Csillagvarázs - A Boldogság kék madara 4


http://mocorgohaz.hu/

 
Alex és Alexa története - Újra találkozás a földi síkon
Egy évvel később életük legfontosabb napja igazán emlékezetes lesz mindkettőjük számára, mert minden, ami gyönyörű és igaz, meglepetésként érkezik. Ez a kivételes pillanat, azonban kitörölhetetlenül ...

Kép forrása: pixabay.com

 

Alex és Alexa története - Újra találkozás a földi síkon

Egy évvel később életük legfontosabb napja igazán emlékezetes lesz mindkettőjük számára, mert minden, ami gyönyörű és igaz, meglepetésként érkezik. Ez a kivételes pillanat, azonban kitörölhetetlenül megmarad, s az ilyen emlék örökké elkísér.

Szikrázó napsütésben landol Párizs legforgalmasabb repülőterén Alex gépe világkörüli útja ezzel véget ért. Alex taxit rendel és Alexa galériájának a címét adja meg úti célul. A taxis úgy gondolja, hogy fontos utasának pontosan megérkeznie, ezért úgy dönt, a legrövidebb útvonalat választja. A férfi elmerengve néz ki a kocsi ablakán. Ragyogóan süt a nap, csivitelnek a madarak, a kis tarka pillangók virágról virágra szállnak az ismerős tájak látványa és a szívéből feltörő emlékek jó érzéssel töltik el. Boldog, hogy újra itt van. Hisz Párizs a szerelmesek városa és neki megadatott, hogy rátaláljon párjára, akivel szívében-lelkében egy, ezért örökké hálás a teremtőnek.

A taxis töri meg a csendet, a társalgás az utassal számára munkaköri kötelesség, természetesen csak akkor, ha az utas is partner ebben. Csillagok a Holdfényben galéria olyan ismerős nekem, nagyon sok embert vittem oda és hoztam el. Szomorú arccal érkeztek és örömteli arccal távoztak. A taxizás mellett a költészet az, ami kitölti napjaim. Alexa a galéria tulajdonosa jó ismerősöm és hálás vagyok neki, mert mikor a szerelmem, a múzsám elhagyott Ő segített a gyógyító szavaival. Azóta a szerelmi költészet terén megcéloztam a csillagokat, oly magasröptű sorokat vetek a papírra, hogy a szerelmem visszatért hozzám. Azóta az utasaimat, akik oda mennek, kedvezményesen viszem el. Ön is hasonló céllal jött, mint a többiek?

Igen és Nem. Ezt hogy értsem, kérdezi a taxis. Ekkor Alex elmondja, hogy Alexa az Ő szerelme és egy év után most találkoznak először. Meglepetésként érkezik. A taxis örömteli arccal fordul Alexhez. Ez Csodálatos, akkor Önnek nem a kedvezményes tarifa jár, hanem az ajándék fuvar. Válasszon máskor is, ha erre jár. Köszönöm, mondja Alex. Én Köszönöm, hogy az utasom volt, legyen szerencsénk máskor is.

Alex ebben a pillanatban érkezett meg a galériához, amin egy tábla volt kifüggesztve, hogy zárva. Leül a kávézó teraszára a pincértől érdeklődik, hogy miért van zárva a galéria. Fogalmam sincs róla, hogy miért nincs nyitva, válaszol a pincér, miközben kihozza Alexnek a kávét. Amióta megnyílt a galéria, több vendég fordul meg a kávézómban, aminek nagyon örülök, ezért hálám jeléül Alexa minden nap vendégem a kávéra. Úgy gondolom, Ön nem azért keresi, mint a többi válságban lévő művész?

