Út a bolygók világába - Pöttöm Tomi Kalandjai


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisfiú, akit Pöttöm Tominak hívtak. Tomi egy kíváncsi kisfiú volt, aki imádta a bolygókat. Minden este, lefekvés előtt kiment az udvarra, és hosszasan bámulta a csillogó égboltot. Elképzelte, milyen lenne ut...

Kép forrása: Bing Image Creator

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisfiú, akit Pöttöm Tominak hívtak. Tomi egy kíváncsi kisfiú volt, aki imádta a bolygókat. Minden este, lefekvés előtt kiment az udvarra, és hosszasan bámulta a csillogó égboltot. Elképzelte, milyen lenne utazni a csillagok között, és felfedezni a távoli égitesteket.

Egyik este Tomi a szokásos módon bámulta az eget, amikor észrevett egy különleges fénypontot. A fénypont egyre közelebb és közelebb jött, míg végül egy csillogó űrhajó formáját öltötte. Tomi alig hitt a szemének! Az űrhajó leereszkedett az udvarra, és ajtaja kinyílt.

Egy kedves, mosolygós idegen lépett ki az űrhajóból. "Szia, Tomi!" - üdvözölte az idegen. "A nevem Csilla, és azért jöttem, hogy elvigyelek egy utazásra a csillagok közé." Tomi el sem tudta hinni, hogy ez igaz! Boldogan beszállt az űrhajóba Csilla mellé.

Az űrhajó hamarosan elindult, és Tomi lenyűgözve figyelte, ahogy a Föld egyre kisebb és kisebb lesz. Hamarosan már csak egy apró pont volt a sötét űrben. Csilla mesélt Tominak a felhők feletti világról, a bolygókról és a csillagrendszerekről. Tomi rengeteg új dolgot tanult, és alig várta, hogy maga is felfedezhesse a csillagok titkait.

Az űrhajó először egy csillogó, kék bolygóra landolt. Tomi és Csilla kiszálltak és Tomi elámult a bolygó szépségétől. Mindenütt kék virágok nyíltak, a levegő friss és illatos volt, a távolban pedig kristálytiszta vizű tavat pillantott meg. Tomi és Csilla egy egész napot töltöttek a bolygón, úsztak a tóban, gyönyörködtek a virágokban, és beszélgettek a csillagokról.

A következő napon az űrhajó egy vörös bolygóra repült, mely tele volt furcsa sziklákkal és barlangokkal. Tomi és Csilla felfedezték a bolygót, és találtak egy barlangot, tele csillogó kristályokkal. Tomi még soha nem látott ilyen gyönyörű kristályokat!

Az űrhajó ezután egy zöld bolygóra repült, mely telis tele volt buja növényekkel és hatalmas fákkal. Tomi és Csilla találkoztak a bolygón élő kedves lényekkel, akik megtanították őket a csillagok nyelvén beszélni. Tomi nagyon boldog volt, hogy végre megértheti a csillagok üzenetét.

Tomi és Csilla még sok más bolygót is meglátogattak az útjuk során. Minden bolygó más és más volt, és Tomi rengeteg új dolgot tanult és tapasztalt. Megtanulta, hogy a csillagok világa tele van csodákkal és kalandokkal.

Végül eljött az ideje, hogy Tomi hazatérjen a Földre. Búcsút intett Csillának és az űrhajónak, és megígérte, hogy soha nem fogja elfelejteni ezt a csodálatos utazást.

Tomi hazatérve boldogan mesélt a szüleinek és a barátainak a csillagok közötti utazásáról. Mindenki elámult a történetein, és Tomi hamarosan a város hőse lett. Tomi továbbra is szerette a csillagokat, és minden este, lefekvés előtt kiment az udvarra, és felnézett a csillogó égboltra. Tudta, hogy a csillagok között ott van egy csodálatos barátja is, Csilla.

Így zárult hát Pöttöm Tomi bolygók közötti kalandja, de a történetét még sokáig mesélték az óvodás gyerekek egymásnak, akik szintén álmodoztak a merész égi kalandokról.

Harkály Gergő, amatőr író

Ezt a mesét írta: Harkály Gergő amatőr író

Hello World! - mondaná az IT-s belsőm, de itt és most inkább az alkotói énem fog előtérbe kerülni.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!