Barion Pixel

A (nem is annyira) rettenetes hétfejű


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Rozika Királykisasszonyt nagyon meglepte, hogy a mamájának igaza lett, és tényleg elrabolta őt a rettenetes hétfejű sárkány. Mióta csak az eszét tudta, a mamája igazán annyi mindent mondott neki, és annyi mindennel fenyegette már, mi történik majd, ha nem foga...

Kép forrása: freepik.com

Rozika Királykisasszonyt nagyon meglepte, hogy a mamájának igaza lett, és tényleg elrabolta őt a rettenetes hétfejű sárkány. Mióta csak az eszét tudta, a mamája igazán annyi mindent mondott neki, és annyi mindennel fenyegette már, mi történik majd, ha nem fogad neki szót! Ezekből eddig nem sok teljesült, de Rozika most mégis itt csücsült a Kietlen Hegy gyorom legtetején, vele szemben pedig a hírhedt fenevad terpeszkedett. Tényleg pontosan hét feje volt, ahogy a Királykisasszony hirtelenjében megszámolta. És mind a hét pár szeme őt figyelte. Mégpedig eléggé ádázan.

A királylány azon morfondírozott, mitévő legyen. Sose gondolt ezelőtt még arra, hogy mit tegyen, ha elrabolják. Azt hitte, ilyesmi csak a mesében fordulhat elő, de nem a valóságban. Erre tessék!

Hirtelen nagyot mordult a sárkány óriási pocakja. Olyan volt a hang, mintha egyszerre száz dörgés jönne a villám után.

–         Éhes vagy? – kérdezte tőle kedvesen. – Szerencsére a hátizsákommal együtt raboltál el, amiben mindig van egy zacskó keksz is. Megkínálhatlak? Ugye nem vagy allergiás a gluténre? – folytatta aztán még udvariasabban.

A sárkány balról harmadik feje erre óriásit és meglehetősen büdöset fújt felé. Rozika mellett meg is perzselődött kissé a fű.

–         Kérlek, légy egy kicsit óvatosabb, még a végén ki kell hívnunk a tűzoltókat! – dorgálta meg Rozika a sárkányt, pont olyan hangon, ahogy őt szokta otthon a mamája, mikor valami butaságot csinál.

A sárkány jobbról első kettő és balról második feje erre borzongatónak szánt vicsorgásba kezdett. Rozika döbbenten állapította meg, hogy irtó sárgák a fogai. Mit szólna ehhez a Mama, gondolta magában. Aztán megismétlődött az a rémes, dörgő hang.   

–         Kekszet? – kérdezte ezért újra, és a sárkány hozzá legközelebb eső feje felé nyújtotta a zacskót.

Legnagyobb örömére a fej, amin amúgy vastag, piros keretes szemüveg csücsült, bólintott, majd a sárkány belemarkolt a zacskóba. Rövidesen a szörnyeteg hét feje versenyt rágott egymással. Hat fej csámcsogva evett, nagy nyálfröcsköléssel, egyedül a szemüveges fej igyekezett jólnevelten táplálkozni. Hála Rozika tündérkeresztanyjának, a kekszes zacskó kifogyhatatlan volt, így a sárkány addig ehetett, amíg tökéletesen tele nem lett a bendője. A gluténtól sem lett semmi baja.

Az utolsó falat lenyelése után hat fej még mindig elég szigorúan nézte Rozika királykisasszonyt, de a szemüveges már szélesen mosolygott rá.

–         Köszönjük ezt a finom kekszet. Ki merem jelenteni, hogy évszázadok óta nem ettünk ilyen jót, igaz Gusztáv-Jonatán-Gáspár-Zoárd-Igor-Medárd?

A sárkány hat megnevezett feje elismerően bólogatott. Rozika örömmel állapította meg, hogy a fenyegető pillantásoknak immár nyoma sincs.

–         Engem Edének hívnak – mutatkozott be a barátságos fej.

–         Rozika vagyok – pukedlizett erre mind a hét fejnek sorban, egymás után a Királylány. Gusztáv-Jonatán-Gáspár-Zoárd-Igor-Medárd eltátotta a száját a csodálkozástól.

–    Azt hiszem, még sosem találkoztunk ilyen kedves, és udvarias királylánnyal, mint amilyen te vagy – jelentette ki Ede. – Milyen jó, hogy már nem vagyunk éhesek. Kár lenne téged megenni, az biztos!

–         Ezt magam is így gondolom – értett egyet a hétfejűvel Rozika.

–         De ha nem esszük meg, akkor mégis mihez kezdjünk vele? – tette fel a kérdést Igor a többieknek. Mire Jonatán, aki a legmesszebbre látott közülük, végignézett a tájon.

–         Nem látok egyetlen lovagot sem közeledni – jelentette ki végül.

–         Se megevés, se bunyó? – kezdett méltatlankodni Gusztáv.

–         Miért teszel úgy, mintha beléd férne még egyetlen falat is? – korholta Ede.

–         Sajnos a királyfik nagyon ritkák manapság a vidéken – jelentette ki Rozika. – A mamám aggódik is, hogy fogok így férjhez menni. Szóval arra valószínűleg hiába várunk, hogy egy is értem jöjjön.

–         Akkor mi legyen veled? – néztek rá töprengve a sárkányfejek. Eddig általában mindig megették a királylányokat, vagy ha nem voltak nagyon éhesek, hagyták, hogy némi küzdelem után a lovagok hazavigyék őket.

–         Most már sötétedik és a szüleim nem szeretik, ha ilyenkor odakint kóborolok. Esetleg megengednétek, hogy itt töltsem az éjszakát? Reggel majd hazasétálok. Szerencsére a kedvenc túracipőmben raboltatok el.

–         Tudsz meséket? – kérdezte kíváncsian Zoárd.

–         Naná! – mosolyodott el Rozika, és miközben belefogott a legszebb és legviccesebb mesébe, ami elsőként eszébe jutott, Gáspár fújt neki egy takaros kis tábortüzet, nehogy véletlenül megfázzon. Ugyanis, amikor elrabolták, a dzsekijét véletlenül pont nem hozták magukkal.

Reggel könnyek között búcsúzkodtak egymástól Gusztáv-Jonatán-Gáspár-Zoárd-Igor-Medárd-Ede és Rozi királylány. A sárkányfejeknek csak attól lett valamivel jobb a kedve, hogy megkapták a kislánytól ajándékba a kifogyhatatlan kekszeszacskóját. De rögtön ezután mérhetetlen boldoggá váltak Rozika azon ígéretétől, hogy hamarosan megint meglátogatja őket, és akkor bizony hoz nekik hét fogkefét meg fogkrémet is!   

 

 

 

Bruckner Abigél, amatőr író

Ezt a mesét írta: Bruckner Abigél amatőr író

A legtöbben egész életünkben bűvészkedünk a szavakkal: én próbálok minél több jót kihozni belőlük.


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások