyon sok szép évet töltöttek el Bocs Vàrosba és egy nap tanulmányaik befejezése után elhatároztàk, hogy össze házasodnak és Mackófalvàba költöznek,ahol Vakmerő felnőtt.

Lola mindig is Bocs városban élt,de a szíve mélyén vàgyott arra, hogy egy nyugodtab faluba költözön.

Lola szülei megismerkedésük utàn gyorsan megszerették Vakmerőt,aki egy nagyon bàtor, jó szívű mackó.Lolàt is gyorsan szívűkbe zàrtàk Vakmerő nevelt szülei,akik mindig is fiúkként szerették.

Az esküvőre Mackófalva lakói össze jöttek, mindenki kíváncsi volt Vakmerőékre. Sokaknak eszébe jutott az az első találkozás Vakmerővel, amikor àrva bocsként a faluba került. Jó volt látni, hogy az a kis bocs milyen nagyra is nőtt és, hogy nem feledkezett meg szülő falujáról, ahová vissza húzta a szíve.A falu szép lassan nővekedett, nagyon sok mackó született és többen ide is költöztek. Sokan szerették ezt a meghitt családi környezetett,ahol a mackók békességben éltek egymással.

Az esküvői szertartása nagyon szép volt, mindenki örült nekik. Viri és Virgonc a kis családjával résztvettek. Nem is maradhattak volna le, hiszen annyira szerették Vakmerőt és most már Lolàt is.

 

             17. Rész

  Pracli és Lili az                      óvodába indul

Ez a nap is eljött Pracli és Lili óvodàba megy.A két bocs gyorsan megnőtt, elérkezett az ideje, hogy ovisok legyenek.Viri is boldog volt, hogy így nőnek a medve bocsok.Neki is munkába kellett mennie.Ez nem is jelentet gondot, hiszen olyan sok bocs került a faluba,ki innen,ki onnan, hogy Lànà tanító néni màr egyedül kevés volt a bocsokhoz.A falu lakói közben össze fogtak és aki csak tehette segített, hogy az iskola épületét és udvaràt kibővitsék.A munka gyorsan haladt és mire elkezdődött az újabb tanév,màr minden készen állt.

Viri és Lànà tanító nénik vidáman vàrtàk a bocsok érkezését.

Eközben az óvoda is kicsinek bizonyult, így azt is ki kellett bőviteni. Az óvodàban Óvó mackó néni vàrta a bocsokat, de mivel ott is megnőt a bocsok szàma így Rikancs Petinek ismét nagy dolga akadt, hogy keressen egy óvonénit.Nem is gondolta, hogy nem csak óvonénit talàl Gigi személyébe, hanem élete párját,aki később a felesége lesz.

Pracli és Lili gyorsan beilleszkedtek az óvodában,ahol sok sok kaland vàrt ràjuk.

 

                 18. Rész

 Zoé az óvodába érkezik

Pracli és Lili az óvodába mindig jól érezték magukat.

Egy nap egy új Kispajtásuk érkezett az óvodába.

Zoé szülei Mackó Vàrosból érkeztek,aki már nagyon sokat hallottak Mackófalvàról,itt lakott a nagymamàja,szerettek volna ide költözni.El jött a nagy nap,Zoé belépett az óvodába.Első órában bemutatta az Óvó mackó néni Zoét a bocsoknak.A bocsok kíváncsian kérdezgették a kis jövevényt, hogy miért ebbe a kis faluba jöttek? Zoé se uk,se muk nem szólalt meg, annyira új volt ez a helyzet.Pracli és Lilinek egyszer csak megszólalt, mert olyan kedvesen szóltak hozzá.Miért akarjátok tudni, hogy honnan jövök? és hogy mit keresek itt? Lassan aztán még is vàlaszolt a kérdésekre.Legjobban az udvaron oldódott fel.óvó mackó néni vidáman nézte hogy játszik a többi bocsal.Eljött az ebéd idő és Zoé Lili és Pracli mellé ült .Ebéd után jött az alvás Alvás közben is játszottak, mivel nem tudtak elaludni. Óvó mackó néni làtva a helyzetet, hogy nem alszanak és a többieket is zavarják, ezért megkérte őket, hogy menjenek ki.Nem sokàra a többi kis bocs is felébred és csatlakozzott hozzàjuk. Ebből aztán jó nagy jàték következett. Egyszer csak Pracli mackó a nagy hintàzàs közben leesett a hintàról, és nagy síràsba kezdett. A többiek igyekeztek megvigasztalni. Az Óvó mackó néni gyorsan telefonàlt a kórházba. Ahonnan egy mentőautó jött. A mentő gyorsan bevitte Praclit a kórházba, ahol apukája dolgozott. Gyorsan szaladt, hogy megvizsgálja kis lànyàt. "Hàt bizony ez a mancs eltört" nyugtàzta a diagnózist. "Kislányom a mancsodat be kell gipszelni" és egy nagy cuppanos puszit nyomott a homlokára. Pracli a fájdalomtól allig tudott megszólalni, csak annyit mogyogott "Köszönöm apa".

