Fátyolka mesék sorozat: 3.Kikeleti ajándék


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2023.
    feb
  • 26

3.Kikeleti ajándék
 
Ahogy a tavaszi nap első sugarai elkezdték melengetni a talajt, a benne megbúvó magokat, úgy kapott új erőre a fiatal fátyolka pár is. Élvezték a napsütés minden percét, otthonukat
csinosítgatták, szívükben az új élet reményév...

Kép forrása: Balázs Hajnalka

3.Kikeleti ajándék

 

Ahogy a tavaszi nap első sugarai elkezdték melengetni a talajt, a benne megbúvó magokat, úgy kapott új erőre a fiatal fátyolka pár is. Élvezték a napsütés minden percét, otthonukat

csinosítgatták, szívükben az új élet reményével. A kertben nagy volt a sürgés-forgás, minden élőlény a tavaszi zsongásra várt. Pezsgő életük fontos része lett a barátszerzés. Jöttek-mentek a szomszédok, komatálak cseréltek gazdát, esténként vidám kacagás hangját vitte a tavaszi szél. A virágok is új életre keltek az előző évben elszórt magokból, Fátyolka családok költöztek köréjük, hogy kártevőiket, a levéltetveket pusztítsák. Milyen szerencse, hogy éppen ez a fátyolkák kedvenc tápláléka!

Fátyolka Pál a kuckó megerősítésével foglalatoskodott, mire jönnek a májusi esőzések, vízbiztos legyen lakásuk. Fátyolka Panna pedig helyet csinált a kamra polcain a begyűjtött ennivalónak. Egy gyönyörű tavaszi napon mocorgásra ébredtek. A Panna által lerakott peték duzzadni kezdtek, megnövekedtek, kicsit fázósan ide-oda mocorogtak, zizegtek. Puha levéltakaró fedte őket, védve víztől, hidegtől. A várakozás izgalmas napjai voltak ezek. Panna és Pál kíváncsian emelte fel a levél csücskét, vajon mi történik alatta? Ahogy bekukkantottak a félhomályba, hirtelen két pár ragyogó babaszem nézett vissza rájuk.

Jó reggelt! –kiáltott egy cérnavékony hangocska-Ti vagytok a szüleink?

Hatalmas volt a meglepődés, Panna és Pál torkán akadt a szó az örömtől, csak bólogatni tudtak.

Mi vagyunk Benő és Béci ,nagyon vártuk már a találkozást. Segítenétek kibújni a bábunkból? A fátyolkaszülők óvatosan kibontották újszülött csemetéiket a puha takaróból, lágyan átölelve kivitték őket a napra. A szomszédság összeszaladt az örömhírre, mindenki hozott valami apróságot a megszaporodott családnak. A boldog ünneplést cinkahangú kiáltás szakította félbe:

-Mama! Éhes vagyok!

Óhh, jaj, gyerünk csak dologra, hiszen a gyerekek munkát is adnak az öröm mellett!

Fátyolka papa kiságyakat készített, Mama pedig szaladt a kamrába utánanézni a mai ebédnek.

Hetekbe tellett, mire mindannyian belerázódtak a családi teendőkbe.

Béci és Benő igazán vidám kis kópék lettek, kíváncsiságuk miatt nem is lehetett hosszabb ideig egyedül hagyni őket. A szülők felváltva vigyáztak rájuk, nehogy bajba keveredjenek.

Esténként már négyen üldögéltek a közeli fa ágán, a ragyogó csillagos eget bámulva. Mama

estimeséje ringatta álomba a kis gézengúzokat. Ez a kikelet ismét elhozta ajándékát az új élet

képében.

Nonnera, meseíró

Ezt a mesét írta: Nonnera meseíró

Mindig is írtam meséket pici korom óta - a fejemben. Mióta Balázs Hajnalkát ismerem, akinek képek formájában jelenik meg a Mese, összehangolódtunk, élvezzük a közös alkotást, egymást inspiráljuk. Ezt szeretnénk megmutatni a Gyerekeknek,és a Szüleiknek akik felovassák a meséinket. Tiszta szívből, szeretettel.


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!