Szörnyek


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
 • 2023.
  okt
 • 27

SZÖRNYEK
A Föld nevű bolygó szörnyei minden évben egyszer, Halloween éjszakáján összegyűlnek egy elhagyatott kastélyban egy közös mulatságra. Éjfélig a jelmezbe bújt gyerekek közé vegyülve, ijesztgetéssel gyűjtik az úgynevezett sikítópontokat. Éjfélko...

Kép forrása: saját

SZÖRNYEK

A Föld nevű bolygó szörnyei minden évben egyszer, Halloween éjszakáján összegyűlnek egy elhagyatott kastélyban egy közös mulatságra. Éjfélig a jelmezbe bújt gyerekek közé vegyülve, ijesztgetéssel gyűjtik az úgynevezett sikítópontokat. Éjfélkor megrendezik a szörnyek szépségversenyét, ahol a legrondább szörny kapja a legtöbb pontot. Ezután kihirdetik a két versenyszám győztesét.

A szörnyek minden évben egyre nehezebben tudják megijeszteni a gyerekeket, ezért mindig új ijesztős ötlettel állnak elő. Nem volt ez másképp akkor sem, amikor veszélybe került a szörnyek világa...

Abban az évben az ijesztőversenyre 5 szellem, 4 denevér, 3 csontváz, 2 boszorkány, és 1 múmia nevezett be.

A szellemek közül egy allergiás rohamot kapott egy parfümtől, ezért kiszállt a versenyből. Egy másik szellem eltévedt a ködben, és alig talált vissza a kastélyba. A harmadik szellem füstbe keveredett, amitől homályosan látott, így ő is feladta. A 2 versenyben maradt szellem szorgos huhogással igyekezett pontokat szerezni.

A denevérek cikázva repkedtek, bele-belekaptak a gyerekek hajába. Az egyik denevér lába azonban belegabalyodott egy kisfiú parókájába, és majdnem elkapták, ezért ő kiesett a versenyből. Annyira megviselte az eset, hogy az egyik társának kellett visszakísérnie a kastélyba. A 2 játékban maradt denevér mindent beleadva folytatta a küzdelmet.

A 3 csontváz együtt indult útnak. Egy kutya megkergette őket, amitől úgy megijedtek, hogy csörögtek a csontjaik. Egyikük nem bírta ezt idegekkel, és elrohant az emberek közül. A másik két csontváz reszketve, egymást támogatva próbált legalább egy sikítópontot szerezni, de minden figyelmüket az kötötte le, hogy rezgő csontjaikkal ne játsszon egy arra tévedt kiscica.

A két boszorkány külön-külön próbált szerencsét. Egyikük átkokat szórt az arra járókra, ezzel néhány sikítást be is zsebelt. A másik boszi seprűjével hadonászva rohangált, de részegnek vélték, és kihívták rá a rendőrséget. Az utolsó pillanatban sikerült eliszkolnia.

A múmia bátran indult útnak az emberek között, és egész jól boldogult az elején. Amikor azonban egy rózsabokor mellett haladt el, beleakadt egy tüskébe, és majdnem lebukott, ahogy elkezdett letekeredni a semmit sem fedő fáslija. Csomóba gyűrve saját maga egy részét rohant vissza a kastélyba.

A kimerült játékosok a kastélyba visszaérve összeszedték magukat, és máris kezdődött a szépségverseny.

Először még minden a megszokott módon zajlott. A szörnyek kiheverték az emberek közt átélt borzalmakat, és vidáman léptek színpadra. Sorban jöttek a rusnyábbnál-rusnyább, rémisztőbbnél-rémisztőbb, akarom mondani a szebbnél-szebb, bámulatosabbnál-bámulatosabb szörnyek. A pontozóbíróknak nem volt könnyű dolga.

A szörnyek türelmesen várták az eredményhirdetést, amikor hirtelen kivágódott a kastély ajtaja, és egy fekete cicának öltözött csöpp kislány lépett be rajta, karján kosárkával.

A szörnyek elnémultak, és halálra váltan bámultak rá.

 • Csokit vagy csalunk! - rikkantotta a kislány.

 • Adjatok neki valamit, még mielőtt lebukunk! - súgta a Csontváz a többieknek.

 • Csokit, vagy csalunk! - kiáltotta újra türelmetlenül a kislány.

 • Ne haragudj, nincs nálunk édesség. Fogadj el tőlünk helyette néhány apróságot, jó? - kérlelték a szörnyek.

 • Na jó, úgyis sok csokit és cukrot gyűjtöttem már. Jöhet valami más is. - felelte a kislány.

Az egyik csontváz egy darab csontot tört le magáról, a Pók szép hálót szőtt a kislány kosarára, a Főboszorkány egy csillagot vett le a kalapjáról, a múmia egy fényképet adott magáról, a szellemek egy vidám dalt huhogtak el neki, a denevérek pedig körbetáncolták.

Már hajnalodott, mire végre sort keríthettek az eredményhirdetésre, a kislány társaságában. A Főboszorkány olvasta fel a győztes nevét:

 • A szépségverseny és az ijesztőverseny győztese egyértelműen a kiscicának öltözött kislány! Itt még sosem okozott senki és semmi ekkora riadalmat. - mondta homlokát törölgetve a Főboszi.

 • Köszönöm, ez igazán szellemes élmény volt! - mondta búcsúzóul a kislány.

A boszorkányok a biztonság kedvéért szórtak a kislányra egy úgynevezett 'mindent álomnak hiszek port'.

Így ért véget ez a rémségesen szellemes és félelmetesen különleges halloweeni éjszaka a szörnyek világában.

u.i.: A vámpír azt üzeni, hogy jövőre inkább beteget jelent, öreg ő már az efféle izgalmakhoz.

Soós Gyöngyi, amatőr

Ezt a mesét írta: Soós Gyöngyi amatőr

Gyöngyi vagyok, 37 éves, férjemmel és 3 gyerekünkkel élek. Angol nyelven tartok foglalkozásokat óvodás és iskolás gyerekeknek. Gyerekkorom óta a mindennapjaim része az írás, olvasás. A gyerekeknek fejből is szoktam mesélni, így született néhány saját mesém.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!