Ekkora már Viri is a kórházba sietett, ugyanis ő is gyorsan értesült a hírről. 

A gipszelés utàn Pracli haza mehetett szüleivel. Otthon aztán gyógyulgatott. Másnap az óvoda tàrsai Óvó nénivel meglàtogattàk. Viri finom mézzes finomsàggal és teàval fogadta a bocsokat.

Látogatás után mindenki haza ment, Pracli mackó pedig még néhány hétig otthon gyógyulgatott.

 

                19 rész

            Mackófalva               óriáshóembert épít 

Egy csodálatos nap szálingozott a hó.Ekkor Virinek támadt egy nagy ötlete. Építsen egész Mackófalva egy nagy hóembert.Kiosztotta Viri azt hogy ki mit csináljon .Oksinéni vett a helyi zöldségárusnál egy nagy répát.Vakmerő hozta a tűzoltó sapkapàját.Lola meg a szenet. A két bocs meg vitte a hóember karját .A kezdeményezéshez egykettőre nagyon sokan csatlakoztak,a hangadó a polgármester volt,aki megszervezte a további feladatokat. Riasztotta Rikancs Peti mackót, hogy mindenki, aki él és mozog jöjjön a falu terére,ahol egy nagy hóember fognak készíteni. Egykettőre a hír mindenkihez eljutott.A kezdeményezés hatàsàra gyorsan össze sereglettek. A kis bocsok a hóember fejét gurítottàk, a többiek a hóember testét készítették. Mivel nagyon sok hó esett, így sikerült nagy hóembert készíteniűk. Olyan nagyra sikeredett, hogy vakmerőnek létràn kellett felmásznia, hogy fel tegye a hóember fejét, Virgonc segítségével.A fejére a tűzoltó sisak került.Az orra répàból lett. A gombjai szénből készültek, a kezébe Oksi néni àltal hozott egy nagy seprű kerűlt.Amikor készen lett, mindenki gyönyörkődőtt benne.Egykettőre körül àltàk és "Szent karácsony végre itt vagy mindenki örvend". című dalt énekelték vidáman.A polgármester mindenkit finom mézes süteménnyel és forró teával vendégelt meg.A kis bocsok ajándékot is kaptak, melynek nagyon megörültek. Ez utàn reggelig tartó mulatságba fogtak.

 

