Barion Pixel

Nyaralás Malagában


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Beköszöntött a nyár és végre ezzel együtt a jó idő is. Igazi nyári hangulat érzése, mikor felkelsz kintről a melegség árad, madarak csicseregnek, reggeli kávé illata, amit már a férj lefőzött és a szomszédból átjövő fűnyíró hangja, aminek fű illata a le...

Kép forrása: pixabay.com

Beköszöntött a nyár és végre ezzel együtt a jó idő is. Igazi nyári hangulat érzése, mikor felkelsz kintről a melegség árad, madarak csicseregnek, reggeli kávé illata, amit már a férj lefőzött és a szomszédból átjövő fűnyíró hangja, aminek fű illata a levegőben árad. Igaz, most fűnyírónak hangját nem hallották, merthogy kivételesen nem otthon voltak, hanem a Kelemen család elutazott két teljes hétre Spanyolországba, azon belül pedig Malagába.

- Jó reggelt – üdvözölte reggel Thomas a Puerto beach hotel egyik szobájának a kényelmes franciaágyán feküdve Sarah-t, a feleségét.

Ők ketten már három éve házasok együtt és másfél éve megszületett a babájuk is, aki ott feküdt mellettük az utazó, rózsaszín kiságyában. A szülők kihasználták, hogy a kislányuk sokáig alszik reggelente, így szerencsére nekik sem kellett túl korán kikelni az ágyból. Bár legkésőbb ha otthon voltak is, fél nyolckor fel kell kelniük, mert dolgozni mindenkinek muszáj. Egy honlapot működtetnek együtt, amin a nekik jól bevált termékeket véleményezik és adják el, emellett pedig Sarahnak külön blog oldala van, amin élőben tart pilates és aerobik torna órákat a nézőinek és az egészséges életmóddal kapcsolatos cikkeket írja heti három nap, mindig feltöltve valami újat. Emellett a férje egy házfelújító cégben dolgozik és így ebből megélnek rendesen. Elég arra a félretett pénzük, hogy a kislányukra vagy nyaralásra költsék és ezzel emlékeket szerezzenek. Nekik az emlékek szerzése mindennél többet ért. Karácsonyi és szülinapi ajándékok helyett mindig valami utazással lepik meg egymást. Mindig is szerettek utazni és új helyeket bejárni. Thomas és Sarah a megismerkedésük óta már sok helyre elmentek együtt, viszont természetesen nagyon szeretnek otthon is lenni, ahol Hévízen a Balatonhoz közel van egy csoda szép kertes, családi házuk. Azt a házat a saját tervük szerint csinálták és építtették meg. A kertjük zöld pázsit fűvel van borítva és több helyen gyönyörű fákat és virágokat ültettek. Van egy barbacoa grill sütő részlegük a kert végében álló pavilon alatt, ahol a nyári estéken vagy csak ők vagy pedig baráti összejövetellel sütögetnek. Nagyon szeretik ezt a házikót és boldogan elvannak benne. Ez nem sokkal, Lili, a kislányuk születése után épült fel és aztán költöztek és rendezkedtek be. Már ideje is volt, hogy egy saját nagyobb házba költözzenek, mert most, hogy hárman lettek a családban kellett több hely. A háznak három nagy szobája van, ami az egyik a szülőké, a másik a pasztell színekből álló baba szoba, az utolsó pedig igazából felesleges, de ha vendégek vagy rokonok jönnek hozzájuk, akkor abban a szobában elférnek kényelmesen. De azért titkon Thomas és Sarah örültek volna, ha Lili mellé születne egy másik babájuk is, bár ez még nagyon a jövőbe volt betervezve.

Nagyon szeretik azt a házikót, ezért is sokszor csak otthon vannak és ott legalább nem hiányolják annyira a nyaralást sem, merthogy belül a házuk területén is nagyon jól elvannak a kertben, ahol játszótér áll egy kis medencével, amit legalább Lili is értékelni tud.

