Csillagvarázs - A Boldogság kék madara 2


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Alex és Alexa története - Találkozás a földi síkon és a búcsú
Eljön a másnap reggel nagy nap ez mindkettőjük életében.  Alex 2. életének első napja és Alexa életében pedig a beteljesült álmának első napja. Szikrázóan süt a nap, énekelnek a kékszínbe...

Kép forrása: pixabay.com

Alex és Alexa története - Találkozás a földi síkon és a búcsú

Eljön a másnap reggel nagy nap ez mindkettőjük életében.  Alex 2. életének első napja és Alexa életében pedig a beteljesült álmának első napja. Szikrázóan süt a nap, énekelnek a kékszínben pompázó madarak, Alex gyalogosan nekiindul az útjára. Párizs belvárosában tesz sétát, nézi a kirakatokat minden színt élesebbnek lát, úgy érzi magát, mint a hamvaiból feltámadt Főnix madár teljesen újjászületett.  Előtte felrepül egy szép pillangó, intuíciójára hallgatva követni kezdi, vajon merre száll. A hernyóból lett gyönyörű pillangó épp egy foto üzlet előtt pihenteti szárnyait. Alex tekintete a kirakatra szegeződik és megpillant egy fényképezőgépet, ahogy a fénysugár megcsillan a foto masinán, káprázatos látványt nyújt. Megmagyarázhatatlan késztetést érez, hogy megörökítse e pillanatot, azonban eszébe jut, nincs is fényképezője. Elmosolyodik, hiszen ez az üzlet épp ezt árul. Köszönetét fejezi ki a kis pillangónak, hogy ide vezette és belép a bolt ajtaján.

Az eladó készségesen kiszolgálja, a kirakatba lévő fényképezőgép boldog tulajdonosa lett. Meglepődik magán, hogy milyen jó érzés tölti el, ilyet eddig csak akkor érzett, mikor beszállt a kocsijába, és a vezetés élménye magával ragadta. Most, hogy ilyen élesen ragyogónak látja a színeket, amit eddig észre sem vett, úgy gondolja a fotózás egy olyan hobby lehet a számára, ami feltölti energiával. Megörökíteni képkockákon az eseményeket, ezáltal emlékeket gyűjteni fantasztikus, ahogy belegondol, elhatározza, hogy ezután ezzel fog foglalkozni.

A kis pillangó még mindig ott van, szárnyait repteti, kattog a gép foto sorozat készül róla. Ez az első képe ó mily csodás, hogy arról készül, aminek köszönheti új foglalkozását. Visszamegy az üzletbe, hogy előhívassa élete első fotózásának gyümölcsét. Az eladó ismét készségesen a rendelkezésére áll előhívja a képeket. Megnézi tüzetesen, aztán azt kérdezi Alextől. Ön egy fotóművész? Ezek a képek annyira fantasztikusak, kiállításra valók. Van több képsorozata különböző témákban? Ha igen, akkor itt az utca végén épp ma nyílt egy képgaléria, ahol szívesen fogadják a tehetségeket, és segítenek, hogy mások is megismerjék. Az Ön helyébe tennék, egy próbát nézzen be. A tulajdonos hölgy nagyon kedves, és szeretetre méltó mindig nagyon örül, ha új tehetségeket tud szárnyai alá venni.  Köszönöm a kedves útbaigazítást. Alex elköszön az eladó hölgytől, aki felcsigázta kíváncsiságát és elindul abba az irányba, ahol választ kap a fejébe kavargó kérdéseire.

Eközben Alexa épp a táblát teszi ki a kirakatba, amit ihlettel teli pillanataiban alkotott. Kilép a galéria ajtaján, hogy kívülről is megcsodálja a gyógyító szavak mágikus varázsát. Az a szép kis tarka pillangó rászáll a nő kezére, épp ebben a pillanatban érkezik meg Alex. Csodálkozva felkiált, hiszen ezt a kis pillangót én ismerem, nemrég volt hozzá szerencsém neki köszönhetem, hogy épp itt vagyok most. Előkapja fényképezőgépét és lefotózza Alexa kezén lévő pillangót. A nő meglepődve veszi tudomásul, épp most készült fotó róla az engedélye nélkül. Még ha csak a kezét fotózták is le, akkor is. Hirtelen mosoly fut át az arcán, mert a kis huncut pillangó épp Alex kezén landol. Mivel a fotózás az ő szenvedélye is, ezért a masinája nélkül ki sem lép az utcára, a pillanat oly hamar elillan. Szóval, hogy ez a pillanat megmaradjon, most ő veszi elő a gépét és lefényképezi Alex kezét. Ekkor Alex lepődik meg, de már mosolyog is, ezután mindketten nevetésbe törnek ki. A pillangó, mint aki jól végezte dolgát elszáll, fel-fel a magasba. Egy ideig követik tekintetükkel, aztán eltűnik az égen.