              20 rész 

       A nagy kirándulás

Egy csodálatos nyàri nap Viri és Virgoncnak támadt egy jó ötlete hogy az egész mackó család elmenyenek oda ahol a nászutukat töltöttötték. Ezt meglepetésnek és ajándék nak szàntàk, hiszen annyi mindent kaptak ők is.Csak annyit mondtak hogy legyennek a kisbuszban délután 1-kor. Beültek a buszba és Mézes Márton volt a vezető. Mikor megérkeztek elmondtaVirgonc hogy Mackó tengernél vannak. Megmászák a Mackóvilág legnagyobb hegyét. A túra után elmentek egy hajóturára is .Vakmerőnek támadt egy ötlete hogy menjenek a vízalá buvárkodni. Mindenki beleegyezet.Előszőr Virgonc ugrott bele utána jötek a többiek.Viri talált egy óriási ládát, nagy barna fa doboz,és körülötte láncfűzér,ami le volt zàrva egy nagy lakattal! Kulcs meg persze sehol!:) Viri visszament a partra,hogy szóljon a többieknek! Izgatottan vàrta,hogy kiússzanak a vìzből. Először Virgonc érkezett vissza,ìgy együtt beúsztak a többiekért. Ki akartàk vonszolni,de a lànc beakadt egy sziklàba. Vakmerőnek tàmadt egy ötlete,és bevetette a búvàr tudàsàt. Előkotorta a búvàrfelszerelését,amit a kiképzésén hasznàlt utoljára,és lesz-ami lesz alapon,izgatottan alámerült. A többiek màr aggodalmaskodtak,hogy hol marad ilyen sokàig,mire felbukkant egy nagy kötéllel a mancsai között. Húzzàtok! Kiàltotta! Hosszas próbálkozás utàn nagy nehezen kivonszoltàk a partra. A làncot sikerült Virgoncnak levernie egy nagy kővel, de a làda teteje még kulcsra volt zàrva .Émi a meseíró kislàny és apukája Róbert,Émi Szuszmó nevű nyuszijàval akkora érkezett meg hozzàjuk. Megkérdezték, hogy miért siránkoznak.ElmondtaViri hogy találtak egy ládát , csak nincs hozzá kulcs .Émi szólt alpukájának, hogy hol a kulcs.Szuszmó nyakába lóg!Mondta Émi.Virgonc lemerült a víz alá, felhozta a kincses -ládát és kinyitották.Volt nagy csodálkozás,de a következő részben megtudjátok.

 

               21 Rész

Mackó Land és a csodàk palotája.

Màsnap csodàsan ébredtek,és mindannyian úgy döntöttek,hogy még aznap visszaindulnak Mackófalvàra! Hazafelé beugrottak a fővàrosba,Mackó Cityben,ahol Virgonc tanult! Itt lakott Kincsesmackó a legnagyobb gyémántkereskedő.Hozzà vitték az óriàs làdàt! A tulajdonos szeme szàja tàtva maradt a csodàlkozàstól,ugyanis első pillanatban felismerte a kincs valódisàgàt,mert màr ezt rég sokan keresték. Ugyanis ez a hìres Mackó Klara,Mackó világ legnagyobb kiràlyànak lànyàé volt. Klara és Szőr Gàspàr Kiràlyt amikor egybekeltek,a nàszútjukon egy nagy viharba keveredtek,és a tenger őket partra vetette,de a kincset soha sem talàltàk meg. A làda fedelén belül azonban rajta volt a királyi cìmerük,amit semmi màssal nem lehet összetéveszteni. Annyi pénzt kaptak,hogy Lola és Vakmerő,és Viri és Virgonc megàlmodtàk,hogy megépìtik a Mackó vilàg legnagyobb vidàmparkjàt,és megépìtik a csodàk palotàjàt!

A sok pénzzel vissza mentek mackófalvàba.Ott felkérték Mérnők mackót, hogy készítse el a terveket az építkezéshez. Mérnők mackó munkàhoz làtott és a megbeszéltek szerint megrajzolta a terveket.A többiek hozták a vasakat, téglàkat és a sok építő anyagot.A munka kivitelezéssel Szorgos Mancs mackó urat kérték fel.A hír gyorsan terjedt a mackó világban, nagyon sokan jöttek, hogy segítsenek.Egyszer csak kész lett, mindenki àmult bàmult, annyira szép lett.Leginkàbb a kis bocsok örültek, hogy ilyen nagy jàtszóteret kaptak.Volt is öröm , vigasság, mindenki kiakarta probàlni az új vidàm parkot.A csodàk palotája is egykettőre elkészült.Ezt a nagyobb bocsok és a felnőttek szerették volna birtokba venni.Naphosszat igyekezett minden mackó ott jàtszani, ennek híre ment a mackó világban és sokan jöttek, hogy ők is kipróbálják.

Téged is hívlak, ha erre jársz nézz be Mackófalvàba, Mackó Land vidámparkba.

 

 

Burger Noémi, Gyermek amatőr meseíró

Burger Noémi vagyok Szegedről. Rókus 2 Àlltalànos Iskola és Alapfokú művészeti iskola 4.osztàlyos tanulója vagyok.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!