Hogy lett kis Brumi óvodás?


http://mocorgohaz.hu/


 

Élt a nagyerdőben egy mackó család: Brumi mama, Brumi papa, Viki az iskolás nagylány, kis Brumi, aki most lett óvodás korú, és a harmadik kis bocs, Barnabás.

Holnap elmegyünk az oviba - mondta Brumi mama. Így is lett:

Mackó mama elment B...

Kép forrása: saját felvétel

  •  

Élt a nagyerdőben egy mackó család: Brumi mama, Brumi papa, Viki az iskolás nagylány, kis Brumi, aki most lett óvodás korú, és a harmadik kis bocs, Barnabás.

  • Holnap elmegyünk az oviba - mondta Brumi mama. Így is lett:

Mackó mama elment Brumival az óvodába, és együtt maradt vele egész délelőtt. Ő először csak ült a mamája ölében, nézegette a gyerekeket, kicsit játszott az építőkockával, majd hazamentek. Másnap is ugyanez történt. Harmadnap már otthagyta az óvó nénivel és a többiekkel, de Brumi egyfolytában csak sírt, egész délelőtt.

Hiába ment oda hozzá Nyuszi Géza, hogy megvigasztalja, nem használt neki. Próbált vele játszani Breki Vera, őrá sem figyelt. Cili cica megsimogatta, de attól még jobban sírt. Amikor érte jött a mamája, szomorúan hallotta az óvó nénitől, hogy mi történt.

  • Hát nem jó az óvodában? – kérdezte.

De Brumi csak odabújt hozzád és nem válaszolt semmit. Következő nap Brumi mama együtt maradt vele egy kicsit az óvodában, majd hazamentek. Másnap is ez történt, Brumi szépen játszott, de amikor anyukája egy rövid időre elment a boltba, megint elkezdett sírni. Egészen addig zokogott, amíg Brumi mama vissza nem érkezett.

Aznap éjjel Bruminak álmában megjelent egy tündér és azt mondta:

  • Brumi, hallottam, hogy sírtál az óvodában. Te már nagy vagy, erős és okos. Ott tudsz maradni az anyukád nélkül is az óvodában! Hát nem tudod, hogy én mindig veled vagyok? Nem kell sírnod, mert én segítek neked, ott leszek melletted!

Másnap. amikor elmentek az óvodába és az anyukája megint ott hagyta őt, Bruminak eszébe jutott, mit mondott neki a tündér álmában. Így már nem sírt, mert tudta, hogy a tündér mellette van. Amikor egy kicsit elszomorodott, akkor a tündér a fülébe súgta: Brumi, ne félj, erős vagy és már nagy, és én itt vagyok… és Brumi nem sírt.

Mikor másnap elmentek az óvodába, Brumi már ügyesen ott maradt és együtt legózott Nyúl Gézával. A kis Sünivel délelőtt homokoztak az udvaron. Délben már ott ebédelt és megette a finom paradicsomlevest, meg a krumplipürét hússal.

Ebéd után hazamentek, de a következő héten már ott is aludt az óvodában. Jaj, de örült a tündér, hogy együtt lehet kis Brumival. Ott ült egész idő alatt az ágya szélén és őrizte az álmát.

Délután, amikor jött az anyukája, Brumi boldogan mesélte el, hogy milyen jól játszott, és szépen elrakta a ruháját a polcára. Nagyon szereti a jelét, ami egy mézesüveg. Ettől kezdve kis Brumi egyre nyitottabb, bátrabb lett és mindig jól érezte magát az óvodában.

Így történt, hogy a sírós kis Brumiból egy ügyes, óvodás kismackó lett, aki nemsokára már el tudta végezni a napos feladatait is, és szépen egyedül megterített.

 

Rózsásné Kubányi Andrea, újságíró, hittanár

Újságíróként 20 éve írok rendszeresen. Hittanárként is régóta alkotok gyermekeknek tanmeséket az egyes hittanórai témákhoz. A meséket, amiket feltettem az unokáimnak írtam, akik valamilyen nehézséggel küzdöttek az óvodai beilleszkedésnél. Egyfajta gyógyító mesét írtam nekik. Tíz unokám van négy felnőtt gyermekünktől.


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!