Barion Pixel

Édes bűntény


http://mocorgohaz.hu/

- Meglehetősen nehéz munka mindenhol ott lenni - sóhajtott a Szél, mire körülötte a táj összehúzta magát. Amióta csak létezett, itt és ott is felkavarta a levegőt, jót és rosszat is hozott, egyszer áldás, máskor katasztrófa képében megjelenve. Az izgalmát már viszont egyre kevésbé találta, ahogy teltek az évezredek. A legutóbbi szórakozása csak az volt, hogy szélcsengőket csengetett meg. A csengést vitte tovább a Szél, a hang pedig boldogan követte általában.

Egyszer viszont másképp volt ez.

Volt egyszer, hogy észrevette, hogy a Nap titkolódzik előtte. Hogy miért gondolta ezt? A Nap megígérte, hogy sütit fog neki sütni, de egész nap csak fent eregette a napsugarait, és nem ért rá Széllel foglalkozni. Azt mondta meg kell várnia, hogy a Hold váltsa. Akkor majd lesz ideje cukrászkodni. A Nap tűzhelye pedig elhagyatottan volt ott, míg várakozott, csak egy szem szélcsengő volt kihelyezve felé, mintha a Szél ellen rakta volna ki valaki, hogy tudják, arra kering-e. Morcoskodott is, kellemetlenkedett. A szélcsengő alatt pedig valahogy már érződött, hogy belül édes tészta szilárdul éppen.
Piroslott az ég alja, a Hold pedig már lassan jött fel. A naplemente lassú sugaraival égette a sütőt, a piskóta pedig ugyanúgy piroslott, mint az ég, ami lassan átváltott a kékből. A Hold éppen köszönt nappali társának, és a Szél ezt kihasználva egy pillanat alatt alacsonyan fújva kikanyarintotta a sütő ajtaját, megérezve a korai édesség illatát. Még az se zavarta, hogy összeesik, csak had érezze az ízét. Szívét menekülés közben elégedettség töltötte el, ahogy későn, de a fölötte csilingelő szélcsengő jelezte csínytettét.

Lancie Z., Alkotó

Ezt a mesét írta: Lancie Z. Alkotó

Heyho!A nevem Lancie, és réges-rég óta szeretek írni, történeteket, verseket, gondolatokat. Legnagyobb időmben szerepjátékkal kötöm le az időmet, karaktereket alkotok, történetszálakat szerkesztek. Szeretnék még többet írni, verseket, meséket, kipróbálni sok új dolgot és módszert, amit eddig nem.


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások