Barion Pixel

Leli a kiselefánt


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2022.
    okt
  • 25

Egyszer volt egy kiselefánt, Lelinek hivták. Egy állatkertben élt a mamájával és társaival. 
Egy napon lepkét kergetett. Szerette volna megfogni, de a lepke gyorsabb volt, mint ő. Elrepült. Virágokat szedett az ormányával, amit a mamájának vitt. A mamája ...

Kép forrása: google

Egyszer volt egy kiselefánt, Lelinek hivták. Egy állatkertben élt a mamájával és társaival. 

Egy napon lepkét kergetett. Szerette volna megfogni, de a lepke gyorsabb volt, mint ő. Elrepült. Virágokat szedett az ormányával, amit a mamájának vitt. A mamája ezért megsimogatta a fejét ormányával. Leli vidám kiselefánt volt, akit minden érdekelt. Gondozó járt hozzájuk etetni és itatni őket, akivel jóban voltak. Egyszer mikor a gondozó kifelé igyekezett Leli kiosont mellette és óvatosan a falmellett hallkan elszaladt. A gondozó nem vette észre őt. Leli pedig a ketrecek mellett viharzott sebesen a kijárat felé. Kiérve az állatkertből még visszapillantott mamájára, de messze volt, nem látta őt. Beszaladt az erdőbe. 

Az erdő nagy volt és ismeretlen, Leli tudta ezt, ezért segitséget kért. A közeli fán egy bagoly ült, hozzá tette kérdését. 

- szia bagoly. segitesz nekem?- kérdezte a kiselefánt.

- segitség kell, tán eltévedtél?- kérdezte a bölcs bagoly.

-az állatkertből jöttem- válaszolta Leli.

-tán elszöktél onnan?- kérdezte a bagoly.

-igen, vagyis nem....az ajtó nyitva volt és én...-szólt közbe a bagoly.

-figyeltelek ám, hogy osontál ki a gondozód mellett, még a mamád se vette észre. De tudod-e, hogy most már nagyon kereshetnek téged?- felelte a bagoly Lelinek. 

-Leli szeméből könnyek folytak, mert eszébe jutott a mamája, aki aggódik érte, és a társai. - igazad van, butaságot csináltam. én csak megakartam ismerni az erdőt. 

-az erdő hatalmas, és ilyen kiselefánt, mint te nem kóborolhat el csak úgy a mamája mellől. ki védi meg, ha megtámadják a sötétben?- kérdezte a bagoly.

-megtámadnak?-kérdezte Leli ilyedten.

-az erdő tele van veszéllyel. a sötét éjjel, meg senki sincs biztonságban egyedül idekinn. Mire esteledni kezd vissza kell menned a mamádhoz. Már csak pár órád maradt idekinn. Nehogy eltévedj!- mondta a bagoly és elreppent.

Leli megfogadva a tanácsot és utnak indult. A kiváncsiság hajtotta. Ment mendegélt, mig egy őzikét nem látott maga előtt. 

-Téged hogy hivnak?- kérdezte Leli.

-szia. Engem Patásnak hivnak?. Téged?- kérdezte az őzike.

-Leli a nevem. Egy állatkertből jöttem. A bagoly mondta, hogy ne kóboroljak el és menjek vissza a mamámhoz, csak egyedül nem találok vissza. Segitenél nekem?

- Eljöttél ide és nem találsz vissza?- kérdezte Patás.- honnan jöttél, messziről?

- az állatkerben lakom, az erdő mellett van. - mondta Leli. - az erdő tényleg veszélyes. - tette hozzá. - ha nem találkoztam volna veled, most bajban lennék, meg is támadhattak volna a vadállatok. 

- ne is folytast. értelek téged. majd én segitek neked visszajutni.....csak tudnám merre is ....á..megis van...gyere kövess engem. Patás mindenben segitségedre van!

Leli követte az elszánt őzgidát. Mentek jobbra- balra, kerültek- fordultak mire sikerült megtalálniuk az állatkertet. A fények vezették a gidát jóirányba. 

-hú Leli ez hosszú út volt, látod be is sötétedett. siess vissza a mamádhoz. én is sietek haza. - monda búcsúzóul Patás. 

-köszönöm, hogy elkisértél.- mondta Leli és már szaladt is a mamájához, aki már nagyon várta őt. szerencsére a kapu nyitva maradt igy be tudott menni, a gondozó és épp akkor ment be hozzájuk, aki most már jól bezárt a kaput, nehogy mégegyszer elkoborolhasson a kiváncsi kiselefánt.

Melia Neuro Mowel, blogger, író, meseíró

Sziasztok! Én még 2020 októberében kezdtem el írni eleinte történeteket, majd később meséket valamint fantasy és kaland regényeket, illetve élettörténeteket. Annyira megszerettem az írást, csak úgy gyűltek a gondolatok a fejemben a műveim írása során. Egészen szép csokor lett azóta belőlük. Felnőtteknek, fiataloknak valamint gyerekeknek szóló tartalmak várakoznak, hogy az olvasó közönség elé kerülhessenek és sz...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!