Fátyolka mesék sorozat:2. Karácsonyi lánykérés


http://mocorgohaz.hu/
  • 2023.
    feb
  • 26

 2. KARÁCSONYI LÁNYKÉRÉS 
 
Beköszöntött a karácsony. Ahogy illik , megérkezett a hó is. Fátyolka Pál boldogan ugrott ki kora reggel az ágyból, mert tudta rengeteg tennivaló vár rá. Előszőr is alaposan bereggelizett. Anyukájától megtanulta, mindig go...

Kép forrása: Balázs Hajnalka

 2. KARÁCSONYI LÁNYKÉRÉS 

 

Beköszöntött a karácsony. Ahogy illik , megérkezett a hó is. Fátyolka Pál boldogan ugrott ki kora reggel az ágyból, mert tudta rengeteg tennivaló vár rá. Előszőr is alaposan bereggelizett. Anyukájától megtanulta, mindig gondoskodni kell ennivalóról, mert az időjárás bármilyen szeszélyes, enni muszáj!

A kamra polcain sorakoztak a dunsztos üvegek, teli ropogós levéltetűvel. Mivel ma ünnep van, a menü is ünnepi lesz. Ezért forró kövön pirította meg gusztusos reggelijét. Teli hassal a világ is szebb, jöhetnek a nagy tervek!

A szomszéd házba készült, hogy megkérje Panna kezét a szüleitől. A fátyolka lány konyhai jártasságát megismerhette, amikor a minap felfaltak ketten egy tálca süteményt.

Izgatottan készülődött, gondosan megigazítva nyakában a sálat, zokniját pedig igyekezett egyforma magasra húzni a lába szárán. Apukája jól megtanította a részletek fontosságára. Már éppen elindult volna, amikor hirtelen eszébe jutott, hogy nincs virág a háznál és odakint mindent hó borit.

Tanácstalanul lépegetett a mély hóban, ide-oda tekintgetve, hátha támad valami mentőötlete. A végén már olyan lassan ment, hogy szinte megállt.

Ezt vette észre egy közeli fa ágán nézelődő széncinke. Kíváncsian kérdezte:

Hát te mit keresel?

Fátyolka először megijedt a váratlan hangtól, de ugyanakkor megörült az égi segítségnek. Elmondta röviden, mi járatban van, és megkérte a széncinkét, fentről nézzen körül, hátha meglát valamit virág gyanánt?

No, várj itt egy percet-szólt a segítőkész kismadár. Azzal villámgyorsan elrepült. Amolyan egyik lábam itt-másik ott módra hamar megjelent, csőrében egy friss fenyőrüggyel.

Tessék. Télidőben ez a legjobb virág helyett.

Fátyolka Pál roppant boldogan lépkedett a szomszéd ház felé, de nem mulasztotta el megköszönni a segítséget. Kihúzta magát, kezében maga előtt tartva a gyönyörű élénk zöld fenyőágat bekopogott az ajtón.

Kerülj beljebb, kedves szomszéd!- invitálta a lány apukája.-Mi járatban vagy?

Ahogy illik, bemutatkozott, elmondta, hogy háztűznézőbe jött.

A két fiatal fátyolka szemérmes-szerelmes pillantásokat váltva örült, hogy egymásra találtak. A szülők szíve repesett a boldogságtól, amiért teljesült legfőbb kívánságuk: új élet virul új otthonban, ami itt van a szomszédságban. Ezzel a szívmelengető gondolattal kívántak boldog karácsonyt egymásnak.

Nonnera, meseíró

Ezt a mesét írta: Nonnera meseíró

Mindig is írtam meséket pici korom óta - a fejemben. Mióta Balázs Hajnalkát ismerem, akinek képek formájában jelenik meg a Mese, összehangolódtunk, élvezzük a közös alkotást, egymást inspiráljuk. Ezt szeretnénk megmutatni a Gyerekeknek,és a Szüleiknek akik felovassák a meséinket. Tiszta szívből, szeretettel.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!