Barion Pixel

Csete Dóra 

hivatalos szerző

Általános iskola óta vonz a magyar irodalom és fortélyai. Magyar szakos tanítóként végeztem a szekszárdi főiskolán, ebből kifolyólag is szeretek gyerekekkel foglalkozni. Egy kislány büszke anyukája vagyok, aki még tanulja az élet nagy dolgait.

A novella, vers írás a főiskolán kezdett érdekelni, azóta szeretek ezzel foglalkozni. A mese, mint műfaj mindig is érdekelt, szeretek néha elrugaszkodni a földi dolgoktól, és szárnyalni a fantázia birodalmában. Mesét írni viszont, 2019 végén kezdtem el, egy mesenaptár kapcsán, ahol pozitív visszajelzéseket kaptam, így folytattam a kihívást.

Az egyik legnehezebb műfajnak gondolom, mivel itt nagyon sok dologra kell figyelni az írás közben. Azonban azt gondolom, hogy ha az emberben benne él a gyermeki mivolta később is, és azt megfelelően tovább tudja adni, akkor nagyszerű meseíró válhat belőle. A mesében szerepelni kell, fogni a főhős kezét és végig vezetni, tanítani a történet, élet útján.

Kiadott könyvek


Lillen, a tünde

társszerzőként írtam, Kőszegi-Arbeiter Anitával.

Fülszöveg : Egy különc tünde kislány izgalmas kalandjai.Vajon milyen lényekkel ismerkedik meg útjai során? Kik lesznek az új barátai? Minden csupa vidámság, nevetés? Vagy lesz egy kis ijedség is? Mindre választ kaphattok, ha elolvassátok Lillen varázslatos kalandjait.Egy új világ, tele izgalmakkal. A képzeletnek semmi sem szabhat határt. Nem számít honnan jöttél, nem számít, hogy nézel ki, a barátság örökre szól. 

Nyári Mesék

Ez pdfben jelent meg

Fülszöveg : Szereted a nyarat? Ugye te is mész nyáron nyaralni? Hol töltöd a legtöbb időt ilyenkor? 

Mamánál? Vagy a Balatonnál? Netán egy tanyán? 

Ez a füzet öt különálló, nyári történetet tartalmaz, mindegyik valamilyen apró, ám mégis fontos tanulsággal. Ha te is szereted a nyári szünidőt, akkor gyere velem és éljük át újból a szünet kellemes és hasznos emlékeit. 

Illetve most készül a legújabb mesekönyvem, nyarra várható, elkezdodtek a munkálatai. A Zöldlomb-erdő lakói, ez mar kiadon keresztül megy,m ost szerződök éppen a New Line kiadóval. 

Sütibeállítások