Utazás a csillagok közé - Pöttöm Tomi Kalandjai


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Egyszer volt, hol nem volt, egy kisvárosban élt egy kisfiú, akit Pöttöm Tominak hívtak. Pöttöm Tomi egy kíváncsi, álmodozó kisfiú volt, aki mindig is arról ábrándozott, hogy egy nap az egész világot felfedezi. Egyik este egy csodálatos dolog történt: a c...

Kép forrása: Bing Image Creator

Egyszer volt, hol nem volt, egy kisvárosban élt egy kisfiú, akit Pöttöm Tominak hívtak. Pöttöm Tomi egy kíváncsi, álmodozó kisfiú volt, aki mindig is arról ábrándozott, hogy egy nap az egész világot felfedezi. Egyik este egy csodálatos dolog történt: a csilagokkal teli éjszakán egy varázslatos fénysugár ragyogott be Pöttöm Tomi ablakán.

Ahogy felébredt, egy hatalmas szivárvány színű légballont talált a szobájában. A léggömböt csillagok és holdak díszítették, mintha egy éjszakai égboltot rajzoltak volna rá. Pöttöm Tomi elképedve nézett körül, majd egy kis repülő tündér szállt be az ablakon, mosolyogva üdvözölve.

"A te neved Pöttöm Tomi, igaz?" - kérdezte a tündér, aki magasra emelte a varázspálcáját.

Pöttöm Tomi széles mosollyal bólintott. "Igen, az vagyok! Ki vagy te, és miért jöttél?"

A tündér egy kicsit elmosolyodott, majd bemutatkozott: Lili vagyok, a csillagok királynőjének kis segítője. Lili azt mondta, hogy a királynő hallotta Pöttöm Tomi kívánságát, és most meg akarja ajándékozni őt egy különleges utazással a csillagok közé.

Lili meglengette a varázspálcáját, és a légballonjuk azonnal elkezdett emelkedni. Pöttöm Tomi felkiáltott örömében, miközben a föld egyre távolabb került alattuk. Amint a kis légballonjuk magasba szállt, Pöttöm Tomi lenyűgözve nézte, ahogy a városkája egy apró pontként tűnt el.

Amint áthaladtak a felhőkön, a légballonjuk elkezdett csillámlani és szikrázni. Lili elmondta, hogy ez a csillagpor, amely lehetővé teszi számukra, hogy átlépjenek a csillagok közé. És légballonjuk máris szárnyalt a végtelen űrben. Pöttöm Tomi alig bírta elhinni, hogy egy ilyen kalandba keveredett.

A csillagok közötti utazás során Pöttöm Tomi találkozott sok érdekes lénnyel. Voltak csillagokból álló tündérek, akik táncoltak az égbolton és színkavalkádot hoztak létre a következő csillag esésekor. Voltak holdfényből szőtt sárkányok, akik kedvesen integettek neki, miközben elrepültek mellette.

Pöttöm Tomi és Lili még egy csillagokból és galaxisokból álló várost is felfedeztek, ahol a csillagok királynője élt. Ő a legkedvesebb és legszebb királynő volt, akit Pöttöm Tomi valaha is látott. A csillagok királynője örömmel fogadta őt, és megmutatta neki az egész birodalmat.

Egy pillanat múlva Pöttöm Tomi és Lili egy olyan kis bolygóra érkeztek, ahol a szivárvány színeiben pompázó fák álltak, és a folyók kristálytiszta vízzel csordogáltak. Itt találtak egy kis házat, ahol egy öreg csillag lakott. Ő volt a bölcs csillag, aki sok-sok éven át figyelte az égboltot.

Pöttöm Tomi letelepedett a bölcs csillag mellé, és elkezdtek beszélgetni a kisfiú álmairól és kívánságairól. A bölcs csillag elmondta neki, hogy az égitestek mindig figyelik azokat, akik merészen álmodnak, és segítenek nekik elérni magasztos céljaikat.

Miközben Pöttöm Tomi és Lili visszatértek a földre a légballonjukkal, a kisfiú szívét boldogság és csodálat töltötte el. Tudta, hogy a csillagok mindig vele vannak, és hogy az égi kalandok mindig várják, amikor csak merészet álmodik.

A kis légballon szelíd csillaghullásban ereszkedett le a város felett. Pöttöm Tomi hálásan és boldogan köszönt el Lilitől, és a saját ágyában ébredt másnap reggel. Ahogy a napfény besütött az ablakon, Pöttöm Tomi mosolyogva szorította meg a varázslatos emléket a szívében.

Így zárult Pöttöm Tomi csillagok közötti kalandja, de a történetét még sokáig mesélték az óvodás gyerekeknek, akik szintén merészen álmodoztak a csillagokról és az égi kalandokról.

Harkály Gergő, amatőr író

Ezt a mesét írta: Harkály Gergő amatőr író

Hello World! - mondaná az IT-s belsőm, de itt és most inkább az alkotói énem fog előtérbe kerülni.


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!