Farkas koma vendégsègbe


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

 - Egy nagy városban élt három malac egy tíz emeletes panel lakásban. Az idősebbet Röfinek hívták. Megunta, hogy nem tud kedvére kertészkedni, ezért eldöntötte, hogy külön költözik.
Vett egy telket a város zajától távol és felfogadott egy ezermestert aki me...

Kép forrása: Saját

 - Egy nagy városban élt három malac egy tíz emeletes panel lakásban. Az idősebbet Röfinek hívták. Megunta, hogy nem tud kedvére kertészkedni, ezért eldöntötte, hogy külön költözik.

Vett egy telket a város zajától távol és felfogadott egy ezermestert aki megépíti neki a házát. A közelben csak egy valaki volt aki pont ráért és nem volt elhavazva. A farkas koma. Hamar neki is állt a munkának. Mivel igen kényelmes típus volt, így a netről rendelt alapanyagot és azt állította össze. A munka végeztéhez érve nagyon megéjhezett. Gondolta úgy megkóstolná a malackát. Csak egy kicsit egy picurkát. Gondolataiból a malacka vendégei zökkentették ki. Ugyanis Röfit meglátogatták testvérei. A középső Röfröf és a legkisebb Röfike. Nagyon megtetszett nekik a takaros kis házikó, amihez tartozott egy kiskert is. Abba lehetett ültetni finom zöldségeket, gyümölcsöket és még virágokat is. Elhatározták, hogy ők is ide költöznek a Röfi melletti telekre. 

- Ez aztán a jó hír! Gyertek csak édes kis malackák. Lesz egy kis tartalék is a finom kis sonkából. - gondolta magában.

A malackák semmit sem sejtettek milyen tervet sző a farkas. Így Röfröf és Röfike is felkérte, hogy nekik is készítsen egy takaros kis házikót.

A középsö malacka Röfröf üveg házat kért. A farkas egy darabig törte a fejét majd rákeresett a neten a Google felülten és megrendelt mindent ami szükséges. A ház hamar elkészült. A legkisebb malacka Röfike ő nagyon szeretett játszani ezért egy Lego házat kért. A farkas rendelt mindenféle lego szetett és sok-sok munkával ugyan de elkészítette a házikót.

A malackák nagyon boldogok voltak és igen csak tetszett nekik a ház. Megkérdezték mit kér fizetségül a farkas. 

- Nem kérek semmi mást, csak hívjatok el vendégségbe és készítsetek nekem egy három fogásos vacsorát. 

A testvérek furcsálták a dolgot, de azért gyorsan beleegyeztek. Gondosan össze állították a menüt. Estére készen is lettek. Szépen megterítettek és várták, hogy a farkas megérkezzen. 

Egyszer csak csengedtek. A farkas koma felvolt öltözve ünneplőbe és szélesen mosolygott magában. Röfi feltálalta az első fogást ami bableves volt. A farkas már épp arra gondolt, hogy bekapja de észre vette az üstöt a tűzhelyen. Kicsit megijedt mivel emlékezett, hogy járt az ükapja nagyon régen. Így inkább  belekanalazott a levesbe. Viszont az nagyon forró volt és megégette a nyelvét.

- Jaj, jaj, jaj! Ez a leves nagyon forró! Gyorsan adjatok valami hideget, mert megégett a nyelvem.

Röfi szaladt és vitt egy kancsó jeges limonádét. Az kicsit segített rajta. Következett a második fogás ami a chilis bab volt. Ezt is elkezte kanalazni a farkas, viszont ez borzasztóan csípet a chili miatt. A torka csak úgy lángolt a füle pedig szinte füstölt a méregtől. Kezdett nagyon mérges lenni. Röfike hozott neki egy bögre tejet gyorsan, hogy az majd jó lesz rá. Kicsit elszégyelték magukat, hogy a vendég ilyen nyugtalan és nem ízlik neki az étel. Ezért elnèzést is kèrtek. Végül elérkezett az utosó fogás a deszert, ami a madártej volt. Ez nagyon ízlett a farkasnak.

- A desszert pompás, nagyon finom lett. Kérhetek még a tányéromra?

Mohón megette és készült, hogy elkapja a malackákat. Ekkor viszont nagyon kavarogni kezdett a gyomra. Mondjuk az nem is csoda. Mindent össze evett. A paradicsomos étel és tejes ételek nem nagyon szeretik egymást. A malackák mindent megesznek az ő gyomruk nem kényes semmire. Na de a farkas bendője az  kicsit másabb. 

 Olyannyira rosszúl lett a vacsora után, hogy se szó se beszéd rohant haza és a WC- ig meg sem állt. A kedve is elment, hogy mégegyszer a három malachoz menjen. A gyomrát úgy elrontotta, hogy talán még most is ott ül a WC-n.

Mariannka, Amatőr író

Ezt a mesét írta: Mariannka Amatőr író

Kedves olvasó! Mindig is érdekelt a vers és mese írás. Diák koromban gyakran írtam verseket. Most, hogy van két imádnivaló gyerkőcöm szeretek mese írással is foglalkozni. Egy mese során az ember szabadjára engedhetii a képzeletét. Olyan dolgok is megtörténhetnek amik a valóságban nem. Engem teljesen ki tud kapcsolni. Néha a kislányom is besegít és ötleteket ad mi történjen a szereplővel egy mesében. Tudom nem vagyok...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!