Nyuszi és Róka farsangja


https://webshop.meskete.hu

Nyuszi és Róka farsangja
 
 
Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy nagy erdő. Benne élt egy Nyuszika. Közeledett a farsang. S Nyuszika nem tudta minek öltözzön be? Így hát felfedezőútra indult. A mamája óva intette, hogy vigyázzon a rókákkal mer...

Kép forrása: freepik.com

Nyuszi és Róka farsangja

 

 

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy nagy erdő. Benne élt egy Nyuszika. Közeledett a farsang. S Nyuszika nem tudta minek öltözzön be? Így hát felfedezőútra indult. A mamája óva intette, hogy vigyázzon a rókákkal mert azok bizony nagyon sunyik. Igen ám de Nyuszika nagyon kíváncsi teremtés volt. Mindent meg akart vizsgálni jó közelről.

Aztán ahogy ment mendegélt, egyszer csak egy bokorhoz ért a bokor mögül harsány nevetés és hangos visítás hallatszott. Nyuszika óvatosan kikukucskált a bokor mögül és meglátott egy rókát. Először nagyon megijedt és elfutott egy fa mögé, ahonnan csak a két remegő füle látszott ki. Aztán hirtelen eszébe jutott, hogy ő nem az a gyáva fajta nyuszika, aki még a legkisebb nesztől is hazáig fut, hanem az, aki semmitől sem riad vissza. Így hát közelebb merészkedett.

Azt látta ahogy a róka egy nagyon ravasz tervvel állt elő, hogy megkaparintsa az őzgidát. Terve szerencsére nem sikerült, mert a gida elfutott. Nyuszika teljesen el volt ájulva, hogy hogyan vadászik egy róka. Aztán hirtelen zajt csapott, ezzel felkeltette a róka figyelmét, aki persze azonnal kergetni kezdte. Nyuszi nagyon megrémült és uzsgyi, már szaladt is, de úgy, hogy a lába is alig érte a földet. Végül pedig hazaért.

Nagyon boldog lett hiszen már tudta minek öltözzön be farsangkor, Rókának. Nyuszit teljesen lenyűgözte a róka ravaszsága.

Elérkezett a nagy nap. Mindenki egyedi, mesebeli jelmezeket viselt. Róka is ott volt párducnak öltözve. Nyuszi odament hozzá a róka jelmezben és mondta, hogy őt kergette meg az erdőben. Róka nagyon meglepett arcot vágott. Nyuszika elmesélte, hogy látta őt az erdőben vadászni és hogy mennyire felnéz rá, ezért öltözött be rókának. Róka nagyon boldog volt és meglepődött, hogy ilyet mond neki egy nyuszi. Ettől kezdve legjobb barátok lettek.

Babu, amatőr gyermek  meseíró

Ezt a mesét írta: Babu amatőr gyermek meseíró

Katka vagyok 9 éves. Szeretek olvasni és regényeket, meséket írni, meg rajzolni.


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!