A születésnapi kívánság


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

A születésnapi kívánság 
 
December 30-án a tenger fölött rózsaszínűre festette a nap az eget. Különös napra ébredt Zénó. Ma lett hat éves. A kisfiú szüleivel egy kicsi tengerparti városban élt Spanyolország déli részén. Izgatottan bújtatta bele lábait az á...

Kép forrása: Created with Imagine

A születésnapi kívánság 

 

December 30-án a tenger fölött rózsaszínűre festette a nap az eget. Különös napra ébredt Zénó. Ma lett hat éves. A kisfiú szüleivel egy kicsi tengerparti városban élt Spanyolország déli részén. Izgatottan bújtatta bele lábait az ágya mellett lévő mamuszába, majd átrohant szülei szobájába. 

  • Ébresztő anya, jó reggelt apa!- ugrott bele Zénó a nagy ágyba boldogan. - Ma van a születésnapom!!!- kiáltotta fülig érő szájjal. 
  • Jó reggelt drágám! Isten éltessen sokáig!- ölelte át álmosan édesanyja.  
  • Boldog születésnapot a legszebb kisfiúnak a világon!- adott puszit homlokára az apukája.  

Miután megreggeliztek, mindannyian szép ruhába öltöztek és elindultak egy közeli játszóházba megünnepelni Zénó születésnapját. Szülei egy óriási titkot őriztek már hetek óta, nagy meglepetéssel készültek a kisfiú születésnapjára.  

Zénó már hetekkel ezelőtt átadta a barátainak a meghívókat a bulira. Elhívta pár spanyol és magyar barátját is. Részt vett az ünnepségen Natalia, Amanda, Rafael, Pablo, Maria, Dominik, Olivér és Alex.  

A játszóházba belépve Zénónak leesett az álla. Mindenütt Super Marios lufik voltak, autós dekorációk és egy Villám McQueen-es születésnapi felirat, amin ez állt: Feliz cumpleaños! Azaz Boldog születésnapot! 

Mivel a buli egy nappal szilveszter előtt volt, így már mindenki izgatottan készült az év utolsó napjára. A gyerekek elmesélték egymásnak, hogy milyen volt a karácsony, ki milyen ajándékot kapott és mivel készülnek másnapra.  

A gyerekek vidáman ugráltak az ugrálóvárban, kergették egymást a játszóházban és boldogan dobálták a színes lufikat egymásnak. Mindeközben a szülők egymással beszélgettek, körbeülték a terített asztalokat, koccintottak Zénó egészségére.  

Mikor a gyerekek is leizzadtak már a nagy rohangálásban ők is asztalhoz ültek és pizzát falatoztak, vízzel és gyümölcsturmixszal oltották szomjukat, majd új erőre kapva ismét belevetették magukat a játékba. Amíg a gyerekek önfeledten játszottak tovább, addig Zénó szülei a hátsóajtó felé vették az irányt, hogy előkészítsék a nagy meglepetést.  

Majd elérkezett a torta ideje. 

  • Gyerekek, mindenki ide! Jön a torta!- kiáltotta Zénó anyukája, hogy mindenki meghallja.  
  • Tarta, tarta! - szólt a spanyol gyerekek ajkáról is a torta, torta kiáltás.  

Zénó elfoglalta helyét a szülinaposnak kijáró helyen, ami egy pirös trónszék volt. Először spanyolul énekelték el neki a születésnapi dalt, aztán magyarul is felhangzott a Boldog szülinapot, boldog szülinapot.... 

A torta közepén egy hatalmas hatos számú gyertya foglalta el a helyét a Super Mario figurák között. Ott volt Mario, Luigi, Peach, és Yoshi is. Mikor anya és apa Zénó elé tették a tortát, mindenki tapsolt. Zénó becsukta a szemét és elmondta magában a születésnapi kívánságát:  

  • Bárcsak itt lennének most a nagyszüleim is! 

Majd még mindig csukott szemmel elfújta a gyertyát. Mikor kinyitotta a szemét, előtte álltak rég nem látott nagyszülei, Mami és Papi, ahogy ő szólította őket.  

  • Isten éltessen kisunokánk!- mondták egyszerre a nagyszülők boldogan. 

Zénó alig mert hinni a szemének.  

  • Mami, Papi!- ugrott ki az asztal mögül és rohant átölelni imádott nagyszüleit. - Ez a legszebb születésnapom!- mondta boldogan, miközben ők össze-vissza puszilgatták a kisfiú arcocskáját. - Ezt kívántam! Ti voltatok a szülinapi kívánságom!- vallotta be Zénó, majd megfogta nagyszülei kezét és büszkén mutatta be őket mindenkinek! 

Miután mindenki evett egy szelet tortát, jöhettek az ajándékok. Zénó szuper dolgokat kapott a barátaitól. Puzzlet, autós könyvet, kamiont, traktort, szinezőt, hátitáskát és ki tudja még mi mindent. Majd spanyol szokás szerint előkerült egy piñata is. A piñata, ha nem tudnád, az egy papír bábu, aminek a belsejét megtöltik apró ajándékokkal és édességgel. Mindenki ráüthet egyet egy ütő bottal és néhány ütés után a bábu szétszakad és kihullik belőle a sok-sok meglepetés, amit a gyerekek összeszednek maguknak.  

A buli hamarosan a végéhez közeledett, elköszöntek a felnőttek és a gyerekek egymástól. Zénó is elpakolta az ajándékait a szülei segítségével, majd szorosan átölelt mindenkit a családjából.  

  • Köszönöm, hogy vagytok nekem! Szeretlek titeket!- mosolygott boldogan.  
  • Boldog születésnapot Zénó!- mondták neki egyszerre.  

Így történt, hogy Zénó születésnapi kívánsága valóra vált és újra magához ölelhette Mamit és Papit, akik egyenesen Magyarországról repültek el hozzá, hogy együtt töltsék vele ezt a csodás napot.  

Kajtàn Brigi, Amatőr

Ezt a mesét írta: Kajtàn Brigi Amatőr

Sziasztok! 35 eves vagyok, Nyiregyhazan születtem és éltem 20 éves koromig. Jelenleg Spanyolorszagban elek ferjemmel es kisfiunkkal. Amióta az eszemet tudom, olvasok. Írni körülbelül 8 éves koromban kezdtem. Azóta is írok, kisebb megszakításokkal. Egy ideje írok az anyasàgròl, szülőségről. Sokszor kacerkodtam a gondolattal, hogy gyerekeknek is írjak. 2022 év végén írtam meg az első mesémet, akkoriban találta...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!