Igen, az hogy itt vagyok az meglepetés lesz Alexának. Alex élvezi a kávé ízét, közben eltűnődik azon, vajon kedvese itt lesz-e? Van benne valami végtelenül Gyönyörű, ami kiegészít, Erőt, ihletet ad és arra inspirál, hogy örömteli pillanatokat szerezzek Neki. Vörös hajával és smaragd zöld szemével teljesen elkápráztat. Lelki szépségének megannyi bája oly ragyogást kölcsönöz a testének, amit még a szem a lélek tükre sem írhat felül, hiszen a lelkek határozzák meg a kapcsolatot a test csak a kifejezés eszköze.

Alexa a távolból megpillantja Alexet érezte, hogy itt lesz, viszont a meglepetéserejével hat rá a viszontlátás élménye. Hosszú barna haja és kék szeme igazán vonzó férfivá teszi, ahogy a kávéscsészét szertartásszerűen az ajkához emeli, érzéki mámorban fürdeti a testét. Vágyik a csókjára, a sejtelmesen gyönyörű érintésére, amitől lelke mennybe száll. Megtörik a varázs, az ébren álmodozás közepette, ami a legszebb dallam a lelkének a férfi hangja ébreszti fel.

A férfi és nő összetalálkoznak a holdfényben, a tekintetük egymásba fúródik. Egy egyszerű, de mégis mély találkozás során elmerülve egymásba bontják ki szeretetbe csomagolt meglepetés ajándékuk bűvös szalagjait, amit a mágikus szavak rejtenek. Lélekölelésük többet mond minden szónál, szívük egyszerre dobban és a csend beszél tovább.

Minden pillanat Veled maga a Csoda, súgja Alexa. Szeretlek Téged mindennél jobban. Csodálatos érzés hallani a hangod, valóban a legszebb dallam a lelkemnek. Annyira Boldoggá tesz, minden egyes gondolatod, ami szavakba öntve elhagyja ajkaid.

Alex halkan válaszol. Szeretném, ha igazán Boldog lennél Alexa. Semmire nem vágyom jobban, mint Téged Boldoggá tenni kedvesem. Érezni örökkön örökké, azt a mennyei erejű energiát, amit nem érezhetünk senki más által. A lelkem legmélyén mindig is reméltem, hogy eljön a pillanat, amikor érzésvilágomat megoszthatom.

Alexa folytatja. Minden emberi kapcsolat alapja a kommunikáció, egy olyan fokú beszélgetés, amelyet a hasonló érdeklődési kör, az egymást tiszteletén, megértésén alapuló lélekemelő beszélgetés a szeretet hullámhosszán, tesz azzá, ami által a beszélgetés végén örömteli pillanatokban lehet részünk. Ismered azt a mondást? Meghívlak egy kávéra, ahol nem a kávézás a lényeg, az csak ürügy egy jó beszélgetésre. Aki ott ül velem szemben Ő a fontos, a beszélgetés vele a csodálatos lénye, és búcsúzáskor már várod az örömteli viszontlátást. Ritka pillanat az életben az, amikor rátalálunk valakire, akivel átélhetjük az Igazi kommunikáció csodáját.

A pincér, ahogy megpillantja Alexát, már hozza is a kávéját. Ajándékkávé a szerelmes párnak, nemsokára előtűnik a telehold a Találka a Holdfényben kávézó fölött. Ez a nyár legrövidebb és egyben legvarázslatosabb éjszakája. Ezen az apró csodákkal fűszerezett éjjelen bármi megtörténhet.

Alex és Alexa története - Két ikerlélek pár egymásra talál

Alexa édesanyja a kávézó hátsó bejáratához megy és belép rajta. Ad a pincérnek egy lemezt, amin Alexa és Alex közös dala van a Rekviem egy álomért. Elmeséli röviden a szerelmesek történetét a pincér segítőkésznek bizonyul és a csók háttérzenéjének elindítja majd megfelelő időben a zenét. A telehold ezüstösen ragyog az égen.

