Barion Pixel

Ács Ibolya

meseíró/amatőr bábozó/bábkészítő

Vajon mit mondhatnék magamról?

Talán elmesélhetném, hogy mennyire szeretem az irodalmat. Hogy sok velem vagy másokkal megtörtént élethelyzetet novellába foglaltam, hogy műveim nyomtatott kiadásban is megjelentek és hogy mindezt szeretem megosztani a közönséggel, hallgatósággal.

Olyan dolgokról írok, amik a XXI. század problémáiként megoldásra várnak. Díjnyertes novelláim a mellrák elleni küzdelemről, a gyermektelenségről (lombik bébi program), a munkahelyi kiégésről, a fogyatékkal élők életéről, a hátrányos helyzetűek mindennapjairól, a gyermekkori bántalmazásról szólnak. Még hosszan sorolhatnám a témákat, de most inkább arról szólnék, ami a szívem csücske. A tanulságos állatmesékről, amiket a gyerekeknek és a mesekedvelő felnőtteknek írtam. A kismackóról, Mézes Mazsolkáról, aki családjával a Csodabogyós-barlangban lakik.

Mivel szereplőim emberi tulajdonságokkal vannak felruházva, a közönség interaktív játékokon és bábelőadásokon keresztül azonosul a saját készítésű kesztyűbábjaimmal. Minden olyan témát feldolgozunk, ami a gyerekeket érinti: a magány, a naiv hiszékenység, a rémálmok, az egyedüllét, a csúfolódás, az egészséges táplálkozás és életmód, a fogyatékosság, a család fontossága, az idősek tisztelete, a hagyományaink, a szokásaink, ünnepeink…

Évekig játszóházat vezettem és közel áll hozzám a gyermekek érzékeny lelki világa. Hiszem, hogy a mesék és a bábok nagy hatással vannak egészséges testi-szellemi fejlődésükre. Ezért határoztam el, hogy bábelőadásaimon elrepítem őket a mesék birodalmába, ahol játékos módon oldjuk meg a problémáikat. Játszunk – mindannyiunk örömére. J

Többet megtudhatsz rólam, ha bekukucskálsz a Csodabogyós-barlang ablakán (Facebook / Ács Ibolya / Mézes Mazsolka Meséi).

                                                                   

                                                                               Üdvözlettel: Ács Ibolya

                                                                                            (Mesemondó Ibolya)

 

 

 

                                                                      

                                                                

                                                 

Sütibeállítások