Az előbb említette, hogy ismeri ezt a kis pillangót? Ekkor a férfi elmeséli, hogy vezette ide ez a kis lepke. Könnyen kideríthetjük, hogy ez valóban az Ön lepkéje e. Előhívom az Én lepkémről készült képeket, és akkor fény derül a titokra, hiszen nincs két egyforma pillangó. A Teremtő úgy alkotta meg ezeket a szépséges pillangókat, hogy különbözőek. Ekkor Alex előveszi a fotóit és Alexa fotói mellé teszi. Ez aztán a véletlen, ezt az egybeesést szinte hihetetlen, mint tudjuk nincsenek véletlenek, mindennek oka van, csak mi földi halandók nem látjuk előre az összefüggéseket. Erre mindketten mosolyognak.

Bemutatkoznék, mondja Alexa és kezét nyújtja Alex felé. Egymás tekintetének varázsában elveszve a pillanatban Alexa szíve egyre hevesebben ver. Egy olyan mély szeretetérzést érez Alex iránt, hogy maga is meglepődik ezen. Furcsa megmagyarázhatatlan érzés keríti hatalmába, olyan mintha már érezte volna valahol ezt a mély lelki szeretetet, talán előző életében kutakodik tudatalattijába, de nincs válasz. A napsugár épp a nőre süt ragyogó fehér fénybe öltöztetve. Lélegzetelállítóan Gyönyörű látványt nyújt Alex szemében, mint egy angyal. Hirtelen elengedi a férfi kezét.

Tudod még mit vettem észre a képeken Alex? Mivel médium és léleklátó vagyok, lehet számodra hihetetlenül fog hangzani. Nem fog mondja magabiztosan a férfi, ha te mondod, akkor biztos úgy is van. Szóval a pillangó egy kis tündér volt és mielőtt elszállt volna ránk kacsintott. Ezeken a fotókon látható, rámutat a nő az egyik képre. Az érintés mágikus varázsa, mint valami láthatatlan erő odavonzza a férfi kezét. Mindketten összerezzennek, mikor a kis csengő a galéria ajtaján csilingelő hangba kezd, belép rajta egy fehér szakállú öregúr.

Az öregúr elnézést kér, hogy megzavarja ezt a romantikusan idilli pillanatokat. Ez az ember olyan ismerős súgja Alexa Alexnek, nekem is mondja halkan a férfi. Nos, ha mi még most ismertük meg egymást, akkor vajon honnan ismerős? Ez rejtély. A választ nem is sejtik, minden a maga idejében derül ki. Szeretném előhívatni ezeket a fotókat. Természetesen, mondja mosolyogva Alexa, foglaljon helyet, nemsokára elkészül. A fehérszakállas mosolygós öregúrból csak úgy árad a szeretetenergia, derű, és a nyugalom. Alex úgy érzi, őszintén megnyílhat előtte. Beszél az Alexa iránti érzéseiről, a fotózás iránti szenvedélyéről, az apró kis csodákról, amelyeket átélt a nap folyamán. Jól eső érzéssel a szívében osztja meg az úrral, hogy egész életében nem volt ilyen boldog, mint most.

Az öregúr mosolyogva hallgatja a férfi szavait és csak annyit mond, ez még csak a kezdet a boldogság előszobája, ami nem a külső körülményeken múlik, hanem egy tudatos döntésen. A boldog, örömteli gondolatok még több hasonló rezgésszintű gondolatokat vonzanak. A boldogság döntés kérdése, ha belül a lelkedben süt a nap, nem számít, hogy kint esik.