Viszont mióta megszületett a kislány, nem voltak nyaralni, ezért is döntöttek úgy, hogy most nyáron kiruccanak két hétre Málagába.

Már Július 23.-át írunk, bőven a nyár közepén tartva, lassan Augusztushoz érve. Tegnap érkeztek meg, de mivel már reggel landoltak a repülővel, az egész nap előttük állt, így addig elmentek a betervezett turista helyekre, amit még az azelőtti nap otthon összeírtak, hogy mit szeretnének megnézni, majd a GPS-en is megnézték, hogy azért ne legyen olyan nagyon messzi távolság a kijelölt úti célok között. Elsőnek a híres Alcazarba vették útjukat, egy iszlám korszakban épült palotához, ami az egyik hegy alján épült. Felette a gyönyörűen kiépített Gibralfaro várat sétálták körül és onnan fentről gyönyörű panoráma nyílt a turistákkal teli városra. Azon a helyen készült hármójukról egy nagyon jól sikerült fotó, aminek háttérképként szolgált a csodás kilátás és a mellettük lévő vár tornya is belelógott.

- Ezt a családi képet majd bekereteztetjük és kirakjuk otthon a falra – mosolygott Sarah a férjére, Thomasra, aki az ölében tartotta a kislányukat. Lili még csak másfél éves volt, de korához képest nagyra nőtt és szőke sűrű, dús fürtjei lógtak az arcába, ami mögül nevetgélt vidáman. Neki is nagyon tetszett a hely. Sokan mondták, hogy ilyen kicsi korban nem igazán ajánlják a repülővel utazást, de a gépen sem volt vele semmi gond, ő aludt békésen felváltva, hol az anyuka vagy az apukája mellkasán megpihenve.

A mai nap felkelve, már a második napjukat tölthették ott Spanyolországban. Hamarosan felsírt a kiságyában Lilike is, így aztán kezdődhetett a reggeli etetése, majd azután készültek és a cuccokat pakolták a strand táskába, mert ma a partra tervezték útjukat, hogy ott tölthessék a mai napot, kiélvezhessék a tenger sós vízét, majd a puha kis szemű homokban feküdve napozhassanak. A pici babára is ráöltötték a strandszerkóját, ami egy fürdőbugyiból állt és egy kisebb kalap (a sok napkrém mellett), nehogy napszúrást kapjon. A szállodától nem messze volt a homokos part, így egy tíz perces lassú séta után meg is érkeztek. Egy szabad helyre kiterítették a törülközőket és lepakolták cuccaikat, majd bementek úszni a sós vízbe és játszottak a felfújhatós strand labdával. Lilin úszógumi és még karúszók is voltak, így nem kellett miért aggódni. A tenger vize lágyan hullámzott és csapódott ki a gyakran érkező hullámlökés a homokra. A vízben lévő medúzáktól kellett tartani, de szerencsére eggyel sem találkoztak, csak halakat láttak.

Thomas és Lili homokvárat építettek, míg Sarah mellettük ült, úgy, hogy közben a lábait meg-megcsapta a hullám. Bár a legfontosabb az volt, hogy együtt a kis család, bárhol vannak ők boldogok, jól érzik magukat és emlékeket szereznek. Ez a nyaralás is biztos, hogy a legjobbak közé fog tartozni, végül is ez az első, hogy így hárman, most már a kis Lilivel együtt indultak útnak, de biztos, hogy a jövőben még sok új helyet fedeznek fel majd együtt!

Helga, meseíró, versíró

Ezt a mesét írta: Helga meseíró, versíró

Sziasztok! A nevem Helga. Már kiskorom óta nagyon szeretek olvasni és hat éves koromban, mikor megtanultam írni az iskolában, már kezdett kirajzolódni egy álom a szemem előtt. Író szeretnék lenni. Akkor ott el is kezdtem írni egy történetet. Szintén nagyon szeretem az állatokat, így nem kellett sokat gondolkodnom, mi is legyen a téma. Persze most már teltek az évek, nagyobb vagyok, viszont a legelső kön...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!