Anyáknapi ünnep


https://webshop.meskete.hu

Minden évben egyszer van egy olyan nap ami az anyukákról szól. A gyerekek ilyenkor készülnek valamilyen meglepetéssel is.
A mókuska csoportban az ovódában már javában tartottak az előkészületek és gyakorlások. Ilyenkor a gyerekek szépen felöltöztek ünnep...

Kép forrása: Pixabay.com

Minden évben egyszer van egy olyan nap ami az anyukákról szól. A gyerekek ilyenkor készülnek valamilyen meglepetéssel is.

A mókuska csoportban az ovódában már javában tartottak az előkészületek és gyakorlások. Ilyenkor a gyerekek szépen felöltöztek ünneplő ruhába. Az előző napokban elkészítették az ajándékokat is az anyukáknak, nagymamáknak. 

- M az az anyáknapja?- szaladt oda Mia az ovónéniéhez.

-Tudod ilyenkor az anyaságról emlékezünk meg és megünnepeljük az anyukákat. Nálunk május első vasárnapján tartjuk.- hangzott a válasz Ibolya ovónénitől.

Mia nagy érdeklődéssel hallgatta az ovónéni mondandóját. Majd fogta magát és elszaladt játszani.

Az órák gyorsan repültek. Eljött a délután és az anyukák, nagymamák elfoglalták helyeiket. A gyerekek szép ünneplő ruháilban bevonultak és a műsor elkezdődött. Először verset mondtak majd énekeltek. A fiúk és a lányok táncos műsort is előadtak. Szemükkel anyukájukat kutatták és nagyot mosolyogtak. Megszólalt egy mindenki által ismert ének, az orgona ága. A gyerekek oda szaladtak a mamákhoz és anyukákhoz, hogy átadják ajándékukat. Igazán megható pillanatok voltak ezek. Mia átnyújtott anyukájának egy szál virágot és egy papirból készített szivecskés képet.

-Boldog Anyák napját! Nagyon szeretlek!

-Én is nagyon szeretlek kincsem.

Majd Mia megölelte édesanyját. Ilyenkor a szív csordultig tele lesz szeretettel és büszkessèggel. Bár anyának lenni nem mindig könnyű feladat, de mégis a legszebb dolog és pillanat ami csak adhat.

Mariannka, Amatőr író

Ezt a mesét írta: Mariannka Amatőr író

Sziasztok! Mindig is érdekelt a vers és mese írás. Diák koromban gyakran írtam verseket. Most, hogy van 2 imádnivaló gyerkőcöm szeretnék mese írással is foglalkozni. Fogadjátok sok szeretettel amatőr írásaimat.


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!