Alex szívem minden szeretetével kifejezetten a találkozásunkra írtam a Holdfény Találka versem. „A találkozás csókjának ragyogása festi meg a sejtelmes éjszakai tájat. Még a hold is elsápad a szivárvány minden színében pompázó fényesség láttán. E találkozás meg van írva a csillagokban, melyek gyémántként tündökölnek az égbolton.”

Gyönyörű vers súgja Alexa fülébe Alex, miközben ajkuk egy csókban összeforr és átélik a csók misztériumának minden aspektusát. Aztán hirtelen egyszerre hallják a háttérben közös dalukat. Ez a zene oly szívhez szóló, bevilágítja lelkük minden régióját. Első gondolatuk az, ez csak véletlen lehet, viszont mindketten tudják, hogy véletlenek nincsenek. Alexa mintha a nevét hallotta volna az édesanyja szólította, azt gondolja a képzelete játszik vele. Viszont amikor Alex is megerősíti, hogy ő is hallja mindketten a hang irányába néznek. Alexa édesanyja áll előttük.

Hogy kerülsz ide Anya? Kérdezi Alexa. Apád tájékoztatott, hogy itt lesztek, gondoltam személyesen is megismerem azt a férfit, akibe a lányom szerelmes. Ő hol van, kérdezi Alex, erre a Boldogság kék madara Alexa édesanyjának a vállára száll. Itt van apám, a lelke beleszállt a madárba, viszont nem láthatja, bárki csak az előtt jelenik meg, aki tiszta lélek.

A madár ekkor átváltozik és most már Alex is látja, és felismeri kedvenc tanárát Alexa édesapjában. Alexa bemutatja a szüleit Alexnek. Édesanyja elmeséli, hogy ők is ikerlelkek az apjával nálunk ez családi vonás és öröklődik, többet látunk, mint más földi halandók.

Az újságíró a kávézó szélén elbújva figyeli az eseményeket. Rajta kívül nincs senki a teraszon. Előveszi fényképezőgépét és több kattogtatással fotókat készít a történésekről. Alexa és a családja a zajra lesznek figyelmesek, azt hitték senki nincs itt a közelben. Az újságíró bemutatkozik és megmutatja a képeket, ahol Alexa édesapja is teljes emberi valójában szerepel. Ez hogy lehet? Kérdezik szinte egyszerre, hisz csak az láthatja, aki tiszta lélek. 

Varázslat, mondja az újságíró, miközben mosolyogva változik át a fehérszakállú öregúrrá és átadja a fotót örökemlékül, aztán eltűnik. Alex tudom már honnan ismerős a fehérszakállú öregúr, Ő a Teremtő. A közös küldetésünk, hogy szolgáljuk az emberiséget, Isten személyes segítsége nélkül nem a maga idejében valósulna meg. Akkor mondhatjuk azt Alexa, hogy az egész mindenség összefogott, hogy elérjek hozzád.

Alexa édesapja azonban nemcsak a fotón szerepel, hanem ott áll az egész család előtt teljes életnagyságban. Alexa édesanyja miközben átöleli rég nem látott szerelmét a fülébe súgja. Szeretni és szeretve lenni mindörökké csak ez számít. Szeresd ki, téged szeret, s Boldog leszel. Az Ikerláng ajándék, ami az ég kegyéből áramlik ránk. Legyünk hálásak a Teremtőnek ezért, éljünk hálatelten a pillanatban.

Alex és Alexa története - Ami, a csillagokba van írva, az mind megtörténik - Hazatérsz

Alex megfordítja a képet, amit a riporterből lett fehérszakállú öregúr itt hagyott. A telehold ezüstös fényének ragyogása megvilágítja a képen lévő apró betűket és az éj sötétjében az égre vetíti. A teremtő általi gondolatokat ezen az apró csodákkal fűszerezett nyári éjjelen mindenki láthatja, aki feltekint a csillagos égboltra.

