Barion Pixel

Pircsi malac kalandjai


http://mocorgohaz.hu/

Hol volt, hol nem volt, nem is olyan messze, de nem is túl közel. Talán jártál is már arra, majd meg tudod, most figyelj! Annyira nem is számít, hogy merre történt a dolog, hiszen ennél sokkal fontosabb, amit mondok. Egy kismalac életében fontos ez a pillanat, hiszen most viszi új otthonába egy idegen gazda. Egy biztos, előtte sosem látta ezt az embert, de úgy gondolta, azonnal megszerette. Hiszen oly' kedvesen szólt hozzá ő és drága felesége, hogy egy malac ennél jobbat el sem képzelhetne. Ezen a napon még egy nagy megtiszteltetés érhette, hiszen ő lett az udvar új kis kedvence. A mai naptól Pircsi lett a neve, tegnap még nevesincs malac, ma meg már büszke lehet. Így teltek hát Pircsi napjai, szép óvatosan feszegette határait. Első napján ki sem dugta orrát az óljából:

-Nagy ez a farm, s én oly kicsi vagyok.

Másnap már ki-ki merészkedett, a farmbéli macskával megismerkedett.

-Csufinak hívnak ,hisz oly foltos vagyok. Bármi panaszod van, segítségedre vagyok.

 Így hát Pircsi roppant boldog volt, hisz második napján egy baráttal gazdagodott. Azonban hiába a kedves gazda,a barátok,Pircsi malac szívéből valami hiányzott.

- Lehet hogy csak egy kis malac vagyok, de úgy érzem az én dolgom itt nagyobb. Az életemnek valami nagy célja kell, hogy legyen. Bármi áron is, de ki kell derítenem!

Így hát elkövetkezendő időben Pircsi malac felkerekedett. Egyre csak azon törte aprócska fejét,mi az amit véghez vihetne,mi az ami segít. Hiába, de segíteni nem tudott Csufi cica,így hát napra nap jött, még sem derült ki Pircsi célja. Unta már hogy napjai ugyanabból állnak,reggel felkel,majd eszik a tálból. Utána elindul egy kis diókeresésre, majd visszatér az ő kis rejtekhelyére. Majd nemsokára beesteledik, alszik, majd minden elölről kezdődik.

- Meg kell találnom mire teremtettek, úgy érzem valami nagy dolgot én tehetek az életemben. - ezzel a gondolattal hajtotta álomra a fejét, majd elnyomta hamarosan a hajnali hűs szél. Másnap reggel egy ricsajra ébredt.

 - Elég volt! Ez tűrhetetlen! - eképpen szóltak a kacsák és a tyúkok. - Fogadjuk meg, hogy a mai naptól nem tojunk!

 - Hölgyeim, csókolom, mi a bajotok? Kora reggel így miért ordítoztok?

- Okunk bőven akad a kiabálásra, hiszen Zoltán gazda elvitte a mi tojásainkat! Álnok dolog ez tőle mondhatom, de rá fázik, mert többet nem tojunk!

Pircsi malac nem értette a történteket, hisz Zoltán és Anita gondozta őket mindig hűségesen. De valóban elvitték az összes tojást és ez bizony nagyon felzaklatta az egész bagázst. Pircsi szomorkodva ballagott vissza helyére, hol teli várta már az etetője. Falatozni kezdett, de nyitva volt a füle, pár perc múlva érdekes dolgot hallott is vele.

- Az összes tojás a keltetőben, hamarosan ki is kelnek majd belőle.

Pircsi malac azonnal abba hagyta a falást, majd tüstént felkereste Csufi cicát.

- Menj kérlek és azonnal nézd meg, a keltető szó vajon mit jelenthet!

Csufi macska azonnal útnak indult, lement a házhoz, ahol benézett az ablakon. Jött is vissza rögtön a hírrel: a tojásoknak jó a keltetőben. Pircsi szaladt fel rögvest a dombon.

- Állatok, figyelem! Fontos amit mondok! A gazda azért vitte el a tojásokat, mert idekünn hidegben vannak, odabent meg jól el vannak. Csufi macska a saját szemével látta, bent vannak egy keltető kosárban. A kacsák, tyúkok rögvest megnyugodtak, másnap pedig már újra tojták a tojásokat. Pircsi malac is boldogan futott, hisz a vájúban még egy falatot hagyott. Teltek a napok, sőt már a hetek, mikor Pircsi malac újra útra kerekedett .

- Mondjátok el miért veszekedtek! A gondjaitokon talán segíthetek.

- Ezen segíteni már sehogyan se lehet. Kitti szamár tönkre tett mindent! Pár napja hogy a gazda épített, Kitti máris rá telepedett. Tudni illik a kis kecskéknek szánta, hogy azon ugráljanak ott, azon mókázzanak!

- Megkérdezem Kittit, miért is tette. - törte Pircsi a fejét, mert nem értette.

- Azért tettem, mert mókára vágytam, ugyanis itt minden állatnak meg van a társa. Együtt járnak a disznók dagonyászni, együtt mennek a kacsák úszkálni. Azonban itt szamár egymagam vagyok, úgy gondoltam játszok egy kicsit én is, mert magam alatt vagyok. Nem gondoltam én, hogy beszakad alattam, sajnálom, hogy így történt, hidd el nem akartam...

Pircsi malac roppantul megsajnálta, fel is kérte rögtön egy hivatásra.

- Innentől kezdve lehetsz az én társam, ketten megoldunk mindent ebben a szomszédságban. Bárkinek problémája adódik Pircsi malac és Kitti szamár azonnal intézi. Legyél a mai naptól hű társam, segítsünk együtt az állatoknak,s a gazdának.

Kitti szamár boldogan fogadta a kínálkozó állást, már is nem érezte magányosnak magát. Megígérte, hogy innentől segít Pircsinek, ketten mennek a problémák elibe! Pircsi malac boldogan ment aludni.

- Lám egy kismalac is mennyi mindent tud megoldani. - büszkeség töltötte el apró kis szívét, hogy már tudja, az élete mire rendeltetik.

Mától ő a farmnak őre és védője Kittivel, de aludnia kell, hisz holnap is fontos nap áll előtte. Aludj hát te is, ki e mesét hallgatod, hogy mi lesz Pircsi kalandja, holnap megtudhatod. Csukd hát be a szemed és álmodj szépet, hisz, ahogy egy kismalacnak, egy gyermeknek is pihenésre van szüksége! Holnap majd megoldasz te is minden gondot, de aludj most, hiszen ez a dolgod!

Bárkányi Albertina, amatőr író

Szeretettel köszöntök mindenkit,aki a profilomra tévedt. Kislány korom óta foglalkoztat az írás, mindig is szerettem a gondolataimat,melyeket általában a spontán ihlet vezet, papírra vetni, őrizgetni, másokkal megosztani. Igaz még könyv formájában nem jelent meg tőlem semmi,de mondják ugye ami késik nem múlik :) Örömmel tölt el,amikor pozitív visszajelzést kapok és ha egyetlen egy ember ember azt mondja,hogy...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások