A tanyasi világ

  • 2023.
    feb
  • 27

https://gabicsabi.hu
Hol is kezdjem mesémet? Talán az lesz a legjobb, ha a legelején. Volt egyszer egy nagyvárosi kisfiú, akinek nagypapája egy vidéki tanyán élt. Nevezzük Csibész Csabinak. Ez a kisfiú nagyon szeretett a tanyán lenni, mert rengeteg izgalmas dologgal találkozott ...

Kép forrása: freepik.com

Hol is kezdjem mesémet? Talán az lesz a legjobb, ha a legelején. Volt egyszer egy nagyvárosi kisfiú, akinek nagypapája egy vidéki tanyán élt. Nevezzük Csibész Csabinak. Ez a kisfiú nagyon szeretett a tanyán lenni, mert rengeteg izgalmas dologgal találkozott minden látogatásakor. Nem volt ez másként akkor sem, amiről én most mesélek nektek.

Egy meleg, napos reggelen Csibész Csabi felkelt, és úgy döntött felfedező útra indul, új dolgokat fog felkutatni az udvaron. Összeszedte kistáskájába a legfontosabb dolgokat, és legjobb barátjával, Dínó Danival útra kerekedett.

– Na, Dani, merre induljunk? – kérdezte.

– Menjünk az istállóba, látogassuk meg a lovacskát, Mollit! – jött rögtön a válasz.

Ott belefutottak valami újba, amivel eddig soha nem találkoztak.

– Te ki vagy? – hangzott a kérdés.

– Én a nyereg vagyok, amivel nagyapa megüli Mollit.

Csabi és Dani nagyon megörültek, bátorították a nyerget, hogy tartson velük. Immáron hárman folytatták útjukat a tyúkól felé. Csibész Csabi a felfedező, Dínó Dani a jóbarát és nyereg, akivel nagyapa megüli Mollit.

– No lám! Egy új lakó.

– Én Tóbiás vagyok. A kakas, aki reggelente kelti a nagyapádat. Hová igyekeztek?

– Mi épp felfedező utat tartunk a tanyán – válaszolt most Dani.

– Veletek tarthatok?

– Természetesen.

Így már négyen bandukoltak. Csibész Csabi a felfedező, Dínó Dani a jóbarát, nyereg, akivel nagyapa megüli Mollit és Tóbiás, a kakas, aki reggel kelti nagyapát. Útjuk a tehenekhez vezetett. Ott Szelma, akit már jól ismertek, bemutatta a csipet-csapatnak Marcit, a kis bocit. A kis boci is kíváncsi természet volt, ő is csatlakozott a kalandorokhoz. Így haladtak tovább, öten. Csibész Csabi a felfedező, Dínó Dani a jóbarát, nyereg, akivel nagyapa megüli Mollit, Tóbiás, a kakas, aki reggel kelti nagyapát és a kis boci, aki a réten legelészik. Következő állomásuk a malacok udvara volt. Hangos röfögéssel fogadták őket. Csibész Csabi egy új zsákot vett észre a kerítéshez támasztva.

– Hohó! Te ki vagy? – kérdezte.

– Én vagyok a táp, amivel a malacokat etetik. És ti kik vagytok?

– Mi felfedező csapat vagyunk a tanyán! Velünk tartasz?

– Még szép! Nem maradhatok ki!

Így lettek hirtelen hatan. Csibész Csabi a felfedező, Dínó Dani a jóbarát, nyereg, akivel nagyapa megüli Mollit, Tóbiás, a kakas, aki reggel kelti nagyapát, Marci a kis boci, aki a réten legelészik és a táp, amivel a malacokat etetik.

Ezt követően a sufniba mentek, ahol a szerszámokat tartotta nagyapa.

– Nézd csak Csabi, ki az ott a traktor mellett? – kiáltott fel Dínó Dani.

– Szervusztok, én az eke vagyok, akivel a földeket szántják fel.

– Nagyon örülünk, üdvözlünk a tanyán – hangzott a barátságos köszönés a 6 jóbaráttól.

Ekkor azonban Csabi hangos robajra lett figyelmes a pocakja irányából.

– Ne haragudjatok kedves barátaim, de mennem kell. Nagyon megéheztem, itt az ebéd ideje.

– Szívesen elkísérünk a házhoz.

És így már heten folytatták útjukat: Csibész Csabi a felfedező, Dínó Dani a jóbarát, nyereg, akivel nagyapa megüli Mollit, Tóbiás, a kakas, aki reggel kelti nagyapát, Marci a kis boci, aki a réten legelészik, táp, amivel a malacokat etetik és eke, akivel felszántják a földet. A házhoz érve nagyapa már várta őket a verandán.

– Milyen népes tömeg!

Csabi egyesével bemutatta új barátait, majd elbúcsúzott tőlük.

– Holnap újra találkozunk! Szervusztok!

Nagyapa és Csibész Csabi hatalmas lakomát csaptak bent, közben pedig egy új közös kalandot terveztek. Így végződött főhősünk felfedező túrája.

Szabó Hajni, Amatőr

Ezt a mesét írta: Szabó Hajni Amatőr

Egy önfejlesztő tanfolyam alkalmával jöttem rá, hogy a meseolvasás mellett, mekkora öröm számomra a meseírás is. Két múzsám és egyben elsődleges hallgatóságom a két kisfiam. Amikor a meséim születnek, elképzelem, ahogy mindkettő az ölembe kucorodik és hallgatják a történetet.

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!