„LÉLEK ÉBRESZTŐ GONDOLATOK - Az Univerzum üzenetét küldöm Neked, Te vagy a szeretet küldötte, találd meg önmagad végre. Életed minden egyes pillanata csodálatos események, történések sorozata. Ébredj fel, lásd a Csodát! Élj úgy, hogy semmit se bánj! Fényesen csillogó könnycsepp a szemedben megnyitja lelked kapuját. Varázslatos pillanat az, amikor a lelki szépséged feltárja önmagát. Hallgass a fényre, s engedd, hogy az Igaz szeretet örökre otthonra találjon a szívedben! Végtelen téren és időn át a felébredt lelked ragyogása ünneppé varázsolja az emberiség minden egyes napját. Lámpásként tündökölsz az éjszaka égboltján még a hold is elsápad tündöklő fényed láttán. Lelked sugara fáklyaként mutatja a Föld jobb sorsát az eltévedt, fáradt lelkek tőled várják a megváltást.
Ragyogj hát Te drága lélek, mártózz meg a fényben végre. Tanulj a múltból és engedd el mindörökre. Itt és Most, találjon rád a pillanatvarázsa, a lelked találja meg a békét általa. A lélek rejtelmeit kutatod és fürkészed? A bölcs gondolatok ereje Isten emberének is a segítségére siet. A szemedbe könnyek gyúlnak újra és újra, úgy látom Drága Barátom. Tudd, azonban, hogy nem vagy egyedül ezen a kerek világon.
A Barátság szív fénye mindig átölel, erőt, hitet, reményt ad, mikor a szeretet ösvényén találkozik két csodálatos pillanat. Éld át e mágikus pillanatok varázsát, ez a gyógyír a megsebzett lelkednek most már. S, amikor a lelked mosolyra fakad, a szeretet újra szárnyra kap. Az örökkévalóság üzenete, egyetlen egy szó Világbéke.
Te vagy a szeretet küldötte a fény harcosa, ébredj fel végre. Ez a küldetésed az unokáid öröksége, ne gyötörjenek, tovább a kétségek.
Teremtsd meg fénylő szeretettel a belső békédet.”  

Ez csodálatos üzenet – mondja Alex. Úgy megörökíteném ezeket a pillanatokat. Gondolom mindannyian egyet értünk. Ebben a pillanatban ott terem a kávézó pincére egy fényképezőgéppel a kezében – mindent a kedves vendégért, már kész is a fotósorozat utolsó képe. Hogy-hogy az utolsó, hisz csak egy képet készített rólunk vagy talán mégsem? – A teremtő kezét látom a dologban - mondja mosolyogva Alexa. Minden pillanatot lefotóztam mondja a pincér - miközben átadja a filmtekercset a még mindig csodálkozó Alexának. A galériájában kiállíthatja az előhívott képeket, engedje meg nekem, hogy javaslatot tegyek arra, hogy mi legyen a képaláírás. A Boldogság Kék Madara – erre mindenkiből kitört a nevetés. Miért ez legyen a címe? - kérdezi Alex. Ne is válaszoljon a fehérszakállú öregúr súgta meg Önnek, igaz? – Igen, az öregúr mondta, miután a kezembe nyomta a fotómasinát, amin egy igazán figyelemre méltó gondolatsor rajzolódik ki.

 

Az Univerzum Csodái Mindenki Előtt Megnyílnak, Aki Elég Nyitott A Befogadására.    

 

 

 

 

Szolnoki Eszter, amatőr író

Ezt a mesét írta: Szolnoki Eszter amatőr író

Üdvözöllek! Az írás és a videó alkotás, olyan érzéseket kelt bennem, mint a legmámorítóbb szerelem, s ekkor nem létezik számomra sem tér, sem idő. Mindig szerettem a meséket, mikor megszületett a kislányom Angyalka, akit nem a Jézuska hozott, hanem a tavasz első napsugara megírtam életem első meséjét. Ő örömtől sugárzó arccal csodálkozva hallgatta, kedves mosolya köszönetajándékként, aranyozta be a napomat. A szeretet cso...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!