Lili és a rongyika


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Lili egy fürtös, szőke kislány volt. Anyukájára ütött a csodaszép hajával és a pici orrával. Más volt mint a többi kislány. Legtöbbször egyedül játszott, ha meglátott valaki más gyereket is a játszótéren egyből haza akart menni. A legjobb barátnőjének a...

Kép forrása: pixabay.com

Lili egy fürtös, szőke kislány volt. Anyukájára ütött a csodaszép hajával és a pici orrával. Más volt mint a többi kislány. Legtöbbször egyedül játszott, ha meglátott valaki más gyereket is a játszótéren egyből haza akart menni. A legjobb barátnőjének az anyukáját tartotta. Neki mindent elmondhatott, ő vigyázott rá, simogatta, játszott vele, mint egy igazi szuper anyuka. 

Lili nem igazán szerette az estéket. Mindig nehezen aludt el mert az ablakon beszűrödött az utca lámpa fénye. Nem volt egy ijedős kislány, sőt csak korom sötétbe tudott aludni. Egyik nap az anyukája adott neki egy ajándékot. Egy régi, kicsit kopottabb hálóing volt. Lilinek nagyon tetszett, hogy 3-szor is belefért volna. Az anyukája azt mondta - "Legyen a tied. Régen az enyém volt, ezzel aludtam esténként. Remélem rád is vigyázni fog."

Más gyerekeknek a kabalája egy plüss állat, egy talizmán, vagy egy ékszer. Lilinek egy már elnyűdt, mindenhol szakadt, fekete, az ujjánál piros hálóing volt.Már többször belesírta bánatát, boldogan ölelte magához, és felvéve divatbemutatókat rendezett édesanyjának. 

Azt hiszem a rongyika csodát tett. Lili már 19 éves, de a ruhadarab még mindig fontos kellék az életébe,ahogy az anyukája is. Ha nem alszik otthon viszi magával, addig pedig az édesanyja hatalmas öleléssel várja mindig haza. 

Kss Boglár, Amatőr író

Ezt a mesét írta: Kss Boglár Amatőr író

Boglárnak hívnak, még csak ismerkedem az írással. Régebb óta írok már verseket, de egyébb hosszabb alkotásaim még nem voltak. Úgy gondoltam belevágok.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!