Mindeközben Alexa előhívja a képeket és megdöbbenten veszi észre, hogy ez a fotó róla és Alex-ről készült. Fotós szemmel nézve csodásan sikerült. Azok a varázslatos pillanatok a férfi társaságában, csak úgy szikrázott köztük a levegő. Az a sugárzó földöntúli szeretetenergia, amit akkor együtt átéltek, és ez mind átjön. Alex auráját is látja, de hiszen Ő volt az, akivel kapcsolódott a mennyben és ezeket a csodásan szép pillanatokat kapta lencsevégre az úr. Ez a kép egy varázslat egy földöntúli csoda. Kavarognak benne az érzések, egyszerre szomorú és boldog. A meghatottságtól hullik a könnye, mint a záporeső.

Kilépve az ajtón a két férfi közötti bensőséges párbeszédet látva úgy gondolja, nem zavarja meg a beszélgetést. Már-már visszalépne az ajtón, ekkor Alex szomorúan megkérdezi, mi történt miért sírsz? Nézd meg a fotókat, Alex kezébe veszi a képeket aztán mindketten kérdőn néznek az öregúrra. A kirakaton keresztül láttam milyen gyönyörű pár elővettem a gépemet, hogy ha már ezt az idilli pillanatot megzavartam, akkor megmaradjon, ne illanjon el a pillanatvarázsa. Elnézést, hogy az engedélyük nélkül fotóztam, de Önök, mint szenvedélyes fotóművészek igazán megérthetik és tudom, hogy megértik. Alex ismét ránéz a képre az a fehér ragyogó fény Alexa körül, mintha már látta, érezte volna, ekkor bevillan tudatalattijából a mennyben töltött idő. Rápillant a nőre, hát Te voltál az az Angyal és Te Alex pedig az a férfi, aki kapott egy második esélyt az életre.

Igen. - Válaszol a fehérszakállas öregúr, ez így van. Látom mindkettőtök auráját és azt a láthatatlan ezüstszálat, ami összeköt benneteket. Örülök, hogy egymásra találtatok. Itt hagyom ezt a képet örök emlékbe nektek, az alábbi 2képaláírással. „Mindig azt keresd, ami jót tesz a lelkednek.”Mindenki életében eljön a mágikus pillanat, csak ablakot kell nyitni rá.” Köszönjük. Alex kissé sokkot kap a történtektől, Alexa a könnyeivel küszködik. A férfi hirtelen elbúcsúzik, viszont megígéri, hogy holnap jelentkezik, de most mennie kell. Az öregúr hol van? A történések közepette észre sem vettük mikor ment el még a kis csengő sem jelezte távozását. Szerintem ez is egy csoda a mai nap tele volt csodákkal legyünk hálásak érte mondja Alexa, miközben elköszön. Akkor holnap várlak Alex. Szép álmokat. Neked is Alexa. A kis csengő csilingelve jelezte, ahogy a férfi kilépett az ajtón. Hátranéz és mosolyogva integet a nő viszonozza. Alexa tekintetével még követi a távolodó Alexet, mígnem sziluettje egyre halványabb és végül eltűnik a horizonton.

Két csodálatos lélek, akiket a véletlen összjátéka egymás mellé sodort pusztán azzal, hogy egymásra gondolnak mérhetetlen sok energiát tudnak adni a másiknak. Ez a szavak nélküli kommunikáció a szeretet hullámhosszán. Alexa az éjszaka csendjében elkészíti a pillangó foto sorozathoz a kép leírást az a szeretetenergia, amit érez, segít abban, hogy ihlettel telített pillanatok varázsában alkosson, bízva benne, hogy felderítik Alex érzéseit. További kép aláírásokat is készít, Alex energiái által teljesen feltöltődve veti papírra gondolatait. – „Egy kis megerősítés pozitív gondolatokkal fűszerezve mindig jól jön.” – „Az ajándékozáshoz nem kell mindig alkalom, a Szeretet csodája a szívünkbe bármelyik pillanatban otthonra találhat.” – „Az élet szép minden nap ajándék, légy boldog minden ok nélkül, mert ha az ok elmúlik, akkor az öröm elpárolog.”

