Hópihe és a hópelyhek


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Volt egyszer egy fehér hattyú, aki nagyon várta már a telet. Ezt a hattyút Hópihének hivták. Egy napon útrakeltek és hosszú utat tettek meg, még el nem értek egy folyóhoz, ahol leszálltak és boldogan úsztak a folyó vizén. A viz már hideg volt...

Kép forrása: google

Volt egyszer egy fehér hattyú, aki nagyon várta már a telet. Ezt a hattyút Hópihének hivták. Egy napon útrakeltek és hosszú utat tettek meg, még el nem értek egy folyóhoz, ahol leszálltak és boldogan úsztak a folyó vizén. A viz már hideg volt, fagyos volt itt-ott a teteje, hamarosan hó fog esni. Hópihe már nagyon várta a hóesést. 

Eljött a reggel, Hópihe felébredt és úszott a többiekkel a folyó vizén, mikor valami ráhullott a magasból. felnézett és apró hópelyheket pillantott meg, amint csillogva szálltak a szárnyaira és a csőrére. Megrázta magát, majd a szárnyait is többször és a hópihék mint porfelhő szálltak le róla a viz felszinére. 

- Tetszik a hó Pihe?- kérdezte a barátja tőle.

- ez hideg volt. még a csőröm is remeg tőle. - mondta Pihe.

- fogjuk meg őket!- mondta Selymeske. 

- De selyem, hisz a hópelyhet nem lehet megfogni.- válaszolta Pihe. 

-igaz.- mondta Selymeske csalódottan. - akkor mit játszunk?-kérdezte ismét.

-már tudom!- vágta rá Pihe. - a szárnyainkkal csapkodva gyüjtsük össze a hópelyheket és készitsünk egy hóembert!

- de jó. Gyertek ide mindenki. most hóembert fogunk késziteni a tó befagyott vizén. 

A hattyúk pedig mind odagyültek és már legyeztek is a szárnyaikkal, a hópelyhek pedig mind egy kupacba gyültek össze és már készült is a hóember. A csőreikkel ügyesen összetapasztották a havat, a szárnyaikkal meg elsimitották, hogy kör forma legyen. 

- kész is lettünk.-mondták boldogan. 

- gyerekek nagyon szép hóembert készitettetek.- mondták a felnőttek rápillantva a hóemberre.

A hóember pedig állt a tó befagyott jegén, a hattyúk pedig tovább úsztak a folyón, visszanézve a remekmüre, majd szárnycsapások közepette felreppentek a magasba. Egyszer még visszatértek nagy kört tettek a hóember körül és már repültek is tovább a messzeségbe.

Melia Neuro Mowel, blogger, író, meseíró

Sziasztok! Én még 2020 októberében kezdtem el írni eleinte történeteket, majd később meséket valamint fantasy és kaland regényeket, illetve élettörténeteket. Annyira megszerettem az írást, csak úgy gyűltek a gondolatok a fejemben a műveim írása során. Egészen szép csokor lett azóta belőlük. Felnőtteknek, fiataloknak valamint gyerekeknek szóló tartalmak várakoznak, hogy az olvasó közönség elé kerülhessenek és sz...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!