A varázsceruza rejtélye Első rész


http://mocorgohaz.hu/

A varázsceruza rejtélye
Első rész
 
Hol volt hol nem volt, egyszer egy kis szoba. Ebben a kis szobában egy rajzlap, a lapon pedig egy rajz volt.
- Éljen! - kiáltották a lapon a rajzok.
Mert bíz a ceruza, amivel rajzolták őket egy varázsceruza volt. A raj...

Kép forrása: pixabay.com

A varázsceruza rejtélye

Első rész

 

Hol volt hol nem volt, egyszer egy kis szoba. Ebben a kis szobában egy rajzlap, a lapon pedig egy rajz volt.

- Éljen! - kiáltották a lapon a rajzok.

Mert bíz a ceruza, amivel rajzolták őket egy varázsceruza volt. A rajzon szereplő alakot Stickmannak hívták, aki pedig készítette Bob és Lola volt. A két gyerek gyakran beszélgetett a rajzaikkal.

Pár nappal később egy nagyon rossz dolog történt. Lola észrevette, hogy eltűntek a varázsceruzák. Szaladt, és elmesélte Bobnak, hogy nem találja sehol a ceruzákat. Ekkor a lámpa fénye pislákolni kezdett, majd elhalványult.

Bob felkiáltott: - Ne, ez a nap ceruza volt ezek szerint az is eltűnt! A jelek szerint már elég messze lehet.

- De vajon ki vitte el? És hogy keressük meg őket? - kérdezte Lola

Ekkor Bobnak eszébe jutott Stickman, a kis rajzfigura. Aki mivel rajz, képes a könyvekbe és lapokba átmászni és bele nézni a különböző mese világokba. A gyerekek megkérték Stickmant, hogy keresse meg és hozza vissza a varázsceruzákat.  

De mielőtt elindult, Lola figyelmeztette: - A könyvben jól vigyázz, mert a varász ceruzákkal át rajzolhatnak, vagy eltüntethetnek téged!

Stickman megígérte, hogy óvatos lesz és beugrott az asztalon lévő könyvbe.

- Na itt vagyok. - mondta magában. Jaj, hogy néz ki itt minden? - kiáltotta.

A lapon mindent lila trutyi borított. Semmi nem volt színes. A fák és a virágok sem örültek. Semmi fény nem volt. De egyszer csak valami történt, egy kis zajra lett figyelmes. Hátra fordult és egy ceruza volt mögötte a bokor alatt. Stickman nagyon megörült, hiszen megismerte a ceruzát, ez a virágzó növények ceruzája volt. Rögtön kezébe is vette, és elkezdte vele kiszínezni a fákat és virágokat.

- Jaj ne! - kiáltott Stickman.

Ahogy felnézett előtte egy lila mérgező tócsa állt. Elő vette a varázsceruzát és utat színezett a lila pocsolyába. Át is jutott baj nélkül. Ekkor meglátott egy mese falut, elindult arra, de egy nagy lila szörny jött ki a falu melletti szakadékból. Pont előtte állt meg. Mivel a szörny útját állta és  nem engedte tovább Stickman cselhez folyamodott és elővett ismét a varázsceruzáját. Észrevette, hogy két fa áll a szörny mellett, így azokat is gyorsan beszínezte. A lila szörny nem bírta elviselni a színes dolgokat, így hamarosan el is párolgott.

Stickman tovább indult a mesefalu felé. Útközben meglátott egy tudóst, akit Tudinak becéztek. Nagy bajban volt a tudós, mert az erdő elején,  négy nagy lila patkány vette körbe. Stickman ismét elővette a varázsceruzáját és kiszínezte vele a fákat. A lila szörnyhöz hasonlóan a patkányok sem bírták elviselni a színeket, így ők is elpárologtak.

-Ezer köszönönet- örvendezett a tudós. Stickman elmesélet a tudósnak mi járatban van, de csodák csodájára a tudós már tudta miért érkezett a mesefaluba. Útba is igazította Stickmant. Azt tanácsolata, hogy menjen arra, amerre a gazdát, cukrászt, és a horgászt találja.

Stickman elindult, de alig haladt egy keveset kiáltozásokra lett figyelmes.

Segítség! Segítség!- kiáltott a horgász, cukrász és a gazda.

Stickman a hangok irányába indult és azt látta, hogy a három ember három házát éppen körbe veszi a lila trutyi. Ők pedig nem tudnak onnan kijönni.  Gondolkodott, hogy mi tévő legyen, de ekkor a Guszti a  gazda oda kiáltott neki.

- Nézd, ott oldalt, mintha egy ceruza lenne! Stickman oldalra fordult és az egyik fa tövében meglátott egy másik varázsceruzát.

-Ó hiszen ez a víz ceruzája. -örvendezett Stickman. Így már két varázsceruzát vissza szerzett.

Mire észbe kapott a lila trutyi már teljesen körbe vette a három házat. Elővette gyorsan a virágzó növények ceruzáját, és ismét kiszínezte a ház mellett álló fát, amit a lila trutyi már elkezdett beborítani.  De jaj! Mi történt. A fa nem lett színes, hanem össze ment, és csupa zöld lett. Stickman tanácstalan volt, de Hori a horgász azt tanácsolat használja a víz ceruzáját.

Elővette a ceruzát és rajzolt vele egy nagy felhőt a kicsi fa fölé. Ekkor esni kezdett a fa felett.  A fa újra megnőtt, a lila trutyi lemosódott róla, így Stickman a másik ceruzával ki tudta színezni a fát, mire a trutyi rögtön el is párolgott. Ezzel kiszabadította Horit a horgászt, Cukit a cukrászt és Gusztit a gazdát. Mindannyian nagyon örültek és megköszönték Stickman segítségét.

A három megmentett ember azt tanácsolta, Stickman menjen tovább a könyvben a következő lapra, hátha megtalálja az elveszett varázsceruzák többi darabját is. Stickman megfogadta a tanácsot és tovább indult.

Rengeteg kérdés fogalmazódott meg benne, töprengett magában:

Vajon ki vihette el a ceruzákat?  Aki elvitte annak mi a szándéka a ceruzákkal? Vajon a következő lapon milyen furcsa dolgok várják őt?

De ez már a következő történet lesz, mivel ez a rész itt véget ért.

 

 

Eliza, amatőr gyermek meseíró

Ezt a mesét írta: Eliza amatőr gyermek meseíró

Sziasztok! Boros Eliza vagyok 12 éves. Nagyon szeretem a meséket rengeteget olvasok, sokat járok könyvtárba is. Mióta írni tudok magam is írok meséket kisebb verseket.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!