Elérkezik, a másnap reggel Alex megjelenik a „Csillagok a Holdfényben” képgaléria előtt ez a név nagyon költői. Benyit az ajtón a kis csengő csilingelve köszönti. Alexa már várta. Sok szeretettel üdvözöllek megalkottam a kép aláírást a fotóidhoz, remélem jól eső érzéssel töltik el a szíved. Bízok benned Alexa, láttam a táblát a kirakatban, aki ilyen szívhez szólóan tud írni, annak a kezét bizonyosan az Angyalok vezetik. Az éjszaka sokat gondoltam rád és a történtekre, elnézésedet kérem, hogy oly hirtelen távoztam. Semmi gond, megértelek Alex, akkor a gondolataink a szeretet hullámhosszán találkoztak, hiszen ugyanazon a rezgésszinten vagyunk, ez nem is lehetne másképp.

A férfi meghatódva olvassa a képaláírást. „ A benned lévő ezer féle színben pompázó csoda elementáris kifejeződése a fotóidból áradó szépség, oly csodás harmóniába ötvözi a kitűnő ötlettől vezérelt zenei aláfestést, hogy fotókompozícióidat, ezáltal egyedivé varázsolva, az általad képviselt művészet fogalmát átértékelve, olyan új dimenziókat nyit meg a fotózás palettáján, amelyre méltóan lehetsz büszke. A zenei aláfestésed energiával, szenvedéllyel telített, ami a mély szép érzéseid által a tündöklő lelked ragyogásaként kel életre és a szemet gyönyörködtető képeid varázsában születik újjá, az eredmény önmagáért beszél, lenyűgöző dinamikus látványa igazán magával ragadó. A szeretet hullámhosszán mindenkit megérint az a fotóművészet, amit képviselsz. Van benned valami csodálatos, és ha valami csodálatos, akkor azt nem lehet megmagyarázni. Mert a szavak, csak szavak, és ami nagyszerű az túl van a nyelven. Köszönöm a páratlan tehetséged általi csodaszép pillanatokat. Őszinte tiszta szívemből jövő végtelen szeretettel kívánom Neked Alex, hogy realizálódjék életedben az az álom, amire lelked legmélyén vágysz, mert megérdemled. Isten áldása kísérjen utadon.”

Alexa töri meg a csendet, találtál dalt zenei aláfestésnek. Igen- Ez a dal kézen fog és hozzád vezet. „Rekviem egy álomért” a címe hallgasd meg Alexa. Mindig jusson eszedbe, hogy valaki azért Boldog, mert Te létezel. Ez gyönyörű zene köszönöm Alex. Képzeld el, hogy a képaláírásomnak is ez a címe, ezt nem említettem neked, de a papíron láthatod.

Ez egyszerűen hihetetlen és egyben csodálatos mondja a férfi és köszönetét egy ölelésben fejezi ki. Ebben az ölelésben minden benne van, egymás érzései, és minden, ami gyönyörű. Elveszve egymás mosolyában, nemcsak a test, hanem a lélek is egymáshoz simul. E mély találkozás során két lélekdallam összeér, ami felerősíti egymás szerelemfényét, és szívük dobbanása földöntúli szeretetérzésben születik újjá. A mágikus pillanat varázsában feloldódva, megtapasztalják az IGAZI BOLDOGSÁGOT.

Alex hirtelen kibújik az ölelésből szomorúan néz Alexára. Mi történt Alex? Holnap elutazom egy világkörüli utazásra és nem tudom, mikor jövök vissza. Ez az utolsó esténk. Alexának könnyek gyúlnak a szemében a férfi is könnyeivel küszködik, de visszatérek hozzád és elmesélem miért mentem el, amit most még nem tehetek meg. Te mondtad Alexa nemrég, nem is lehetne másképp, hisz egy láthatatlan ezüst szállal össze vagyunk kötve. Az igaz szerelmünkbe varázslatos erő rejlik, hálásan köszönöm neked ezt a csodát, hogy emlékeztetsz lelkem ragyogására, ami örökké a szívemben él tovább. 

  

Szolnoki Eszter, amatőr író

Ezt a mesét írta: Szolnoki Eszter amatőr író

Üdvözöllek! Az írás és a videó alkotás, olyan érzéseket kelt bennem, mint a legmámorítóbb szerelem, s ekkor nem létezik számomra sem tér, sem idő. Mindig szerettem a meséket, mikor megszületett a kislányom Angyalka, akit nem a Jézuska hozott, hanem a tavasz első napsugara megírtam életem első meséjét. Ő örömtől sugárzó arccal csodálkozva hallgatta, kedves mosolya köszönetajándékként, aranyozta be a napomat. A szeretet cso...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!