Barion Pixel

CSODACIPŐ


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2023.
    feb
  • 23

 
A cipőről, amelyikről a mesém szól, egy véletlen esemény folytán bizonyosodott be, hogy „csodacipő”. Érezte, tudta magáról, hogy ő más, mint a többi cipő, más, mint a párja, neki vannak különleges tulajdonságai. Szerette volna érzéseit megosztani vala...

Kép forrása: Horváth Líviusz, 10 éves

 

A cipőről, amelyikről a mesém szól, egy véletlen esemény folytán bizonyosodott be, hogy „csodacipő”. Érezte, tudta magáról, hogy ő más, mint a többi cipő, más, mint a párja, neki vannak különleges tulajdonságai. Szerette volna érzéseit megosztani valakivel, de Jobb, a párja, innen már tudjátok, hogy az ő neve Bal, nem volt társa ebben. Sokat vitatkoztak, néha, az orrukat elfordítva, órákig nem szóltak egymáshoz.

Hiába duzzogsz! – mondta a társa – úgy sem hiszem el, amit mondasz! Jobb, ha elfogadod, hogy én vagyok a Jobb, te pedig a Bal, tehát én vagyok a jobb! Érted, ugye? Ha, ha, ha… jobb, nagyon jó! Jobb!

Napsütötte téli délelőtt történt. Bal cipőfűzője elszakadt. Pedig nagy nap volt a mai! A negyedik osztály korcsolyázni ment, de cipőfűző nélkül, kis gazdája nem tarthatott velük. Bal, hiába vigasztalta a párja, szomorú volt, hogy miatta a kisfiú szobafogságba kényszerült.

Nehezen telt az idő.

Jó lenne, ha rajzolgatna! – gondolta a cipő. – Addig sem unatkozna.

A kisfiú szeretett rajzolni. A bal cipőt a padra tette, ceruzát vett elő, és rajzolni kezdett. Mire a rajz elkészült, az osztálytársai is megérkeztek.

De jót rajzoltál! – dicsérték a gyerekek. – Szép cipő! Észre se vettük eddig, hogy neked ilyen csodás cipőd van.

Igen, és a bal nagyon különleges. Csodacipő.

Nézett mosolyogva a cipőire a kisfiú.

Észrevette – pillantott a párja felé a cipő. – Ő, észrevette.

BORKA MÁRIA ANNA, amatőr író

Ezt a mesét írta: BORKA MÁRIA ANNA amatőr író

Mindig fontos volt számomra az irodalom. Több éve részt veszek a Kodolányi János Egyetem Szépírói Kurzusán. Írok meséket, verseket, novellákat, színpadi műveket. Műveim jelentek már meg nyomtatásban és megtalálhatóak a YouTub felületén is.


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!