Különleges képességek

  • 2023.
    feb
  • 27

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer 4 testvér, akik egymás szomszédjai voltak. Amit fontos tudnod róluk kedves mesehallgató, hogy mindenkinek volt egy különleges képessége.
Szemlélő Szabi volt, aki felismerte a tárgyak nagyságát és színét. Nózi N...

Kép forrása: freepik.com

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer 4 testvér, akik egymás szomszédjai voltak. Amit fontos tudnod róluk kedves mesehallgató, hogy mindenkinek volt egy különleges képessége.

Szemlélő Szabi volt, aki felismerte a tárgyak nagyságát és színét. Nózi Nóri a virágok és ételek illatát, Füli Fanni volt, aki felfigyelt minden apró zajra és neszre. Vezetőjük Csacsogó Csabi volt, aki mindazokat, amit a többiek felismertek, el tudta mondani másoknak.

Egy havas, téli napon úgy döntöttek megszervezik közös nyári kirándulásukat Kalandfalvára. Tudták, ott sok új élmény vár rájuk. Eljött a várva várt nap, útnak indultak.

Kalandfalva bejáratánál egy öregapóba botlottak. Az apó elmondta nekik, hogy csak akkor léphetnek be, ha teljesítik a 3 feladványt, amit ő ad nekik. Ahhoz, hogy a próbatételt meg tudják oldani, használniuk kell különleges képességeiket. Az öreg eléjük tett egy kosarat és megkérte őket, hogy húzzanak mindannyian belőle.

– Kedves testvérek! A feladat a következő: mondjátok meg, hogy mit húztatok, milyen a színe, illata és hangja, majd meséljétek el ezeket nekem.

Úgyis volt. A testvérek tudták, hogy a próbatételt csak együtt tudják megoldani. Összedugva kobakjukat tanakodtak, míg végül felszólalt Csacsogó Csabi.

– No, te apó! Itt vannak a megfejtések. Szemlélő Szabi egy piros, pöttyös labdát, Nózi Nóri egy mézédes illatú tulipánt, Füli Fanni pedig egy ciripelő tücsköt húzott a kosaradból.

Az öreg felhúzta szemöldökét meglepetten, hogy milyen ügyesen megoldották a rejtvényt.

– A megoldások helyesek! Irány Kalandfalva! – mondta az apó.

A testvérek nagy örömmel és lendülettel vágtak bele közös kalandjukba.

Rájöttetek már ki a 4 testvér? Kukkantsatok csak a tükörbe!

Szemlélő Szabi a 2 kis szemecskétek, a homlokotok alatt ücsörögnek. Vele látjátok szépséges játékaitokat. Nózi Nóri választja el szemeiteket egymástól, vele tudjátok a mezőn szaglászni a virágokat. Füli Fannival fejecskétek 2 oldalán ül, nélküle nem hallanátok a világ zajait. És végül, de nem utolsó sorban, Csacsogó Csabi a kis szájacskátok, akivel el tudjátok mondani mindazt, amit éreztek.

Szabó Hajni, Amatőr

Ezt a mesét írta: Szabó Hajni Amatőr

Egy önfejlesztő tanfolyam alkalmával jöttem rá, hogy a meseolvasás mellett, mekkora öröm számomra a meseírás is. Két múzsám és egyben elsődleges hallgatóságom a két kisfiam. Amikor a meséim születnek, elképzelem, ahogy mindkettő az ölembe kucorodik és hallgatják a történetet.

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!